1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wychodzi mi wyciąganie klucza z Xbox Slima (Lite-on). Co mogę robić nie tak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krystian00707, Grudzień 15, 2011.

  1. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zakupiłem wszystkie mi potrzebne elementy do zgrania klucza z Xboxa na kompa. Otóż podczas prób wywala mi że phay key valied, czasem gdy
    widzę że coś się ruszyło to znowu zamula mi komputer i kończy się to ekranem "śmierci". Mam Windowsa 7 wersję 32bitową.
    Poradzicie coś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Tacka w napędzie wysunięta do połowy?
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ty w slimie wyciągasz key phat keyem ?? kozak jesteś

    piko spojrz na temat, dotyczy slima
     
  5. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Opeael Mi na jednym kompie nie chciało kiedyś klucza sczytać, Tackę wysunąłem do połowy i poszło.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ale on wyciaga ze slima phat keyem
     
  7. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Tak, ale to było w facie nie slimie, a autor to chyba powinien użyć USB Probe v3.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    matko, ale pelno wspanialych rad.
    Bierzesz przejsciowke sata-usb i podlaczasz do niej naped. Powinien wywalic po jakis 30s ze nie moze zainstalowac sterownikow, odlaczasz sata z napedu i podpinasz go pod sata pc (naped caly czas wlaczony). Klikasz slimkey, potem nie i powinien wycigac klucz. Jak nie idzie to sprobuj ponwonie.
     
  9. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Kolego potrafię rozróżnić slim od FAT. Na Lizardzie też czasami tacka musi być wysunięta bo nie chce klucza sczytać w SLIM
     
  10. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A powiedzice mając USB Probe podpiete, jak wysunąć tacke do polowy ? Jest jakaś opcja w JF do tego czy to jakoś mechanicznie sie robi ?
     
  11. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Zrób jak napisał Dexter i bedzie po problemie. Próbowałes ??
     
  12. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sorki źle napisałem, aż tak zielony nie jestem :cool:
    Klikałem oczywiście Slim Key.
    Mam usb probe v3 i adapter Sata.
     
  13. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dexter a napęd ma być podłączony pod konsole czy lepiej pod usb probe v3 (chodzi mi o zasilanie)
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Zasilanie bierz z usbprobe tylko nie popiernicz wejść bo możesz spalić napęd..
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie lepiej było ci na serwisie żeby klucz wyciągneli jak popsujesz to będzie wiecej kosztować, szczególnie jak nie dajesz rady z kluczem a gdzie tam flash i unlock napędu
     
  16. Kołobrzeg

    Kołobrzeg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niech walczy chłopak ;) zaczną się nowe pytania przy drillu...
     
  17. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    przy drillu to już wymieknie raczej albo uwali napęd jedno z dwóch , najlatwiej wybrać opcje serwis jeśli chodzi o slim chyba ,że się ma chip mxic
     
  18. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Nie Tobie oceniac czy wymieknie czy nie. Chcialbym zauwazyc, ze wlasnie po to jest forum - zeby uzyskac satysfakujacej odpowiedzi na zadany problem. Kolega raczej wie, ze mozna wyslac do serwisu i mu to zrobia. Ale skoro zarejestrowal sie na forum i prosi o pomoc to chyba znaczy, ze chce zrobic to sam? Jeszcze jeden taki nie wnoszacy nic do tematu post z "dobra rada" nagrodze warnem.
     
  19. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moja Slimka jest "odblokowana", posiada LT+ 1.91 (nie wiem czy dobrze napisałem). Zrobiłem to w serwisie i zapłaciłem 150zł. Nie chcę ponownie jechać
    specjalnie i wydać z dojazdem 75zł (sczytanie klucz i upgrade do LT 2.0), 50zł przeróbka a 25 to bilety. Zakupiłem więc sprzęt żeby to samemu zrobić tylko coś mi nie wychodzi. Jutro spróbuje zrobić według tego co napisał Dexter.
    Mam napęd Lite-on, wyświetla mi w JF 0272.
     
  20. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nic mi nie wyskakuje po 30 sekundach (chodzi o ten pomocny tutek Dextera. Za to podczas sczytywania klucza wyskakuje mi "device intro failed" i komp zamula, aż samoczynnie restartuje się (niebieski ekran śmierci)
     
  21. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki wszystkim za pomoc. Dexter zwracam ci honor. Zrobiłem jak mówiłeś tylko że wziąłem zasilanie z konsoli i udało się. Najpierw podpiąłem kabel SATA pod tą przejściówkę SATA/IDE, potem pokazało mi w menadżerze urządzeń że wykryło USB ale nie ma sterownika. Potem kabel SATA odłączyłem od przejściówki i podłączyłem pod płytę główną. Wyszukałem napęd, kliknąłem "Slim Key", potem nie i poszło :)
    Dziękuje tobie oraz tych co we mnie wierzyli. Po to właśnie jest to forum żeby nie ogarnięci w temacie się ogarnęli. Tym którzy we mnie nie wierzyli to "Kij wam w oko" - M.Pudzianowski

    Sorki że post pod postem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum