1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie znalazłem na forum.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez prywatny_1991, Kwiecień 2, 2011.

  1. prywatny_1991

    prywatny_1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, Jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość.
    Mam nadzieje że ktoś mi pomoże:)
    Posiadam nagrywarkę LG DVD-DL (mniejsza o model) SATA niestety na płycie głównej nie mam tego portu.
    I tutaj właśnie kieruje swoje pytanie do was, jeśli podłącze tą nagrywarkę przez przejściówkę taką jak ta "<code> PRZEJSCIOWKA KONTROLER ADAPTER IDE ATA SATA k78 (1524168371) - Aukcje internetowe Allegro <code/>" To nagrane w ten sposób gry będą działały na xbox 360 ? i czy będzie wogóle możliwość nagrywania ?
    Lub jeśli istnieje jakiś inny i lepszy sposób podłączenia nagrywarki tak żeby działała prosił bym aby go tu umieścic .
    Z góry dziękuje za odpowiedź ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Poszukaj dokładnie. Jak można mieć płytę główną do której nie można podłączyć Nagrywarki. Jak w ogóle PC może istnieć bez wejścia na płyty? Poszukaj dokładnie. Pewnie gdzieś zaraz przy przednim panelu obudowy jest albo jeżeli masz już jakiś inną nagrywarke podłączoną to je zamień miejscami. Pozdro,
     
  4. prywatny_1991

    prywatny_1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o To że na płycie głównej mam złącze IDE (ATA), a w nagrywarce mam wejście Sata, I czy jeśli podłącze tą przejściówką jedno z drugim (nagrywarke z płytą główną) to czy będzie mi działało to wszystko.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Teoretycznie powinno dzialac choc nawet nie wiadomo jaki scalak jest w tym adapterze ale sadzac po cenie wydajność tego adaptera moze byc kiepska, nie pieniadz te 8zl wiec kup i sprawdz
     
  6. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Mistrz.
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Powinna zadziałać.Jeśli twarde dyski na niej działają to dlaczego miałaby nie działać nagrywarka.
     
  8. prywatny_1991

    prywatny_1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dla sprostowania, ten link dałem tylko jako przykład jak to mniej więcej wygląda bo samo urządzenie będe miał lepszej klasy ;) chciałem sie tylko dowiedzieć czy dzięki takiemu rozwiązaniu mozliwe jest działanie nagrywarki tym bardziej nagrywanie gier do xboxa 360, gdzieś czytałem że ta przejściówka ma prędkośc transferu ATA a nagrywarke mam pod SATA i czy w zwiazku z tym nie bedzie jakichś problemów.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak nagrywac se da ale moga byc problemy np z predkoscia nagrywania, wykrywaniem nagrywarki itp ale ogolnie powinno dzialac ale nikt nie da ci 100% pewności

    Oj zdziwiłbyś sie, dysk to nie to samo co nagrywarka, wszystko zalezy od scalaka ktory posiada ten adapter


    P.S. Wiele nagrywarek nie toleruje trybu AHCI, ale to taka ciekawostka
     
  10. prywatny_1991

    prywatny_1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz troszke jaśniej, chodzi o prędkość nagrywania czyli jeśli nagrywał bym płyty z prędkością 2.4X nie było by z tym problemu ? przepraszam za może troche głupie pytanie ale wole sie upewnic.

    Mógł byś mi polecic jakiś adapter z "dobrym" scalakiem ?
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ogolnie chodzi o predkosc transferu danych przy 2.4 nie powinno byc problemu, co do dobrego adaptera trudno doradzic bo sa to glownie chinskie adaptery, dobrych firmowek praktycznie nie ma ale lepiej kupic takiego gembirda niz chinskie za 8zl

    Stosowalem te gembirdy i z lg nie mialy problemu
     
  12. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
  13. M4ciek

    M4ciek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może... i to całkiem dobrze. Napęd w komputerze nie jest do niczego więcej potrzebny niż do instalacji OSa - a i to już od dawna robie z pendrive'a.
    W moim dellu latitude pozbyłem się napędu wkładając w kieszeń dodatkowy dysk. Więc właściwie napęd przydaje się jedynie do piracenia gier na X-a :p
    Mało kto, przy cenach innych nośników, nagrywa teraz płyty.


    A do autora tematu - nagrywarka w kieszeni usb / kontroler SATA na PCI - to sensowne rozwiązania.
     
  14. prywatny_1991

    prywatny_1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Napewno było by lepsze myślałem już o tym tylko że nie mam wolnego gniazda aby zamontować ten kontroler, stąd moje pytanie o przejściówkę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum