1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niepoprawnie działanie XLive pomimo połączenia z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dominzak, Listopad 8, 2011.

  1. dominzak

    dominzak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mielec
    Witam wszystkich forumowiczów!
    Posiadam xboxa slim 4gb od miesiąca. Postanowiłem kupić na allegro konto z grą, a po otrzymaniu loginu i hasła pobrałem kupioną grę i podczas pierwszego uruchomienia wyskoczyła informacja o aktualizacji (jakieś 4mb) i po pobraniu i zainstalowaniu jej xbox wyświetlił error, w którym była zawarta informacja "nie można uruchomić gry, pobierz ją ponownie", więc tak też uczyniłem. Oczywiście stara instalkę usunąłem (a jako pamięć używam 16gb pendrive Kingston datatraveler 100 g2) i po ponownym pobraniu sytuacja się powtarza a podczas próby uruchomienia gry po raz drugi widnieje bez przerwy czarny ekran.
    To samo jeśli chodzi o jakiekolwiek operacje w live marketplace w konsoli. Lista gier i demówek jest pusta, a po wybraniu jakiejś pozycji np dodatku do forzy dostaję komunikat "nie można pobrać informacji z rynku usług... Kod stanu 807B01F4". Jest to dość irytujące zważywszy że konsola poprawnie odtwarza wszelkie inne materiały np filmiki dostępne bezpośrednio z dashboardu itp. Działa również komunikacja głosowa i możliwość grania na multiplayerze. Nie mam możliwości pobrania gry u kogoś innego, a poszukuję skutecznego rozwiązania tego problemu.
    Dodam że jedyną możliwością dostępu do internetu w moim miejscu zamieszkania jest internet 3G i posiadam ofertę orange free a połączenie jest udostępnione przez router, do którego podłączony jest modem 3g, więc w taki sposób xbox łączy się z siecią. Wadą tego dostawcy jest wymuszona kompresja wszelkich obrazków dokonywana przez orange'owy serwer proxy, na dodatek bez możliwości deaktywacji tej funkcji, a to właśnie podejrzewam jako przyczynę tych błędów. W razie potrzeby mogę umieścić screeny pokazujące w/w problem.
    Jak można temu zapobiec? Zależy mi zwłaszcza na pobraniu zakupionej gry.
    Z góry dziękuję za zainteresowanie.

    Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dMnw0w PL

    dMnw0w PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    musisz to pobrać na dysk bo z pendrive nie pójdzie
     
  4. dominzak

    dominzak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mielec
    Dzięki wielkie za odpowiedź, już szukam dysku na allegro ;)

    Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
     
  5. dominzak

    dominzak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mielec
    W takim razie mam jescze jedno pytanie: jak mogę naprawić ten komunikat "nie można pobrać informacji z rynku usług... Kod stanu 807B01F4"?!
    Na routerze (Edimax 3G-6200N) nie mam skonfigurowanych przekierowań portów itp. (jedzie na ustawieniach domyślnych).
    Jakieś pomysły?

    Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
     
  6. dominzak

    dominzak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mielec
    O dziwo GTA 4 ruszyło, podrzuciłem kumplowi konsolkę na noc żeby ściągnął grę na tegoż pen'a i działa bez zarzutu! Dobrze, że wstrzymałem się z zakupem dysku... Co do erroru to chyba rozwiązania nie znajdę, może kiedyś pomyślę nad zmianą dostawcy internetu...
    Temat do zamknięcia.

    Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum