1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Nierozpoznany dysk"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hazok, Listopad 15, 2012.

  1. Hazok

    Hazok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam, mam pewien problem i nie wiem co może byc przyczyna i jak go rozwiazac. Kupilam xboxa przerobionego lt 2.0 połowa gier nie wchodziła ale okazało sie ze winny był laser po przeczyszczeniu go gry zaczeły działac.. . Wgrałam najnowszego dasha i dałam xboxa do przerobienia na lt 3.0 .. od tamtej pory płytki nie wchodza wyskakuje powiadomienie "nierozpoznany dysk" ewentualnie wchodzą za 10 razem lub po paru razach wyłączenia i włączenia xboxa.. dzisiaj nawet gierka tak jakby sie ładowała myslałam ze juz sie włącza.. niestety wyskoczyło czarne okno a po chwili logo xboxa i juz tak zostało, po kolejnych próbach , przetarciu płytki , "dmuchnięciu" w naped, ponownym uruchomieniu xboxa gra uruchomiła sie.. Prosze pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Gry z lt 2 xgd3 nie dzialaja na lt 3?xgd2 beda dzialac. Kazda gre przed nagraniem skanuj abgx 360 autofix level 3 . I oflagowales sobie konsole.
     
  4. Hazok

    Hazok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Nie chodzi o gry nagrane pod lt 2.0 bo wiem ze te xgd3 i 2,5 nie beda dzialaly tylko musze nagrac od nowa.. tylko o wszystkie gry. Np fifa 2011, harry potter, pes 2013, fifa street, epic mickey 2.. te 4 ostatnie nagrywałam sama, gry skanuje abgx'em 360 wszystko robie tak jak w poradniku.. gry chodza i same sie nie wylączaja, chodzi o to ze jest problem zeby je zalaczyc .. czasami wejdzie za 1 razem czasem za 15, czasem musze wylaczac i wlaczac konsole, a dzis tak jak juz napisalam pokazal sie czarny ekran i logo xbox 360. Po okolo 3 nastepnych razach uruchomila sie i to akurat byla gra harry potter jak to ma cos do rzeczy .. Oflagowałam ? Tzn ?
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Laser siada jak za ktoryms razem lapie
     
  6. Hazok

    Hazok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    I to przez laser moze sie np pokazywac to czarne tło i logo xbox .. ?

    A co do oflagowania, to juz dowiedzialam sie co to jest , pytanie tylko czy to jest mozliwe jeśli ja gram tylko offline.. nigdy nie podłaczalam konsoli do internetu
     
  7. darus0955

    darus0955 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    104
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam podobnie i to jest wina lasera, tylko mi zacina się gra jak np. trzeba wcisnąć start
     
  8. Hazok

    Hazok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Mi podczas gry nic sie nie zacina, nic sie nie dzieje puki co podczas gry

    Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł o co może chodzić ? czy to na 100% laser? Bo nie chce na darmo wymieniac jak by sie mialo okazac, że laser jest sprawny..
     
  9. Psi

    Psi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja mam taki problem z epic mickey 2 na RGH rozpakowalem do xex wrzucilem odpalam i wlacza sie caly czarny ekran i dalej nie wchodzi wiecie czemu ?
     
  10. wisnia_86_

    wisnia_86_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobnie przez 3 tygodnie od zrobienia lt3.0 było ok a od tygodnia gry raz działają raz nie nawet te które wcześniej bez problemu się odpalały
     
Wczytywanie...

Poleć forum