1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niespodziewany problem z dyskiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Koobe91, Marzec 16, 2012.

  1. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich forumowiczów

    Mam następujący problem. Posiadam jtag wszystko do tej pory dzialalo pieknie ladnie wrzucalem wszystko na dysk poprzez xplorer360, jednak kolega polecil mi party buffalo. Po kilku użyciach wyskoczyly mi dziwne bledy w buffalo po czym zauwazylem ze folder content zostal doszczetnie wyczyszczony. Reszta pozostala na dysku ( przynajmniej programy to widza ale kiedy podlanczam dysk to nie czyta nic z niego w sensie byl na nim np. fsd skonfigurowany a nagle przestal go odpalac wogole. Teoretycznie xbox widzi i zajete na nim miejsce ale nie widzi nic poza tym. Probowalem odzyskac dane photo rec bo z tego co mi wiadomo to tylko ten program obchodzi systemy plikow poza fat i ntfs jednak z 250gb odzyskalo mi 30gb ochlapow wiekszosc plikow tekstowych pojedyncze jpg z elementow gier pojedyncze pliki video. Teraz oto pytanie za 100 punktow:
    1. czy jest jakas szansa odzyskac z tego chociaz profil ?
    2. Jezeli tak to czym i w jaki sposob to odzyskac ?
    3. co moze byc spowodowane takim bledem dysku i utrata danych ?
    Party buffalo ogolnie dziala ale wyglada to na takiej zasadzie jakbym wrzucil pliki a pozniej kiedy odpale ponownie program tych plikow nie ma takze xbox ich nie widzi. Dziekuje z gory za wszelka pomoc w tej sprawie. Nie znam sie za dobrze na tym wiec kazda sugestia sie przyda. Zalezy mi tylko i wylacznie na profilu i ewentualnie savy z gier bo na reszte to pewnie male szanse.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Niewiem moze sprobuj wyczyscic cache dysku,a oryginalny dash widzi Ci te gry?

    @edyta

    Probowales wyciagnac dysk i jeszcze raz wlozyc?Wydaje sie banalne ale warto sprobowac.
     
  4. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak probowalem wyciagac dysk poza tym nie dodalem jednego. Kiedy po awarii podlaczylem dysk po odpaleniu konsoli wyskoczyl mi niebieski ekran i bylo cos na zasadzie instalacji jakisch plikow i z tego co pamietam bylo cos zwiazane z linuxem (?) ale nie mam 100% pewnosci.
     
  5. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Podlacz przez FTP 360 Content Manager 2.2 czy on bedzie widzial pliki.
     
  6. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Niestety tym programem nie moge sprawdzic poniewaz nie mam w tej chwili mozliwosci podlaczenia xboxa poprzez router wrzucam rzeczy na dysk poprzez podlaczenie go do komputera.
    2. Folder cache jest pusty nic tam nie ma.
     
  7. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Wystarczy kabel LAN i nic wiecej podlaczasz do klocka,ustawiasz SAMBA SERVER i wszystko.
     
  8. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a skad wziasc adres ip konsoli bo kabla nie mam probuje poprzez wifi
     
  9. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Przez Wi-Fi to Ci nie powiem bo ja tylko LAN'em robie.Niestety.
     
  10. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha i nie mam w tej chwili fsd tylko zwyklego dasha wiec uruchom samba server to tutaj nie ma :p

    PS: poza tym mysle ze tutaj problem nie tkwi w tym bo teoretycznie pliki sa na dysku ale ich nie widac i tutaj tkwi problem moze trzeba wykonac jakiegos rodzaju scan disk i da sie to naprawic lub cos w tym rodzaju tylko naszukalem sie juz tych programow i nie moge znalesc.
    Edit:
    moglbys ktos wkleic mi pelna nazwe folderu content/ 00000 poniewaz zniknal i chce go utworzyc ponownie bo w samym content nie widzi plikow
    -=SETH=- Nie pisz post pod postem używaj opcji edytuj.

    nikt nic nie wie ciekawego co mozna z tym zrobic ? potrzebuje tez nazwe tego folderu ile jest 0 dokladnie
     
  11. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    /Hdd1/Content/0000000000000000
     
  12. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki poszperalem juz znalazlem. wrzucilem fsd na pendriva i probuje odpalic go na konsoli i wyskakuje error zeby ponownie zainstalowac gre. Nie wiem co sie dzieje ogolnie odpalalem gow2 to dzialala, ale dash nie chce dzialac mozliwe ze sie coz uszkodzilo wewnatrz konsolki ?
     
  13. Koobe91

    Koobe91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli to juz nikt nie pomoze w tym temacie ? ok do zamkniecia myslalem ze ludzie tutaj znaja sie chociaz troszke :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum