1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niepoprawny klucz ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hapsiko, Listopad 12, 2011.

  1. hapsiko

    hapsiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z napędem LiteOn dg-16d2s-09c fw 93450c. Tacka się nie otwiera i nie czyta gier. Po włożeniu płyty słychać jak laser pracuje lecz, pojawia się napis "Reading disc" i po chwili wyskakuje "open tray". Czy przyczyną może być źle wgrany klucz ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jakbyś źle wgrał klucz to napęd by w ogole nie pracował.
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jakby byl zly klucz to by bylo odtworz dvd. Wgraj flash jeszcze raz.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  5. hapsiko

    hapsiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co może być przyczyną takiego zachowania napędu ?
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    W czym wgrywales lt 2.0?

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  8. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak włożyłeś grę, jak się tacka nie wysuwa?
     
  9. hapsiko

    hapsiko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomogłem jej się otworzyć. Czasem, przy odpaleniu konsoli tacka wysuwa się do połowy. X'a kupiłem w takim stanie za śmieszne pieniądze. Nie mam pojęcia w czym był Lt wgrywany. Da się to naprawić bez dodatkowych kosztów ?

    Pomoże ktoś ?
     
  10. taairon

    taairon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZAGŁĘBIE
    witam serdecznie odświeżę nieco temat

    mam pewien problem

    po przerobieniu konsoli na lt 2.0 nie chodzą żadne płyty np. po włożeniu oryginału wyskakuje trochę po angielsku trochę po chińsku itp. żeby włożyć odpowiedni dysk do konsoli xbox 360.

    Klucze napędu mam zapisane na dysku. Przyniosłem je do "serwisu" który przerabia, początkowo napęd nie łapał, dopiero wejście przez plik bodajże dummy spowodował że poszło, weryfikacja opoprawna itd.

    pytanie co jest grane? są to klucze do mojej konsoli zgrane po przeróbce na lt 1.1+ w maju zeszłego roku
    co robić?
     
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak masz u siebie plik dummy.bin - to sam możesz w domu przeflahować konsolę, raz jeszcze - i wtedy sprawdź ponownie

    nie wiadmo co oni ci tam wgrali w tym "serwisie" a tak sam wgrasz i masz pewność co wgrywasz

    inna sprawa że może laser jest uszkodzony... albo napęd ... ciężko powiedzieć ... NOT ENOUGH DATA :)
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Moze laser padl lub klucz zly albo serwis cos popsul.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  13. yp2

    yp2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz dysk twardy? Sprawdzasz gry po zalogowaniu się do profilu? Jeżeli nie spróbuj się zalogować do profilu i sprawdź czy ci gierki chodzą. Miałem ostatnio tak przypadek. Dopiero po zalogowaniu do profilu gierka ruszyła był to oryginał :)

    Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
     
  14. taairon

    taairon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZAGŁĘBIE
    napęd wykręciłem i zaniosłem do serwisu przerabiał przy mnie gościu w kilka minut...
    żeby samemu ją zflaszować musiałbym mieć wejściówke sata a nie mam niestety...
    dysk wykręciłem i bezpiecznie go zaniosłem i przyniosłem :) przed wykręceniem był sprawny a bankowo nic nie skiełbasiłem przy otwieraniu

    neped liteon z zeszłego roku z maja ( z arkadówki)
    wgrany dash 13599---------> mioże tu tkwi błąd??
    klucze bankowo mam do swojej konsoli dzwoniłem do gościa ktory przerabial mi ja rok temu na 1.1+ i wszystko się zgadza


    po wsadzeniu orginału wyskakuje "to play this disc put it in an Xbox 360 console"
    nie widac "ikonki" gry w głownym menu , pisze tylko odtwórz dysk( tak jak by była zleszowana)

    wylogowałem zalogowałem siię i nic
    na twardym dysku mam "LIMBO" właczyłem i chodzi no ale to odrębna sprawa
     
  15. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak po włożeniu płyty oryginalnej wyskakuje "Play DVD" (Odtwórz DVD) to zły klucz, jak "Open tray" (Otwórz napęd) to problem z laserem.
    Najlepiej pójdź do serwisu razem z konsolą to sprawdzi Ci na miejscu czy chodzi.
     
