1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nierozpoznana płyta

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Viper321, Sierpień 28, 2012.

  1. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam posiadam konsole x360 slim z napędem 16d4s nie dawno wymieniłem się z użytkownikiem RuNNerka dysk za napęd dostałem napęd lecz chyba coś z nim nie tak bo nie czyta oryginalnych płyt (filmy) ani gier oryginalnych jak i kopi

    kolejność komunikatów po włączeniu konsoli gdy płyta jest środku

    1.odczytywanie


    2. OTWÓRZ NAPĘD

    (otworzyłem tackę i zamknąłem )

    3. ODCZYTYWANIE ( napęd próbuje bardzo intensywnie odczytać płytę )
    4.NIEROZPOZNANA PŁYTA

    czego to może być przyczyna ???



    dodam że poprzedni napęd to liteon 16d4s (mixic ) 9504 a ten to liteon 16d4s 0225 (drill) nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

    sprzedający zapewnia że napęd przed wysyłką działał .......

    z góry dziękuję wam za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Pisz do niego bo wyglada na to ze dal ci troszke zuzyty naped

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja bym jeszcze wsadzil na nowo tasmy w napedzie, jesli nie to wstepnie laser uwalony

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    okej jutro wymienię laser i taśmy co da że do niego napisze jak on mówi że napęd był sprawny :( ...... też w to wątpię na dodatek tacka zablokowana (próbuje otworzyć ale coś blokuję ) i działa tylko wsadzenie drucika w to kółeczko :D
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Omg biznes zycia zrobiles

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wieliczka dla mnie to trochę daleko a wydawało się że jest sprawiedliwy no cóż mam nadzieję że to tylko laser.... bo na pcb to się nie wydaje
     
  8. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nowy laser nie pomógł na ile wyceniacie ten pcb ?? i 2 sprawne lasery ??

    sory za post pod postem
     
  9. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a pcb nie jest po bad drillu przypadkiem?
     
  10. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak mam to sprawdzić ?? miernika nie mam .. widzę tylko ze napęd próbuję bardzo intensywnie odczytać płytę i tyle....

    jak się zachowuje napęd po bad drillu
     
  11. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a przeflashowałeś go jak trzeba na lt 3.0+twój klucz?i wgrałeś odpowiedni soft?
     
  12. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przeczytałeś pierwszy post ?? nie czyta NIC ani oryginałów ani cd ani filmów NIC
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    orginałów nie będzie czytał napewno jak nie będziesz miał wgranego twojego klucza z konsoli do napędu.Więc jak go podłączyłeś tylko chyba ,że mu klucz podrzuciłeś i ci przeflashował(orginalny soft+twój klucz) a tak powinen filmy czytać.Coś jest z napedem lub softem.Pogadaj z sprzedawcą.
     
  14. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak przeflashował mi go ile jest warty ten pcb (sprzedawca ma mnie w ***** mówi że napęd był ok przed wysyłką i tyle ) człowiek uczy się na błędach już nigdy czegoś takiego nie zrobie i tyle ...
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie wiem czy wiesz ale ten gość ogłasza sie na forum....ze przerabia konsole heh
     
  16. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To musisz sam ocenić co z nim jest lub ktoś czy jest dobry bo nic za niego nie dostaniesz zbytnio.
     
  17. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ~opeael2 dlatego mu zaufałem a on mnie robił w h... a taki nowy pcb w jakiej cenie ??

    ciekawe czy komuś konsolę podpier.. ;o
     
  18. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    pcb jest drogi ich nie ma zbytnio w cenie napędu 200zl więc pomysl nad calością.
     
  19. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dobra temat można zamknąć kupiłem nowe pcb i działa nareszcie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum