1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wykrywa dysku 320GB po podłączeniu do PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez casanova07, Grudzień 1, 2013.

  1. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam konsolę XBOX 360 Slim. Zakupiłem dysk 320GB, żeby skopiować na niego dane ze starego 250GB. Dokupiłem kabel do transferu danych: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    po odpaleniu płytki dołączonej podłączyłem Dysk owy (320GB) do PC, i chyba wtedy system plików (czy jak tam zwał) się zmieniło, bo po podłączeniu do szuflady Xboxa 360 Slim, nie widzi go wogóle, po podlączeniu kablem pod usb, mozna z niego jedynie zrobić pmiec przenośną 32GB.
    Co mam zrobić najpierw, żeby Xbox widział wogóle ten dysk?

    Dysk 320GB jest oryginalny (ST932032 5AS)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz rgh? Czy chciałeś na oryginalnym wrzucić większy dysk. Jeśli poszedł format w pc to dysk tylko jak 32gb będzie widoczny.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  4. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola jest oryginalna. Na PC poszedł format jego..
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jezeli miales oryginalny dysk od ms zrobiles format dysku z poziomu pc to on juz nie zadziala w konsoli jedynie jako pendrive 32gb

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  6. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I nie ma żadnej najmniejszej opcji, żeby zakombinować tak, żeby jeszcze ten dysk dało sie wykorzystać?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakbyś miał RGH to mógłbyś go normalnie podpiąć i korzystać z tych 320 GB.
     
  8. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bo jak szukałem to wyskakują tematy, gdzie pisze coś o HDDSS.bin, że wgranie tego pomaga, całej reszty jakoś cieżko mi ogarniać, czy to znaczy, że owe rozwiązanie to jest tylko dla nieoryginalnych dysków, czy dla konsol RGH?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Nic z tym dyskiem już nie zrobisz jak kolega wyżej napisał można przerobić tylko wybrane modele
     
  11. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A zakładając zakup nowego dysku 320GB, ktoś potrafi napisać w łatwy sposób jak wygląda przenoszenie wszystkich danych z jednego dysku na drugi?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Według mnie najlepiej będzie przenieść wszystko ze starego dysku na hdd kompa programem Party Buffalo Drive Explorer. Następnie podłączasz ten nowy dysk i te dane skopiowane wrzucasz na nowy.
     
  13. casanova07

    casanova07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie, padły odpowiedzi, że z oryginalnym dyskiem microsoftu nic nie zrobie, a teraz pytanie, jak odróżnić oryginalne dyski od nieoryginalnych, czy te co są sprzedawane na allegro (nie mają na sobie żadnego napisu typu "xbox 360") to są nieoryginalne?
     
Wczytywanie...

Poleć forum