1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wykrywa karty sieciowej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawidvq1, Maj 25, 2010.

  1. dawidvq1

    dawidvq1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce
    Witam

    Moj problem z xboxem wyglada tak:
    posiadam xboxa z 2007 roku premium dotychczas nie byl wogole podpinany do internetu. kilka dni temu dostalem go w prezencie i postanowiłem podpiąć do internetu.
    Problem wyglada tak iz gdy podpinam kabel z routere do xboxa to nie wykrywa go. router nie wykrywa ze jest cos podpięte ani xbox. myslalem ze to wina kabla ale jak podepnę do laptopa to dziala jak rónież do innego xboxa kolegi.

    przywracałem ustawienia fabryczne, zmieniłem w ustawieniach wszystko na automatyczne, szukałem na forum jakis ustawien itp ale bez rezultatów
    caly czas pisze ze nic nie jest podpięte.

    jedyne czego nie sprawdzilem to kablem nie croosowany, ale jak dziala na innej konsoli arcane z 2008 roku kablem corss to na mojej tez powinien.

    miał kto podobny problem? lub wie jak temu zaradzic? bardzo prosze o wyjasnienie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    x'a do routera podłączysz kablem zwykłym / nie crossowanym
     
  4. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    ale po podpięciu xboxa pod router, nie zapala ci się ta ikonka, sygnalizująca podpięcie urządzenia na routerze?? ustawienia w xboxie IP, bramy itd. masz na auto dane ?
     
  5. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeżeli pod router nie działa, a pod kompa tak, to to wina kabla (zakładam, że używałeś tego samego). Komp przeprowadza wszystko dobrze, bo potrzebuje kabla cross'owanego, a router nie, bo tam trzeba "prostego".
     
  6. dawidvq1

    dawidvq1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce
    gdy podepnę pod kompa to zapali sie kontrolka na routerze ale jak podlacze xboxa kolegi to rownież sie pali. on ma xboxa arcane z 2008 a ja mam premium z 2007. nawet zaktualizowałem dasha.

    tak wszystko mam na auto, nawet chcialem porównać z xboxem kolegi ustawienia i mam standardowe czyli takie same.

    a co tego kabla to jesli jest taka mozliwość to kupie jutro nie crossowy i zobacze czy bedzie dzialac.
     
  7. dawidvq1

    dawidvq1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce
    niestety kabel nie corss... nie dziala. taka sama sytuacja ze nie wykrywa karty sieciowej. moze mozna jakos wlaczyc karte sieciowa z xboxie?

    jesli byla by uszkodzona to powinien byc błąd e74 czy cos takiego
     
Wczytywanie...

Poleć forum