1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niewyraźny obraz w trakcie rozglądania się w grach TPP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GxZas, Marzec 16, 2011.

  1. GxZas

    GxZas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dość uciążliwy problem. Kiedy rozglądam się w grach TPP, obraz staje się niewyraźny, rozdwaja się, przez co nie mogę skupić się na ruchomym otoczeniu. Zrobiłem zdjęcie trakcie rozglądania się http://i253.photobucket.com/albums/hh62/GxZas/DSC_0187.jpg Wygląda to mniej więcej tak. Obecnie używam telewizora Panasonic TX-P50V20E (plazma), ale kiedy wcześniej używałem LCD-ka Samsunga P2270HD miałem to samo (a nawet gorzej, bo dochodziło jeszcze do tego smużenie). Z drugiej strony korzystałem już z dwóch konsol i na obu jest to samo. Zaczynam mieć wrażenie, że trafiły mi się dwie trefne konsole pod rząd. Jakieś sugestie? Dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsole z miejsca wykluczam, zmień kabel od obrazu/ ustawienia w tv. Ja na swoim tv mam np obraz cały czas rozdwojony jeśli ustawiam 720P lub 1080P, przy ustawieniu optymalnej rozdzielczości problem znika(mam tak na ps3 i x360)
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki masz kabel ? Napisz konkretniej firmę czy coś?
     
  5. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Co to za gierka?
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Fable III

    Na pewno to wina kabla.
     
  7. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    A tak żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj, jest taka możliwość że jak mam oryginalną płytkę z grą to mogę jakoś zrobić żeby zgrać całość na dysk konsoli i odpalać całkowicie z niego? Mniej przycięć i napęd by się nie zużywał.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wina kabla. Zmien go. Koszt niewielki. Kabel HDMI kupisz za ok.30 zl. I nie daj sobie wcisnac kitu ze na kablu za 100 bedzie lepsza jakosc obrazu.
     
  9. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    grę możesz zgrać, ale płytka i tak jest potrzebna do odpalenia.
     
  10. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Tak tak, rozumiem że płytka będzie musiała być w napędzie. Nasuwa się pytanie, w jaki sposób zgrać? ;)
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wkladasz plyte, przechodzisz do zakladki z gra klikasz Y i tam masz opcje instalacji gry.
     
  12. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Dzięki za pomoc. Jak będę po południu w domku nie omieszkam sprawdzić ocb
     
  13. vitalis

    vitalis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A nie jest to przypadkiem zwykły motion blur gry?
     
  14. GxZas

    GxZas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, dzięki za wysyp odpowiedzi. Spróbuję zmienić kabel, ale nie wiem, czy to pomoże, bo używam obecnie kabla Microsoftu, specjalnie przeznaczonego do Xboxa :/ Nie sądzę, żeby to był motion blur, bo obraz jest bardziej rozdwojony, nie rozmazany. A ta gra to Fable II ;)
     
  15. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Troszek odgrzeję temat, gdzie dokładnie są te opcje instalacji gry? Jak wkładam płytkę gra od razu się odpala, jak wracam do ekranu głównego konsoli nigdzie nie widzę tych opcji.
     
  16. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    zmien kabel , powinno pomoc
     
  17. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    nie dosc, ze w*ebałeś się w temat cudzy, to jeszcze swoje wrzutki "odgrzewasz"? i to jeszcze temat założony dzisiaj odgrzewasz? o ja pie*dole, co za koleś. :D
    tytuł przeczytaj tematu, o ile potrafisz.
    a potem poszukaj w internecie, jak się obsługuje konsole, skoro nie wiesz, gdzie jest menu, itp...
     
  18. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    O proszę pierwsze szczekające randomki się pojawiły. Temat odgrzałem bo uznałem za zakończony a wątek kontynuowałem tutaj ponieważ każdy szanujący się admin forum powie Tobie że lepiej mały oft niż zakładanie nowego tematu dla dwóch postów.
    Swoją drogą przegmyrałem całe menu konsoli i nie widzę opcji instalacji. Może wynika to z tego że jak pisałem wcześniej gra jest ze starego xb odpalana na nowej slimce.

    EDIT.
    Tak miałem rację, specjalnie dla Ciebie f1older pojechałem do znajomka i pożyczyłem coś z nowszej generacji gier. Tam faktycznie jest opcja instalacji. Sprawa rozbijała się o Fable 1 ze starego xboxa przy której nie masz opcji instalacji, tylko uruchom i wysuń płytę.

    Temat zamknięty.
     
  19. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    każdy szanujący się admin wyebałby na pysk takiego userra jak ty.
    ale cóż zrobić, że skądinąd fajne, duże i obszerne forum oblegane jest ostatnio przez niedorozwinięte dzieci w większości, niepotrafiące czytać. choćby instrukcji xboxa.
    "temat odgrzałem, bo uznałem za zakończony" o ku*wa! :D a zakładałeś jakiś??? :D
    ps. szczekającego randomka poszukaj sobie w piżamce, misiu.
    eot.
    przepraszam autora tematu za offtop z mojej strony, ale to w imię czystości i przejrzystości :D
     
  20. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Jak widać admin mnie nie wyrzucił a Ty za dużo przeklinasz. Lepiej odrób lekcje i weź się do nauki a nie siedzisz w internecie.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pamiętaj o ustawieniu rozdzielczości!
     
Wczytywanie...

Poleć forum