1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

niewidoczny minecraft

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gb2111, Lipiec 14, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam.
    spędziłem parę godzin swojego życia nad uruchomieniem minecrafta na mojej wczoraj nabytej konsoli xbox z rgh.
    sprawa wyglada tak, ze mam dwie wersje. jedna jest widoczna w bibliotece ale jest to tylko demo. gdy używam xm360 nie moge jej znaleźć.
    druga jest wykrywalna xm360 ale nie widze jej w bibliotece gier.
    wiec, zeby grać w pełną wersję muszę uruchomić ją przez xm360 :)
    dodatkowo, zeby xm360 ja znalazł to muszę ją wrzucić do katalogu Content, który zawiera różne dema i jest read only. mojego katalogu z grami nie zeskanuje.

    tak wiec mam już działającą grę i chciałbym ją tylko zobaczyć w bibliotece, bez koniecznosci uruchamiania przez xm360...
    idealnie byloby ją wrzucić do katalogu gier a katalog Content usunąć z listy bo tam są same dema co mnie nie interesują.

    proszę o pomoc i wzkazówki. spędziłem pracowite 4 godziny w sieci więc na nią zasłużyłem ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Xm360 skanuje tylko content.
     
  4. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    okej. z tym nie ma problemu.
    a dlaczego nie widzę na liście gier?
     
  5. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam.
    za godzinę biorę konsolę i zawożę do babci, gdzie są zostawione dzieciaki i nie będę ich widział parę dni...

    bardzo proszę o pomoc. jak widzicie sprawa na prawdę pilna.

    można uruchomić minecraft'a tylko za pomocą xm360. w liście gier jest niewidoczny niezależnie do jakiego katalogu go pakuje.

    doczytałem, że trzeba wrzucić do HDD1\Content\0000000000000000\ ale też nie pomaga...

    please help.
     
  6. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może wrzuć normalnie na pendriva/dysk i w ustawieniach FSD ustaw ścieżkę. Ja tak mam i mi działa.
     
  7. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tez tak mam i widzi wszystkie gry oprócz tej właśnie....

    żeby było ciekawiej miałem innego minecraft'a, którego widziałem w ścieżkach ale nie znajdował go xm360 i była tylko wersja demo...

    więc ostatecznie jest ten widoczny tylko w xm360.

    jak pisałem mam inne gry i w ogóle nie ma problemu z dostępem do nich.
     
  8. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może zwiększ głębokość skanowania?
     
  9. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    juz ustailem na max. mimo, ze inne gry widzi z tego poziomu .....
     
  10. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no trudno. muszę wychodzić. pokażę babci jak uruchomić minecraft'a przez xm360.
    zobaczymy, czy wróci cały.

    dzięki za szybką odpowiedź.
    i tak będę musiał jakoś ten problem rozwiązać.
     
  11. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak wrzuciłeś tą gre do content na hdd1 to wybrałeś potem ten dysk w ustawieniach (hdd1)?
     
  12. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    A szukałeś gry w zakładce Xbox Games czy XBLArcade? Bo z tego co pamiętam to gra jest w Arcade (W FSD ofc).
     
  13. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeśli pytasz o katalog skanowania, to tak.
     
  14. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Ekran główny FSD jest podzielony na kilka kategorii (w zależności od skórki). Masz gry "zwykłe", Arcade, homebrew, kinect itd. Minecraft szukasz w Arcade, chyba że w opcjach skanowania nie masz odhaczone "Automatic" i np. wszystko inne poza standardowymi grami FSD pomija.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  15. gb2111

    gb2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2014
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Problem rozwiązany. Gra jest widoczna w arcade.
    Wielkie dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum