1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nieodsługiwana płyta. Płyta nie jest obsługiwana.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez malin thc, Listopad 17, 2012.

  1. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    Nagrywarka firmy LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L
    Płyta Verbatim
    Gra Sleeping Dogs
    Xbox ma już dwa lata najprawdopodobniej LT 2.0
    Przerabiałem przez Xbox Backup Creator
    Nagrywałem jak tu jest pokazane
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/

    Nic nie robiłem przez Abgx bo nie chciałem zepsuć i się popsuło.
    Straciłem już ponad 10 płyt i nie wiem jak to zrobić...
    1 raz jak nagrywałem to było wszystko git,
    nagrałem wtedy UFC 3 i gram w to do teraz.
    Proszę o pomoc, nie mam kasy na przerobienie xboxa.

    Ściągnąłem sobie Saints Row 3,nie wiem czy nagrywać,
    boje się że będzie ten sam błąd, a te płyty są drogie:(

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Wszystkie nowsze gry wymagają IHASA. Wypadałoby ci zaopatrzyć się właśnie w ten napęd.
     
    1 osoba to lubi.
  4. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    to kup adapter sata-usb.
     
    1 osoba to lubi.
  6. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    tak jak kupisz ihasa błędów nie będziesz miał. Ihas musi być 124 rewizja B!
    Po kupnie ihasa wgrać trzeba lt burnermax
     
    1 osoba to lubi.
  7. Fellert

    Fellert Guest

    miałem podobny komunikat wina stara wersja przeróbki po flashu na lt 3.0 brak problema poza tym nowszych gier na lt 2.0 nie przerobisz już tak łatwo bo wywalać je będzie za każdym razem.
     
  8. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to ze 100 będę musiał wydać :)
    ale czy to na pewno pomoże ?
     
  9. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może mi ktoś powiedzieć jakie gry mogę nagrać aktualnie ? bo straszna nuda :)
     
  10. malin thc

    malin thc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. kubagliw

    kubagliw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem. A mianowićie mam przeróbke lt3.0 na xboxie i wgrał sie nowy dash. wcześnie wypalałem gry tak jak w poradniku na tym forum i wszystko działało. a teraz tylko udało mi sie wypalić najnowszego ac a np horizon ani need for speed mw ie poszedł. robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, sprawdzałem abgx, wypalałem imgburnem i na ihasie a płyty po wypaleniu są zapełnione w 30%( widać to na ich spodzie). Nie wiem o co chodzi i czy toś mógłby mi z tym pomóc. Wypalam na verbatimach
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Masz 30% nagranej płyty i nie wywala żadnego błędu? Masz wgrany burner max ?
     
  13. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Panowie, cały problem leży w topology.bin. Jest to część obrazu ISO. wszystkie gry AP2.5 i XGD3 (nie jestem pewien czy XGD2 też) jeżeli skanowaliście gry z tymi zabezpieczeniami abgxem 1.0.6 na LT+ 2.0. To błąd. zmiana_topology_data.7z tu jest topology.bin i XBC potrzebny do wgrania tego. w Xbox Backup Creator musisz wejść w zakładkę "Image tools" wybrać "AP25 Sector" wybrać ISO tej gry, a potem wybrać topology.bin które masz w linku. Powinno wyskoczyć operation compete! I wtedy możesz przeskanować abgxem 1.0.6 ale musisz zaznaczyć opcję "disable writes" u góry w pierwszej zakładce. To napewno pomoże.
     
  14. eli2006

    eli2006 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ja się też podepnę. Na początku to przepraszam za jakieś błędy ale jestem nowy.
    Mam xboxa przerobionego na LT +.2.0 z dashem 15574. I mam problem z grą NFS MW otóż po wypaleniu pisze mi PŁYTA NIE JEST OBSŁUGIWANA. Dodam iż nagrane wg poradnika , na verbatimach i zwykłą nagrywarką LG. Do tej pory gry takie jak Call Of Duty Black Ops II, MOHA warfighter, F1 2012 wszystkie chodza normalnie tylko NFS nie mogę nagrać. Zmarnowałem już 5 płyt. Co robię nie tak??
     
  15. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Odp: Nieodsługiwana płyta. Płyta nie jest obsługiwana.

