1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niedziałająca gra, porady dla świeżaka ; d.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SpectraL, Luty 11, 2010.

  1. SpectraL

    SpectraL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mikołów
    Witajcie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, a zarazem Xboxa oraz od poniedziałku cieszę się przeróbką - iXtreme LT. Niestety, pierwsza gra przeze mnie nagrana nie działa, dlatego też proszę o kilka porad dla nowego w świecie "kopii zapasowych" ; )

    Aby uniknąć nieporozumień, przedstawię wam jak nagrałem dysk:
    Zakupiłem płytkę Verbatim DVD+R DL 8x, oraz wcześniej przygotowany obraz gry
    Army of Two the 40th Day ( ten ) poprawiłem wg. tego poradnika. Po tej "poprawce" obraz posiadał SS v2 oraz wave 4. Więc zabrałem się do wypalania wg. tego poradnika, z prędkością 2.4x

    Po 20 minutowym nagrywaniu wkładam płytkę do X'a i co.. nic, pisze jakby nie było płyty w napędzie "otwórz napęd". ; /

    Moje dane to:
    Xbox 360 Jasper Elite, przerobiony iXtreme LT, MFR Date 30.09.2009r.
    Zakupiony 25.12.2009 w Szkocji.
    Nagrywarka jaką pokazuje w imgburn: TSSTcorp CDDVDW SH-S203D
    I zdjęcie płytki, jak widać na "zapisanej" części są takie plamki, nie jest ona jednolita jak chyba być powinno o0 (ciężko to uchwycić na focie)
    [​IMG]


    Mam nadzieję, że dacie mi jakieś rady, powiecie co zrobiłem źle.
    I nie wyzywajcie od noobów, z czasem się nauczę ^^.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Rozumiem że nagrałeś plik dvd. tak?

    Obraz dobry, bo region free.

    Pobierz program abgx 360 i przeskanuj obraz i wstaw zdjęcie na forum.

    Możliwa jest też wina nagrywarki.

    Jakie masz już piraty?
     
  4. SpectraL

    SpectraL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mikołów
    Nagrałem plik dvd, a ta gra to miał być mój pierwszy pirat ; )
    Fotka z abgx:
    [​IMG]
    Edit:
    plik dvd:
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co widzę w opisie z programu to chyba obraz uszkodzony.

    A jak wyglądał ten plik dvd (zawartość tekstu)
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gdzie tam widzisz ze obraz jest uszkodzony??????

    ja niczego takiego nie widze - jest ok.

    to jest skan z płyty czy z dysku (z obrazu) ???
     
  7. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    miałem tą samą wersje gry - i mi niestety też nie działała... więc chyba jednak coś nie tak z grą :/
     
  8. SpectraL

    SpectraL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mikołów
    yondaime332 znalazłeś jakąś działającą wersję, rzucisz linka?
    Bo w Army of Two chętnie bym z kolegą pograł : )
    Anyway, dziękuję wszystkim za pomoc ^^.
    (a skan był z obrazu, który nagrałem)
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a napewno masz ix lt??? dziala ci jakas inna gra z wave 4??
     
  10. snupson

    snupson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    wszystko ok z abgx'em. Może jak wypalałeś płytkę Imgburnem to przez przypadek nagrałeś .ISO a nie .dvd żeby pociągnął całą gierkę .
     
Wczytywanie...

Poleć forum