1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nieoryginalny HDD

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Adrianos111, Sierpień 12, 2013.

  1. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jestem w posiadaniu dysku 250GB, który przed wyjęciem z obudowy służył jako dysk usb. Zauważyłem, że rozmiarowo jest identyczny z xboxowym (ot taki laptopowy dysk). Jest to Seagate 250GB na SATA. Chciałbym go przystosować do konsoli FAT bez RGH, jedynie z przeróbką napędu. Jest to możliwe? Jakie wymagania spełniać musi taki dysk i jak przystosować go do konsoli?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przystosować można dyski WD z odpowiedniej serii. Z Seagate to nie zadziała.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A do RGH by się nadawał?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do rgh jak najbardziej.

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  6. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jeszcze jedna sprawa. Gdybym kupił dysk WD to kwestia przystosowania go do konsoli jest bardzo skomplikowana?
     
  7. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Nie jest to trudne.
    Na forum masz szczegółowy poradnik.
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    do RGH nie trzeba przygotowywać - wystarczy go sformatować w formacie fat32, włożyć do obudowy i podpiąć.
    pod LT lub niezmodyfikowane konsole należy wgrywać jakiś soft na dysk żeby był rozpoznawalny przez konsolę
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie jest to nic skomplikowanego, jest pełno tutoriali jak to zrobić.
    Jeżeli chcesz kupić sobie dysk WD to szukaj jakiegoś z takich modeli:
    - WD Scorpio Series BEVS/BEAS
    - WD Scorpio Blue Series BEVS/BEVT/BPVT
    - WD Scorpio Black Series BEKT/BJKT
    - WD VelociRaptor Series
    - WD AV-25 Series BUDT

    W konsoli bez rgh możesz mieć dysk max 320GB jeżeli dobrze pamiętam.
     
  10. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czemu max 320GB ? Widziałem na yt że po 1TB wsadzają ;)
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    może i wsadzają ale tylko w przypadku posiadania RGH, na niezmodyfikowanych konsolach działa tylko maks 320gb.
    posiadacze rgh mogą wsadzić dysk 2TB
     
Wczytywanie...

Poleć forum