1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nieudany flash liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez harisonnn, Czerwiec 10, 2012.

  1. harisonnn

    harisonnn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Dzisiaj wziełem sie za flashowanie napedu liteon DG-16D2S.
    Wszystko szlo dobrze wyciagnelem klucz przy uzyciu usb probe v3, i flash szedl az do momentu gdy trzeba bylo nacisnac write . W tym momencie program sie zawiesli, a naped przestał działać. Probowalem go ozywic jungleflasherem ale nie chce wczytac napedu. da sie jeszcze coś z tym zrobić ? prosze o jakas rade z gory bardzo dziekuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    liteon erase na tym samym porcie w jungle flasher i potem intro i pojdzie
    apropo skoro bierzesz sie za flash to poczytaj jakie mogą być konsekwencje
     
  5. harisonnn

    harisonnn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    udalo mi sie przeszedl w vendor mode metoda liteon erase ale gdy probuje zapisac frimware to caly czas po nacisnieciu write zawiesza sie program nie komputer jakies rozwiazanie panowie?
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to pod dosflashem spróbuj
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wyłącz raid lub nowsze stery do sata
    ewentualnie dosflash.....tylko nie pytaj o ci jak bo warna dostaniesz heh
    wszystko jest w dziale firmware napędów
     
    1 osoba to lubi.
  8. harisonnn

    harisonnn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spoko sprobuje tak zrobic jak nie pojdzie do doshflash sprobujeb a tak pozatym przeczytalem duzo artykolow na ten tema ale jezeli sie nie myle to jest chyba forum na ktorym mozna zadawac pytania przeciez nikt nie kaze odpowiadac robisz to z wlasnej nieprzymuszonej woli wiec po co te kometaze ciekawe jak ty sie na poczatku czegos uczyles czy byles taki madry a tak pozatym dziekuje za rade
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja ci poprostu daje rade bo jak dostaniesz punkty karne to bedziesz miał pretensje, chodzi o to ze wszystko jest w dziale firmware napędów,
    na forum zadaje sie pytania wtedy gdy nie ma odpowiedzi.....a o warnie ostrzegam cie z zyczliwości...
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ty jeszcze się bawisz tym JungleFlash'erem?
    W DosFlash'u zrobisz to w klika minut. Przygotuj sobie FW w JF i przerabiaj. Podałem Ci link do poradnika.
     
    1 osoba to lubi.
  11. MrMotabo

    MrMotabo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a jam mam podobny problem flash źle się wgrał i teraz napęd w xboxsie nie reaguje w ogóle (nie otwiera sie itp.) oraz w JF nie wykrywa mi konsoli w żadnym porcie wie ktoś co jest grane?
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: nieudany flash liteon

    Na ślepo wyczyść napęd. A najlepiej użyj Dosflash

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. MrMotabo

    MrMotabo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W JF nie da się tego zrobić, a w dosflashu mi nie wykrywa napędu konsoli tak jak w JF.
    Może napęd się popsuł przed wgraniem flasha miał problemy z odpalaniem przeróbek czasem za jakimś 30 razem odpalił gre dopiero, a gry oryginalne normalnie odpalał.
    Dodam że po flashu nie było wykrywalnych żadnych napędów cd i dvd w kompie musiałem dopiero w menadżerze urządzeń je po włączać ręcznie.
     
  14. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    w jf da się zrobić na ślepo tak jak dexter napisał wyżej w dos też ale,że ci nie wychodzi to po prostu brak ci wiedzy na ten temat,podstawy dosa się kłaniają :D
    masz tutki na forum.
    nie wykrywa ci napędu bo masz kość czystą,wykasowane FW.
    a co do tego że gra raz na 30 zaskakuję to wina kopi/lasera
     
  15. MrMotabo

    MrMotabo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    próbuj lite-on erase przy każdym porcie aż wskoczy vendor mode.Później załaduj klucz i LT+ 3.0 --> Spoof --> Write
     
Wczytywanie...

Poleć forum