1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niedziałający laser....

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez luciasz, Styczeń 16, 2011.

  1. luciasz

    luciasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znalazłem mojego problemu albo, przyznaję się, źle szukałem :p

    Otóż mam taki problem: Mam konsolę przerobioną i napęd BENQ/Liteon. Działało wszystko bardzo dobrze, aż ostatnio przestał czytać jakiekolwiek płyty. Podkręcenie pomogło na trochę, po tygodniu znowu siadło i już się nie dało nic zrobić. Zamówiłem więc nowy laser na Allegro, przyszedł, zabieram się za wymianę - odlutowałem zworkę, założyłem i widzę, że się nie świeci (nie mruga to światełko w laserze), napisałem do sprzedawcy z Allegro, to kazał odesłać laser i przysłał nowy. Dzisiaj zabieram się za jego założenie, a tu to samo co z poprzednim. Kiedy podpinam ten pierwszy laser, mruga na czerwono... Te nowe nie...

    Jakieś pomysły?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    może lepiej wymień cały napęd i zgraj klucz ze starego + przerób na LT+
     
  4. BujakKrystian

    BujakKrystian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolega wyzej ma racje, na twoim miejscu bym podmienil naped na inny
     
  5. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    kup nowy napęd + ze starego sczytaj klucz.
    Z wymianąlasera jest dużo "srania sie".
    A jak dobrze podpinasz,to moze kupiłeś zły laser ?
    Albo powiedz zeby Ci kase oddał i kup od kogoś innego.
     
  6. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przynajmniej przy okazji przerobisz na LT+ ,bo nie wydaje mi się że już zaktualizowałeś
     
  7. ramoon

    ramoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    Tak jak koledzy piszą wyżej wymień napęd i bedzie gitara
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    na ogół taki objaw jest jak zworka nie jest odlutowana. Skoro odlutowałeś i nie działa to przyczyną musi być uszkodzony laser.
     
  9. luciasz

    luciasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to już drugi, nowy laser :p Wcześniejszy też nie działał, to odesłałem i dostałem inny. Ten też nie chodzi. Nie wiem co jest przyczyną. No nic. Postaram się o zwrot pieniędzy i zainwestuję w nowy napęd w takim razie, bo już mam dość odsyłania i czekania na kolejny laser...
     
Wczytywanie...

Poleć forum