  16. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    więc tak - jeśli przerabiałeś ją kilka dni temu - i to stało się po przerobieniu to rzeczywiście idź do gościa i powiedz że po przerobieniu nie działa - niech sprawdza.

    jeśli przerabiałeś ją dawno - i teraz wgrałeś nowy Dash to konsola straciła swój iXtreme firmware i nie odtworzy ci żadnych kopii zapasowych - tylko oryginały

    a propos: masz oryginał żeby sprawdzić czy czyta ?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mi sie wydaje ze klucze co dostales przy przerobce sa niepoprawne, teraz przy przerobce koles skorzystal z nich i masz odtworz dvd. jest tez szansa ze z automatu po wczytaniu dummy laduje sie lt+ 1.9 (dummy z fw 93450c) lub starsze a dla napedow po dashu 13xxx fw to 0251 czyli lt+ 2.0
     
  18. taairon

    taairon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZAGŁĘBIE
    przeróbkę robiłem wczoraj o 11, tzn, serwis robił :)

    po włożeniu oryginalnej płyty i tak pisze "odtwórz dysk" ----> nie wyskakuje ikonka gry w menu

    jutro zawiozę całą konsolę i dowiem się co jest nie tak, ale tak sobie czytam i wnioskuję ....co mnie dość wku$@!-rza to gdybym nie dał kluczy na pendrivie to wyciągnięcie klucza zajęło by 5 minut więcej, a nie było by problemów :confused:

    pewnie będzie trzeba wyciągać klucz z płyty głównej... :mad:


    p.s zapomniałem wspomnieć że dwa dni temu wrzuciłem jakąś lewą gierkę i zachciało mi się jak idiocie aktualke zrobić dasha, wiadomo przeróbka poszła papa( dobrze wiedziałem z czym się to wiąże ale miałem i tak zamiar zrobić 2.0 więc ciekawość zwyciężyła ), z pena wgrałem starszy dasz następnie 13599 , i po tym zabiegu konsola śmigała aż miło na oryginałach a piraty wiadomo już nie. następnie wczoraj zawiozłem napęd do przerobienia i historię znacie już....
     
  19. taairon

    taairon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZAGŁĘBIE
    jest możliwość jakoś sprawdzenia tego w domu? tzn przez jungleflaszera albo coś :/ jaki to jest ten dummy
     
  20. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    teoretycznie tak - jak podłączysz napęd to Jugleflasher będziesz widział albo 0251 - albo 93450c, ale koledze Dexterowi chodziło o to że jak koleś w serwisie wczytał DUMMY.BIN to Jungleflasher użył automatycznie starszego firmware, a powinien użyć tego : LTPlus-025-v2.0.bin

    zresztą jak już podłączysz pod Jungleflashera - to wgraj od razu "LTPlus-025-v2.0.bin"
     
  21. taairon

    taairon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZAGŁĘBIE
    skończyło się na 150 złotych czyli wyciąganiu klucza z płyty głównej :eek:
    po aktualce dasha czy było by lt 2.0 czy lt 1.1+ przeróbka powinna się usunąć , natomiast nie wykrywał orginałów, brak rezultatów czyli klucz był zły :mad:

    teraz pytanie do was co teraz tzn. mam lt 2.0 ale:

    1. mogę grać przez neta? czy jest to nie możliwe? bo....?
    2. czy wyciągnięcie klucza z płyty głównej( chyba jakiegoś czipa wypalał czy coś takiego) to w jakiś sposób jest rodzajem rgh? czy nie ma ze sobą nic wspołnego?
    3. jak będzie wyglądać możliwoś przerobienia na lt 3.0 w przyszłości?
     
Wczytywanie...

Poleć forum