1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nietypowy problem z napędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 8zaxior8, Sierpień 27, 2012.

  1. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie! Jestem nowy na forum więc piszę w dziale dla nowych użytkowników. Jeżeli temat nadaje się gdzie indziej proszę o jego przeniesienie.

    Jak w temacie mam dziwny problem z napędem w mojej konsoli mianowicie konsola działa poprawnie to znaczy że odpala się normalnie wczytuje grę i jest super. Po pewnym czasie konsola jednak resetuje się i nie mogę wtedy odpalić już gry a kontrolka od zasilania pulsuje jakby napęd byłby odłączony. Wtedy mam dwie opcje albo wyłączyć konsolę poczekać jakieś 2h i wtedy działa normalnie(ale nie zawsze się udaje) a druga opcja to rozkręcenie napędu i skręcenie go ponownie wtedy działa już normalnie aż do momentu kiedy znowu się resetuje. To rozkręcanie konsoli już mi się brzydnie i ilesz można to w koło robić. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem albo o nim słyszał. Bo niby konsola jest sprawna a jednak nie. Konsola nie była przerabiana. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź i liczę na wyrozumiałość jeżeli napisałem coś nieodpowiedniego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba podlaczyc inny naped, jesli to samo sb ma zimnego

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    włącz konsole w dashu poczekaj jakiś czas z pół godziny nic odpalając. Jeśli problem zniknie może, kabel jest żle podłączony z napędem.
    Natomiast jeśli po tym czasie nie ustąpi obstawiał bym wejście zasilania napędu na płycie.....
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Tak jak akir pisał trzeba sprawdzić a potem myśleć dalej

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    "kontrolka od zasilania pulsuje" która to kontrolka? ta w zasilaczu?
     
  7. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak jak akir pisał trzeba sprawdzić a potem myśleć dalej
    owszem ale może mieć problem z wymianą tego napędu, a dokładniej z kluczem :)
     
  8. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za liczne odpowiedzi jak znajdę tylko chwilę czasu to sprawdzę ten motyw z dashem. A kontrolka która miga to to ta od zasilania konsoli na przednim panelu. Pozdrawiam!

    Witam po małej przerwie. Robiłem małe testy i wygląda to następująco. Nie jestem pewien czy jest to wina konsoli czy samego napędu bo ostatnio rozebrałem konsole i grę odpaliłem z pendriva i konsola używa płyty tylko do odpalenia gry a puźniej gra idzie z pena. Mimo to problem po pewnym czasie nadal się pojawił i konsola dalej nie widzi napędu. A w dashu nic nie przechodzi nawet po godzinie jest tylko opcja otwórz napęd ale po kliknięciu napęd nie reaguję tylko jest napisane. Otwieranie zaraz po tym zamykanie i zaraz po tym brak cd i znowu otwórz napęd. Może ktoś teraz wpadnie na jakiś pomysł. Pozdrawiam!
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    podepnij inny naped....jak to samo to mostek do naprawy
     
  10. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie mam dostępu do innego napędu więc nic nie mogę sprawdzić. A o jakim mostku mowa? Czy jest to skomplikowana naprwa i droga? Jestem elektonikiem może sam dam sobie radę. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Skomplikowana, układ bga south bridge. Nie masz napedu to nic nie sprawdzisz, lecz wina na 99% jest SB

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ile mnie będzie kosztował taki serwis? Opłaca się to wogule naprawiać? Na czym polega taki serwis? Pozdro!
     
  13. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Jesli mostek polecial to koszt ok 160-200 w zaleznosci jak ktos sobie zyczy.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to raczej się nie opłaca mi tego naprawiać może ją sprzedać. Ile teraz jest warta?
     
  15. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Zalezy jaka masz konsole i dasz. Jesli nie da sie zrobic rgh to ciezko moze byc z sprzedaza. Ja tez pewnie mam do roboty mostek (jak konsola sie rozgrzeje to napef sie nie zamyka tylko ciagle wysuwa). Wydaje mi sie jednak ze oplaca sie naprawe jak znajdziesz dobra firme co naprawiaja to zrobiq Ci raz a dobrze i dadza gwarancje

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. 8zaxior8

    8zaxior8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właściwie to bardzo szkoda mi ją sprzedawać. Fajnie można się rozerwać... A macie może jakieś namiary na firmę która zrobi to profesjonalnie? Jak coś to jestem z Wielunia woj. łódzkie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!
     
Wczytywanie...

Poleć forum