1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niewlasciwa godzina w konsoli ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zonk31, Lipiec 17, 2010.

  1. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Witam
    Chce miec wreszcie ustawione na stale poprawnie godzine w konsoli a caly czas jak wlaczam klocka jest mniej wiecej taka sama jak za poprzednim wlaczeniem i tak dzieje sie non stop. dodam ze nie jestem podlaczony do neta i w sumie to pytanie glowne brzmi:
    Czy jesli przeciagne scrossowany kabel do PieCa i skonfiguruje WMC to godzina bedzie sie aktualizowala sama ?
    lub czy jest inny skuteczny sposob bez podpinania sie do netu sposob zeby ta godzina byla zawsze poprawna ?
    zalezy mi troche na tym bo zasadzilem kwiatki w grze i nie rosna :D poza tym aktualna godzinka zawsze by sie przydala :)
    pozdrowki :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Nie odłączaj zasilacza, wtedy godz. zostaje.
     
  4. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    no wlasnie nie odlaczam a godzina i tak sie resetuje a kwiatki nie rosna :( <biedactwa>
     
  5. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    No to nie wiem możesz spróbować do pc podłączyć kablem i zobaczyć czy nadal ci się resetuje godz.
     
  6. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    tak ale ja jeszcze nie mam takiego kabla a pytam czy w ogole ma cos takiego sens bo nie bede kupowal kilkanascie metrow kabla w ciemno bo xbox nie stoi w tym samym miejscu co komputer a wiadomo ze nie bede puszczal kabla przez srodek pokoju tylko po naroznikach scian.
     
  7. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    godzina w Xie zawsze się resetuje, nic na to nie poradzisz.
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jedynym wyjsciem jest ustawianie co kazde wlaczenie godziny albo miec podlaczona konsole do neta a z tym podlaczeniem do kompa to niewiem ale jak nie wylaczasz zasilacza to godzina powinna chyba zostac... a tak w ogole to w co grasz ze ci kwiatki rosna :D
     
  9. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Chyba w symulację ogrodnika;)
     
  10. add_pl

    add_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja nie odlaczam konsoli od zasilacza i godzina jest zawsze poprawna.
     
  11. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    u mnie tez godzina sie nie resetuje jesli nie odlaczam zasilacza od konsoli
     
  12. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Moze byc tez tak ze ma podlaczonego x'a do listwy antyprzepieciowej i nie wyciaga z gniazdka tylko na przelaczniku wylacza ...
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a czym to sie rozni od odlaczenia zasilania? :ban
     
  14. kaniutek1

    kaniutek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    godzina zawsze sie resetuje gdy wyłączamy x'a. jedyne wyjście to podłączenie do neta.
     
  15. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Co wy pierniczycie. Jeśli nie odłączy od zasilania godzina musi zostać. Sam jakoś wyłączałem konsolkę i zawsze miałem poprawną godzinę(a miałem już dwie konsole). Resetowała się tylko po odłączeniu od gniazdka.
    Teraz już nie mam tego problemu bo aktualizuje mi się przez FSD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum