1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nieudana przeróbka (0x51)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sonik94, Luty 26, 2012.

  1. Sonik94

    Sonik94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mazury
    Witam
    na wstępie chciałbym powiedzieć że korzystam z tych tematów:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ixtreme-ixtreme-lite-touch-1-91-na-2-0-xbox-360-slim-problem-104648.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btutorial%5D-flash-slim-lite-9504-0272-a-95466.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/zczytanie-flash-lite-0225-najlepszy-artykul-edycja-1-a-98425.html

    Mój problem jest następujący choć pewnie wertowany kilkaset razy...
    1.Wczytuje plik Dummy i Fw (lt+3.0) w odpowiednie miejsca
    2.naciskam spoof
    3.przechodzę do MTK FLASH 32
    4.Szukam mojego napędu i znajduję go
    5. I chyba mam nieodpowiedni status.. Mianowicie pokazuje mi Type: Status 0x51
    Wiem że ten status nei powinien się wyświetlić
    ```

    Jaki status powinien mi się wyświetlić?
    i jak zmienić ten status? bardzo prosze o pomoc :(

    DANE
    screen
    http://zapodaj.net/9074a667720e.jpg.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napisz mi na gg to ci pomoge 37431950
     
  4. Sonik94

    Sonik94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mazury
    ...

    napisałem lecz nikt się nie zgłasza :)

    może ktoś jeszcze ma pomysł na jakieś rozwiązanie?
     
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ty chcesz wgrac fw od fata do slima...

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. Sonik94

    Sonik94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mazury
    nie..
    od slima do slima mam lt+ 3.0 dla slimki ale wywala mi 0x51
    nie patrz na zaznaczenie phat bo mi się przestawiło.. intro robiłem na slim
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ty popatrz co wrzucasz ., do tego w napędzie masz zrobiony drill(winbond)pocięty(MXIC) Intro device i write na statusie 00. Jak nie zmienisz fw co chcesz wgrać to następny post będzie napęd umarł?
     
  8. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Musisz odblokowac naped, zobacz czy masz dziure w chipie czy sciezke przecięta.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  9. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wnioskując po temacie http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/jungle-flasher-swiruje-124631.html, w którym napisałeś: "slim byl wiercony u specjalisty i wgrany byl lt+ 1.91 chcialem teraz wgrać 3.0" sądzę, że masz przerobiony Lite-On.

    Moje rady:
    1. W zakładce "Flashing Tasks" zaznacz "Slim" i spróbuj podusić go "Intro" włączając i wyłączając zasilanie.
    2. Jeżeli podłączasz bezpośrednio napęd z płyty głównej kablem ATA, to proponuje zakupić kabel SATA-USB.
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak drill to rezystor 100 przylutować i walik naszączony spirytusem przylożyć i powinien być status 0x00
     
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A po co rezystor? Wacik z alkoholem wystarczy.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  12. Sonik94

    Sonik94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mazury
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak, taka jest dobra. Wacikiem zrobisz bez problemu unlocka, o ile masz już wykonanego Drilla.
     
  14. Sonik94

    Sonik94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mazury
    DDrilla mam wykonanego ale inni mówią że wacikiem robi się jak jest status 0x8c a ja mam 0x51
    jak to w końcu jest?
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Pomyliłeś dwie różne sprawy. Status 0x51 jest przy wchodzeniu w vendor. Najpierw kup tą przejściówkę sata-to-usb i wejdź napędem w Vendor mode czyli 0x72 a potem dopiero JF pokaże ci status ale SPI(write protection) i to będzie albo 0x00 czyli unlocked, albo 0x8c czyli locked i wtedy w napęd ładujesz wacik.

    Statusy komunikacji napędu, to nie to samo co statusy SPI napędu!
     
  16. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak widać na zdjęciu kolega ma Chipset Nvidia nforce czy to nie jest niewłaściwy kontroler ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum