1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niedziałający net w konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mixyr, Kwiecień 5, 2011.

  1. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Witam, mój problem wygląda tak,
    jako że mam tylko tylko jedno wolne wejście w routerze neo to kupiłem switcha i przez niego podłączyłem net do kompa i do x'a. I ku mojemu zaskoczeniu net w xboxie nie działa, nie pomogło zmienianie kabla ethernet, więc podłączyłem bezpośrednio do routera kabel i net działa, lecz raz na ok. 10 prób, konfigurowałem wiele razy i nic to nie pomaga, switch jest w porządku, bo na kompie działa jak należy.
    Próbowałem zmieniać wejscie w routerze, ale tak samo jest na jednym jak i na drugim...
    Nie chcę też podłączać x'a do kompa kablem croosowanym, bo mam tylko jeden slot sieciowy i musiałbym ciągle wyjmować kabel od neta i podpinać croosowany, a to mi nie na rękę...
    Co może się dziać? Już mnie szlag bierze, bo nie moge grać na multi, ani nic... Zastanawiam się nad kupnem adaptera wifi, moze to by zalatwilo cały problem, ale ja piedziele, przeciez powinno być tak, że gdy podłączam kabelkiem to net jest od razu, hehe ;]
    pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dokladnie jaki masz router bo albo masz modem albo router dzialajacy w trybie modemu
     
  4. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    livebox 1,
    to nie wina liveboxa bo wszystko na nim działa, są do niego 2 kompy podłączone i net działa jak należy
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Porty otwarłeś dla xboxa?
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiesz ile jest livebox ?
    Multum
    Z tylu pisze dokladny model
    Podczas testowania polaczenia gdzie wywala ci blad w xboxie ?

    Brak przekierowania portow nie zablokuje neta
     
  7. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    a jak otworzyć porty?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W liveboxie logujac sie na niego
     
  9. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    hmm nie rozumiem do końca...
    po prostu włączam konsolę i gdy samo się nie połączy, wchodzę w ustawienia i ustawienia sieciowe i tam nie wykrywa połączenia z siecią przewodową tak jakby kabla nie było a jest
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Xbox laczy sie przez switcha, na switchu swieci sie kontrolka po podlaczeniu xboxa ?
     
  11. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    tak świeci sie kontrolka, lecz połączenie dalej nie ma
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec jezeli kabel sprawny to wina routera musial bys sie na niego zalogowac i zobaczyc czy widzi polaczenie xboxa i czy nie masz filtrowania mac, skonczyl ci sie zakres DHCP (w co watpie) itd.
    W ostatecznosci problem moze byc w sieciowce xboxa

    Wejdz jeszcze w menu start, wpisz CMD w okienku wpisz polecenie ipconfig /all i pokaz screena wykazu sieciowek
     
  13. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cos wysokie masz IP prawdopodobnie losowo ci przydziela IP no i masz bardzo dluga dzierżawę dla IP
    Zrestartuj router i zobacz moze zapomni przydzielone ip i zacznie znow przydzielac
    Ale najlepiej to sie zaloguj na swoj router, adres
    Kod:
     192.168.1.1
    i zobacz czy widzi xboxa i w logach zerknij dlaczego nie daje mu polaczenia z netem
     
  15. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    niestety nie mam takiej możliwości, gdyż livebox jest połączony ze starym kompem i na nim nie ma neta hehe, kompletnie niewiem dlaczego, ale nie da rady włączyć konfiguuracji
     
  16. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    ma ktoś jeszcze jakięs pomysły? zależy mi bardzo
     
  17. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to się zdecyduj czy masz net na kompie czy nie! jak komp jest stary i nie ma neta to podłącz kablem (zwykłym nie krosowanym) liveboxa do X'a, włacz X'a, zrestartuj przyciskiem liveboxa i powinno działać. jak nie działa to masz dwie opcje jka ci pisał Brudsien: albo sieciówka w X'e szwankuje albo live box do wymiany.
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice

    Wpisz ze te
    Kod:
    192.168.1.1
    na starym kompie i zobacz czy odezwie sie router
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a xbox jakie adresy ma ustawione?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Strona wczesniej, nie ma bo router nie daje ich, z tego co zrozumialem nawet nie wykrywa polaczenia mimo ze kabel jest
     
  21. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    dokładnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum