1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wykrywa napędu w Jungle Flasherze. USb probe spider

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez trevor9, Listopad 29, 2011.

  1. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Ostatnio postanowaiłem zaopatrzyć się w taki oto zestaw:
    Przerób Sam Xbox 360 - USB Probe Delux V 2 Spider (1847815908) - Aukcje internetowe Allegro
    Postępując zgodnie z instrukcjami podłączam napęd do usb, po czym włączam Probe.
    Wyszukuję swój napęd w programie a tam... No drives found.:(

    w rubryce type mam IDE jeżeli to w czymś pomoże...

    Proszę o w miarę szybką odpowiedź.:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pentrix

    pentrix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaki masz napęd jezeli to dg-16d5s to nie będzie go wykrywało
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    A jaki masz system win 7 ? To jak włączasz kompa klikaj F8 i wybierz "wyłącz podpisy sterowników" czy coś takiego :)
     
  5. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xp, liteon DG-16D2S
     
  6. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Wyłącz Raid w biosie. jęsli nie masz takiej opcji to nie pójdzie i kup kontroler na chipsecie via
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. USB Probe podłączasz jedną końcówkę do dowolnego portu USB,

    2. tam gdzie masz POWER w USB Probe - tam musisz podpiąć zasilanie które odłączasz od płyty głównej Xboxa ( tu trzeba uważać na piny - żeby nie popier...lić - może grozić spaleniem )

    3. z napędu wypinasz kabel SATA i wtykasz do napędu kabel Sata który wcześniej wpinasz do kompa na płycie głównej

    wszystko podpinasz: PRZY WYŁĄCZONYM KOMPIE, XBOXsie !!!! po podłączeniu włączasz kompa

    no i napisz jaki masz kontroler SATA w kompie - możesz sprawdzić w Menadżerze Urządzeń
     
  8. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    IDE ATA/ATAPI controllers
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no ale rozwiń to - jak klikniesz na to to powinieneś zobaczyć nazwę kontrolera SATA - np. u mnie jest to Intel(R) ICH9M/M-E Family 4 Port SATA AHCI Controller - 2929
     
  10. machos89

    machos89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prawodopodobnie port sata który masz nie obsługuje Twojego napędu. Jeśli Cie to zainteresuje to mam do sprzedania kontroler VIA 6421 który obsługuje wszystkie napędy. Poczytaj o nim tutaj na forum. Pozdrawiam.
     
  11. Mashivi

    Mashivi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sata

    Cześć! Mam trochę inne pytanie. Jakiś czas temu sprawdzałem czy w komputerze jest SATA, i widziałem takowy kabelek, nie był on podłączony do czegokolwiek więc, czy przed kupieniem USB probe, mam możliwość sprawdzić, czy będzie on kompatybilny z moim napędem? Aha, mam dość stary komputer, nie wiem czy to coś zmienia.

    Z góry dziękuję za odpowiedź
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Zawsze możesz dokupić kontroler sata na chipsecie via za 30 zł i będzie wszystko śmigać idealnie:D
     
  13. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    NVIDIA nForce3 250 Parallel ATA Controller
     
  14. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sprawdzałem u "źródła" tj:https://www.team-xecuter.com- znalazłem że nie działa ten kontroler ... cyt: "SATA Chipset: Nvidia nForce3 250 sata controller (v2.6) DOES NOT WORK GO AND BUY THE VIA 6421 SATA PCI CARD"

    ale może ktoś kto ma taki chipset się wypowie inaczej ....
     
  15. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli kupić kontroler sata ? jaki najtańszy polecacie ?
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  17. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  19. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmmm... rozsądna cena, a jak jakościowo, czy jest pewność, że będzie kompatybilny moją płytą gł. i X360 ?
     
  20. trevor9

    trevor9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jak ?
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz w kompie PCI to bedzie dzialac. tylko pamietaj zeby zamowic VIA
     
Wczytywanie...

Poleć forum