1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nieprawidłowy Region

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Ceronn113, Październik 14, 2012.

  1. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Witam

    Kiedys posiadałem konsolę z przerobką 1.9 lub 2.0, o ile dobrze pamiętam. Konsola była PAL.Pamietam tez ze niektore gry odpalałem metodą activate.iso. Konsole sprzedałem, gry zostały. Dzisiaj posiadam inną konsolę lecz nie wiem jaka jest w niej przerobka. Gry ktore nagrywałem na tą poprzednią konsolę, nie działają na tej. z 20 gier uruchomiły mi sie tylko dwie, lecz po chwili grania wyskakiwał błąd i gra sie zamykała. Błąd jaki wyskakuję to: Kod regionu płyty jest nieprawidłowy dla tej konsoli. Czy to znaczy ze posiadam konsole NTSC? Jezeli tak to jak wyglada przygotowanie programu na zgranie gry na płytę nie wiedząc jaka jest przerobka?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Nieprawidłowy Region

    Widocznie masz ntsc konsole, wc tylko gry,ntsc lub region free. Nie wiesz jaa masz przerobke, przerob na ixtreme lt + 3.0 bedziesz wiedzual co masz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Nieprawidłowy Region

    Albo Rgh postawić. Wszystkie regiony działać będą.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Pobrałem sobie gre NTSC, zgrałem na płytkę. I nadal ten sam błąd - Kod regionu nieprawidłowy. Sprawdziłem Abgx360 czy gra napewno jest NTSC i tak jest. Wiec dlaczego nadal błąd wyskakuje?

    Prosze mi powiedziec co to jest ten RGH? I jak go 'postawic'?
     
  6. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
     
  7. Piechu9kst

    Piechu9kst Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Nieprawidłowy Region

    Rgh jest to wgranie chipu.do konsoli, pozwala na granie w gry bez płyt, bez nagrywania... Poczytaj jest podforum o tym. Jtag/rgh

    Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kombinuj z Formatami. PAL/NTSC nie śmigają tak ? pamiętaj że są U/J - ten ostatni jest chyba Azjatycki ? ściągaj RF i na bank będą śmigać.
    Jak nadaj będziesz miał problemy - na nowo wgraj LT bo tu ewidentnie wtedy napęd szwankuje softwarowo.
     
  9. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    pewna osoba, poleciła mi przerobic konsole do Lt 2.0 oraz kupic nagrywarke Ihas, wtedy gry normalnie bd wchodzic, mial racje?

    a jeszcze chcialbym pobrac jakas gre RF dla sprawdzenia. Są jakies stronki gdzie znajde do pobrania starsze gry RF? bo jak Ja cos znajde to linki juz wygasły.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp 1. Wgraj LT+3.0 zamiast LT+2.0

    Odp 2. XboxPirate - Download Latest Xbox360 Games For Free!
     
Wczytywanie...

Poleć forum