1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wykrywa napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Senser1, Listopad 29, 2011.

  1. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem że PC nie wykrywa napędu. Wszystko mam podłączone ( napęd z PC przez kabel SATA i Xboxa do prądu ) używam Jungleflasher. Kieruje się tym artykułem:
    http://xboxforum.pl/firmware-napedo...napedow-hitachi-fat-jungleflasher-108795.html

    W Jungleflaher jestem w zakładce
    i na dole pisze że napęd nie jest połączony. Co zrobić jakieś pomysły ??
    Muszę mieć kontroler Via lub Nforce ??

    Posiadam Napęd Hitachi 47 i posiadam windows 7 na PC.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Mając podłączony napęd odpal JF, przejdź do zakładki Hitachi GDR-3120L i z wysuwanej listy portów wejść/wyjść [I/O Port] wybierz port na którym masz podłączony napęd przez kabel SATA. Zalecane jest tez używanie WinAPI zamiast PortIO, jako, ze ten drugi możne robić problemy z napędem Hitachi.
    2. Żeby cokolwiek robić z oprogramowaniem Hitachi musimy ustawić naped w tryb B [ModeB]. W tym celu klikamy Send Mode B, czekamy aż proces skończy. Teraz napęd powinien być widoczny w Windowsie, jak każdy inny napęd optyczny.
    3. W okienku 'Drive Revision' ustalamy firmware napędu, który musi zgadzać się z tym, który widzimy w "f/w rev:" w okienku Port Properties. Dla FW do 78 przechodzimy do punktu 4, dla FW 79 przechodzimy do punktu 5 [a potem 6]. Mając FW 78 przechodzimy od razu do punktu 6.
    4. FW 32/36/40/46/47/58/59
    Mając napęd w ModeB i mając ustawiony rodzaj oprogramowania [46/47/etc.] z Flashing Options wybieramy Dump Drive, a z Transfer Method wybieramy Mode Select po czym klikamy na Read to Source. Zapisz wynikowy firmware w bezpiecznym miejscu. Przechodzimy do punktu 7.

    5. FW 79
    Najpierw musimy ściągnąć obraz płyty audio stąd, wypalamy ja używając Liburna pobranego stąd. Wkładamy płytkę do czytnika Hitachi i klikamy w przycisk 79Unlock w JF. Jeżeli przedtem odpalił Wam się WindowsMediaPlayer czy inny crap, wyłączcie go przed kliknięciem w JF. Po udanej procedurze, tacka z płytka powinna wyjechać, zaraz po tym przechodzimy do punktu następnego.
    6. FW 78/79 [odblokowany]
    W Transfer Metod wybieramy RAM Upload a we Flashing Options wybieramy Dump Drive. Klikamy w Read to Source, zachowujemy firmware w bezpiecznym miejscu.
    7. Czas na flashowanie napedu. Do tego celu, musicie miec paczkę z firmware'ami w katalogu 'firmware' w katalogu JungleFlasher. Napęd musi być w Mode B, żebyśmy mogli flashowac napęd. Z opcji Flashing Options wybieramy Flash iXtreme po czym klikamy w przycisk Flash Hacked f/w. Krotko po tym wyskoczy monit, żeby zapisać plik - zróbcie to. Potem JF wykona test stabilności, to normalne a po zakończonej procedurze po prostu kliknijcie Yes. Po tym kroku JF przejmie dowodzenie, sflas***e napęd i zweryfikuje nadpisane dane.
     
  4. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wziąłem te "Send Mode B" i na dole pokazują się tylko te kropki nic więcej..
    Nie moge dac ss nie wiem czemu.
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja zawsze jak te kropki przeleca to wchodze w managera urzadzen i szukaj zmian sprzetu i naped po chwili widoczny jest w windows. Wtedy jeszcze raz send mode b i wchodzi.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  6. Senser1

    Senser1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że te kropki są cały czas nie znikają.
     
Wczytywanie...

Poleć forum