1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nietypowy problem z grami XGD3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bisu, Styczeń 26, 2012.

  1. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    Witam, mam problem i liczę że może mi ktoś pomoże.

    Mam duże trudności z odpalaniem gier XGD3. Otóż każdą grę sprawdzam abgx360 w wersji 1.0.6 obsługującej najnowsze gry, wypalam je na płytach Verbatim nagrywarką iHAS524B przerobionej iXtreme Burner Max w programie ImgBurn (też w najnowszej wersji). Oczywiście przy nagrywaniu 4x włączam OPC, a przy 2,4x je wyłączam. Nagrywa się wszystko w 100% oraz przechodzi pomyślnie weryfikację.

    No i tu się zaczyna mój problem, tak idealnie nagrana gra na płycie, która nie ma ani jednej mikro rysy, świeżo wypalonej, nie chce działać na moim Xboxie (oczywiście przerobionym za pomocą USB Probe do LT 3.0). Po włożeniu płyty, chwilowym jej pomiętoleniu wyskakuje napis "Otwórz napęd". Najdziwniejsze jest to, że gdy tak otwieram i zamykam napęd ok. 50 razy, to konsola cudownie odczytuje płytę, która później działa bez zająknięcia (oczywiście dopóki jej nie wyciągniemy lub nie wyłączymy Xboxa). Dziwne jest także to, że starsze gry, bez XGD3 działają bez zarzutu, odpalają za pierwszym razem.
    Od razu zaznaczam, że to nie jest wina padającego lasera, bo był już 2x w ciągu nie całych 3 miesięcy wymieniany, więc to odpada. Odpada także podkręcanie go, bo już to robiłem (jest podręcony AŻ DO 1,5 przy ustawieniu miernika na 20kOhm. O dziwo laser się nie pali). Laser jest nowy, prowadnice nasmarowane, soczewka lasera wyczyszczona izopropanolem technicznym.

    Bardzo proszę o pomoc, bo już mnie krew zalewa jak mam odpalać mojego XKlocka.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wymień napęd na taki sam jak oryginalny (fabrycznie wstawiony) i po problemie.
     
  4. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    No właśnie mój budżet jest już i tak mocno nadszarpnięty (2x laser + nagrywarka iHAS + dysk 250GB do Xboxa, itp.), że jeśli jest jakiś inny sposób na poprawę pracy napędu to chętnie z niego skorzystam.
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    problem by raczej w tym laserze ,że tak zmieniasz ustawienia tego potencjometra
     
  6. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    No tak, ale dwa lasery żeby nie działały to trochę dziwne. W obu występuje ten sam przypadek.
     
Wczytywanie...

Poleć forum