1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nieklasyfikowany model Xboxa 360!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez smarek123, Marzec 10, 2011.

  1. smarek123

    smarek123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój xbox jest 'nieklasyfikowany' ? :eek:

    Z tyłu konsoli pisze to:

    12V rated 16.5A

    Czyli wygląda na to że mam Zephyra.

    Zasilacz mam taki, który pasuje tylko do Falcona : http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/jasper/identifying.jpg To te 2 wejście na zdjęciu. I na samym zasilaczu pisze 175W.

    I teraz powiedźcie co ja mam :E Zephyr a'la Falcon ?

    Możliwe żeby pomylili obudowy/naklejki w produkcji czy co ? Data produkcji z tyłu obudowy to: 2007.09.27 Kupiłem używkę, ale koleś mówi że nie był nigdy naprawiany. Bo pierwsze co przyszło mi do głowy to, to że chłopak wysłał go do naprawy w jakimś serwisie z allegro i np. podmienili obudowy albo coś. Zasilacz który mam, nie pasowałby do zephyra ponieważ ma taki wyrostek gdzie w zephyrze jest plastik więc by nie pasował. I sama moc 175W nie zasiliła by zephyra który pobiera 203W.

    Czy ja tu czegoś nie rozumiem, czy coś tu jest nie tak ? Po czym można jeszcze poznać (nie rozbierając x'a i sprawdzając chipy itp) jaki mam model konsoli ? No i dlaczego wszystko wskazuje na to że konsola to Falcon a na obudowie są dane od Zephyra ?

    Jak by to miało w czymś pomóc to ma wejście HDMI.

    Edit. Jest możliwość że mam Opusa, ale przecież one nie mają HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    jest możliwość ,że masz zephyra . Sprawdź czy w wejściu na zasilacz nie ma na miejscu tego "wtrostka" dwóch dziurek :) jeżeli są to znaczy ,że ten "koleś" od którego kupiłes xboxa tego "wyroastka" poprostu wyrwał. ;)
     
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Masz Falcona ( zasilacz 175W oraz złącze HDMI) ktoś pomylił naklejki :)
    Też pierwsze co skojarzyło mi się z Opus-em ale one nie miały HDMI.
    Zephyra nie możesz mieć bo by nie chodził na zasilaczu 175W.
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    masz falcona. Bardzo duża liczba falconów ma opis z tyłu odnośnie amperarzy taki sam jak dla Zephyra. Najpewniej można poznać że falcon po wyglądzie płyty głownej lub po wtyczce.
     
  6. smarek123

    smarek123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie chłopaki! :D

    Już myślałem że to jakiś xbox z odzysku :E

    I co do zasilacza to nie ma wyrostka więc to falcon, dzięki :)
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    PAnowie,ja sie wtrace.
    Jak mam zasilacz 175 W,i wejscie HDMI w xboxie,to rowniez mam falcona ?
    Jest to jakas lepsza wersja X czy co ?
     
  8. noner

    noner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @up

    To zależy możesz byc możliwość że masz jaspera.
     
  9. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Nie to raczej nie mozliwe bo mam bialego xboxa.
    W kazdym razie wiem tyle iz mam HDMI(a z tego co wyczytalem,wersja arcade,ubozsza tego nie miala) i ten zasilacz 175 W i tez z tego co wyczytalem to wlasnie Falcon,odpowie ktos bo mnie zaciekawilo :D
     
  10. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Kolor kolego o niczym nie świadczy. Masz najprawdopodobniej falcona!
     
  11. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    A one sie roznia jakas awaryjnoscia albo cos ?
    Bo kurde albo ja mam pecha,albo xbox jest pechowy,bo juz drugi raz mialem roda.
     
  12. maciongix

    maciongix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    From Szczecin
    Masz falcona bo zasilacz ma 175 W, a co do arcade - sa one nowsze od falconow wiec mniej awaryjne.
     
  13. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    To ja sie juz pogubilem :D
    Zobacze jeszcze,jak odbiore x z serwisu co mam napisane na obudowie.
    A co do tego arcade to troche dziwne ze nowsza konsola jest ubozsza,ale mniej awaryjna.
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zobacz na amperaż i będziesz wiedział co masz :)
    Falcon 14.2A (zasilacz 175/203W)
    Jasper 12.1A (zasilacz 150/175/203W)

    maciongix Jaspery też miały zasilacze 175W :)
     
  15. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Źle mówisz i mylisz pojęcia.
    Falcon jest gorszy już jaspera o dużo ale lepszy od poprzedniczek
    Arcade to wersja wyposażenia konsoli więc nie ma nic do rzeczy. pozdr
     
  16. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Czyli wywnioskowalismy ze mam Falcona,jest on mniej awaryjny to dlaczego ja mam caly czas z nim problemy ?
    Kupilem go pogralem 3 godziny pach RRoD-Ethernet padl(Bog wie dlaczego),wrocil z naprawy ok minal tydzien pach RRoD padło GPU,znowu tydzien lezy w naprawie.
    Teraz go naprawia,to napewno znowu cos wyskoczy.
    Powiedzcie mi czy to zalezy np od uzytkowania przez poprzedniego uzytkownika ?
    Opisze to po krotce,moj brat go kupil od jakiegos goscia mial go 3 miesiace i nic,tydzien przed sprzedaza mi w ogole go nie wylaczal bo praktycznie caly czas gral,albo jak gdzies jechal to nie oplacalo mu sie wylaczac,tak przez tydzien i nic.
    JA go kupilem,gralem malo i takie cuda sie dzieja.Ja miesiac posiadania xboxa,mialem go w domu nie cale dwa tygodnie.
    Zawiodlem sie troche na nim,dbalem o n iego,mialem go na stoliku rtv,dobrze wentylowany,gralem max 3 godziny i nic.
     
  17. smarek123

    smarek123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    FALCON JEST GORSZY OD JASPERA! Co piszesz że "skoro falcon jest mniej awaryjny".. Radzę poczytać podstawowe wiadomości.

    Czyli jeśli z tyłu konsoli piszę: 12V 16.5A A zasilacz jest "bez wyrostka" i 175W to mam na 100% Falcona tak ?
     
  18. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    To ze falcon jest gorszy od jaspera to wyczytalem dawno i nie unos sie tak kolego bo Ci zylka w du**e peknie.
    A wyrostek to masz w bebechach.
    Pozatym,czy napisalem w swoim poprzednim poscie " Skoro falcon jest mniej awaryjny od jaspera" ? ,czytaj ze zrozumieniem.
     
  19. smarek123

    smarek123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Falcon jest awarzjny bo to stary model. Jasper jest najmniej awaryjny. Pytasz 5 razy i nadal do Ciebie to nie dochodzi ?
     
  20. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Czy ty jestes jakis malo inteligentny czy co ?
    Kod:
    Źle mówisz i mylisz pojęcia. 
    Falcon jest gorszy już jaspera o dużo ale lepszy od poprzedniczek
    To napisal jeden z uzytkownikow,ja na ta odpowiedz sie zapytalem
    Kod:
    Czyli wywnioskowalismy ze mam Falcona,jest on mniej awaryjny to dlaczego ja mam caly czas z nim problemy ?
    Czy widzisz gdzies w moich postach chocby wspominke o tym ze niby Falcon jest mniej awaryjny od Jaspera ? Powtarzam CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM !!
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Model twojej konsoli to falcon, co do awarii padnie znowu:). Trzeba ci nowej konsoli i to nieuniknione
     
Wczytywanie...

Poleć forum