1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wykrywa napędu BenQ?!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bcyrny, Wrzesień 6, 2011.

  1. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Wczoraj zabrałem się na flashowanie napędu BenQ w moim Xbox 360. Zabawę zacząłem na komputerze z Windows 7 64-bit (i nie wiem czy to nie było pomyłką), udało mi się zczytać mój klucz (firmware) i zapisać w kilku kopiach, potem przystąpiłem do wgrywania firmware "LTPlus-benq-v1.91.bin". Problemem na samym początku były same "FFFF...." w kluczu, potem pomimo tego podjąłem próbę wgrania... Niestety nie udało się, teraz podłączam napęd już do trzeciego komputera i w żadnym nie zostaje wykryty?! Czy jest jeszcze jakaś szansa na ożywienie napędu?!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak, ale masz klucz? Jesli nie to trzeba bedzie odczytac dvd-key z mobo za pomoca cmod. Naped ozywisz w jungle intro device.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Po wielu bojach udało mi się "obudzić" napęd poprzez DosFlash32 a następnie wgrać nowy firmware (najpierw wgrałem ten zgrany wcześniej z napędu, a potem stworzony na jego podstawie i LTPlus-benq-v1.91.bin - nowy firmware. Obecnie w JungleFlasher napęd już się pokazuje ale mam wątpliwości czy aby wszystko jest o.k.
    Takie parametry pokazuje:
    Vendor: PBDS
    Name: VAD6038
    F/W Rev: 0442
    Reserved: 1C
    DVD Key: Not Found

    Czy to dobrze, że nie ma DVD Key'a??
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie wgrales klucza napedu z tego co widac
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie,masz klucza to przygotuj 150zl

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Klucz to rozumie, że firmware, który zczytałem przed flashowaniem?!

    Jak próbuję w JungleFlasher wgrać firmware to mam taki komunikat, a potem cisza i nic się nie dzieje.
    "Sending Chip Erase to Port 0xFE20
    Erasing:Writing targget buffer to flash
    Writing Bank 0: ."
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli wrzucisz fw odczytany do jungla powinno pokazac key jak masz fffffffffffff to nie masz klucza

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wgrał nowy firmaware ale nie zrobił spoofa
     
  10. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Jeszcze zaobserwowałem coś takiego, po wyborze w "Source" zgranego wcześniej firmware, a w "Target" - LTPlus-benq-v1.9.bin mam nastepujące komunikaty:
    "Spoofing Target
    DVD Key already matches
    Target is LT - ID strings no copied to Target
    Serial data already matches"
    Zaczynają mi ręce opadać...
     
  11. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bardzo prosze kogos o wklejenia linka z TUTORIALEM krok [po kroku wgrania lt 1.9 na BENQU bo najnowsza aktualizacja wymazala mi LT 1.1 ( mialem naped wymieniany z HITACHI ale mam na plycie KLUCZ NAPEDU ) dziekuje
     
  13. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wklej screena z jf po tym jak zapodasz klucz w source i 1.91 w target i naciśniesz spoof
     
  14. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Trochę się pogubiłem... i jak to zrobię co na zrzucie ekranu to co dalej?!
     
  15. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    WRZUTA - Spoof
    Rozumie, że tutaj jeszcze wszystko jest o.k.?!
    Co dalej???
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Użyj najnowszego JF
    Jeśli zapis nie przechodzi to masz zły chipset. Będziesz musiał spróbować na innym kompie
     
  17. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Używam najnowszego JF 0.1.85 Beta... Czy to możliwe aby trzy różne komputery miały z tym problem?! Niby wgrywa się poprawnie poprzez DosFlash32 ale bez klucza?! Jak przygotować poprawnie firmware z kluczem (bo pewnie coś robię nie tak) aby wgrać ten firmware przez DosFlash32 ???
     
  18. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Problemem okazał się JungleFlasher, który w wersji 0.1.87 Beta flas***e już poprawnie :) Zastanawia mnie tylko dlaczego całość kończy się komunikatem:
    "Write verified OK !

    Sending Vendor Outro to port 0xFE20
    Drive is Benq"
    a w polu "DVD Key: Not Found" chociaż wcześniej poprawnie zczytał klucz?!
    Napęd jest już zflashowany LT+ czy nie?!
     
  20. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak, już jest sflashowany

    teraz go sprawdź czy odczytuje płyty ;]
     
  21. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    I nie stanowi problemu, że pokazuje DVD Key: Not Found ?! Tak się zawsze dzieje?
     
Wczytywanie...

Poleć forum