    A podpinałeś ostatnio Xboxa do live'a? Jak tak to masz cichą aktualizację. LT+ 3.0 rozwiąże wszystkie wasze problemy.

    Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
     
  16. eli2006

    eli2006 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ,Nigdy nie była podpięta do netu. Problem jest tylko z ta jedna grą. Czyli pozostaje mi wgranie LT+3.0?
     
  17. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Odp: Nieodsługiwana płyta. Płyta nie jest obsługiwana.

    Szczerze to nie wiem. A może obraz ISO jest zepsuty? Zmieniałeś topologie gier na LT2.0? Powiedz mi czy NFS wywala cie w trakcie gry lub uruchamiania, czy może nawet nie możesz jej uruchomić? Może iHas by pomógł bo wydaje mi się że nowy NFS ma zabezpieczenia CIV.

    Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
     
  18. eli2006

    eli2006 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry w ogóle nie odpala. Pojawia się obraz i uruchom grę , potem zaczyna się jak gdyby wczytywać i wywala PŁYTA NIE JEST OBSŁUGIWANA. Obraz ISO chyba jest dobry bo grę ściągałem kilka razy i od różnych osób. Zniszczyłem kilka płyt i ciągle to samo. Jeżeli chodzi i zmianę typologi to zmieniałem w Xbox Backup . Czyli co zostaje mi zakup nagrywarki z IHASEm?
     
  19. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Nie, iHas tu nic nie pomoże. Jestem 100% pewien że coś źle robisz. Napisz mi po kolei co robisz. W chwili obecnej podałeś mi zbyt mało informacji bym mógł ci pomóc. Jak coś tu jest mój nr. GG 45187052, jak ktoś inny będzie potrzebował proszę pisać. Nie pomagam w sprawach JTAG i RGH.
     
  20. eli2006

    eli2006 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok.
    Zwykłe nagrywanie Sposób 1: Nagrywarka LG
    1.Wypalam IMGBURN w ustawieniach calucate Optimal zaznaczone, prędkość 2,4 , informacja że jest za mało miejsca daje Truncate. I gra się wypala , po wypaleniu wszystko Ok. Wkładam grę do Xboxa i dalej już wiadomo.
    Sposób 2
    Przepuszczam grę przez XBOX Backcup zaznaczam Inect, AP25 daje obraz gry, potem klikam topology for lt2.0 bin klikam i wyświetla mi się komunikat że wszystko jest ok Operation Completed. Przepuszczam Abgx'em z zaznaczoną opcją Disable Vrites. Po przepuszczeniu tez jest ok. Nagrywam sposobem j/w i dalej to samo.
    Płyty Verbatim, ImgBurn 2.5.7.0 ; xbox Backcup v2.9 ; abgx v1.6

    Czy jeszcze jakies informacje mam Ci podać?
     
  21. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Bardzo dziwne. Ja nagrywam płyty pod LT+ 2.0 dla wielu kumpli. Ostatnio gościowi nagrałem AC3 zwykłą nagrywarką i wszystko działa. No cóż zdradzę ci w jaki sposób ja to robię:
    1- Przepuszczam obraz przez abgx360 1.0.6 z ustawieniami pod LT+ 2.0 (w linku jest co dokładnie należy zaznaczyć) Zippyshare.com - Abgx360 to LT.docx
    2- Zmieniam topologie w Xbox Backup Creator
    3- Nagrywam przy pomocy Clone CD 5.3.1.4. (Wersja jest ważna! Ściągnij dokładnie 5.3.1.4.)
    4- Po wybraniu pliku *.dvd nagrywam z prędkością 2,4x
    5- W wyskakującym okienku zatwierdzam "zapisuj aż do osiągnięcia końcowego medium"(Zwykła nagrywarka)
    Sam LT+ 2.0 już nie mam :( szkoda, może mógłbym ci lepiej pomóc. Jeżeli dalej będzie ten sam błąd to ja chyba z dachu się rzucę. Jeżeli to nie pomoże to tylko LT+ 3.0. Może jeszcze iHas. Nie masz jakiś znajomych którzy mogli by ci to iHasem nagrać?
     
Wczytywanie...

Poleć forum