1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nigdy wczesnej NIESPOTKANY PROBLEM Z WYPALANIEM!!! imgBurn

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez jrk92, Kwiecień 18, 2009.

  1. jrk92

    jrk92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin/IE
    witam... mamnastepujacy problem mam nagrywarke( zewnetrzna)
    HL-DT-STDVDRAM GE20LU10 FE05 (LG), nagrywam na dvd+r dl verbatim predkosc x2 i x2,4 programem imgBurn i wszystko ladnie pieknie, veryfikacja 100%, wlaczam xboxa wsadzam plyte odpalam -gra:D miedzyczasie wrzucam na dysk giere i jestem Happy, ale tu zaczyna sie BARDZO SKOMPLIKOWANY PROBLEM na ktorego odpowiedz nawet nie zna typek co mi x-a przerbial.otoz gdy wsadze inna gierke wczesniej nagrana wlasnie przez niego- jest ok, pozniej chce zagrac w gre nagrana przeze mnie i LIPA... wyskakuje komunikat o wyczyszczeniu plytki, wiec wylaczam i wlaczam xboxa i dziala...naprawde dziwny przypadek zawsze sie dzieje tak jak dana gierke wsadze poraz drugi do xboxa nie wylaczajac to... to nie wada konsoli bo gierki sprawdzalem na dwoch innych konsolach i tak samo sie dzieje:( POMOCY!!! uwierzcie to troche drazni jak trzeba wylaczac i wlaczac konsole po to zeby zagrac w inna gre;/ PZDR
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Paulo12

    Paulo12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gostynin
    Czy aby napewno nagrales gre na plycie Verbatim z predkoscia 2.4x lub 4x? bo jak jakies szitowe plytki masz to wyrzuc ten kwas i verbatimy kup
     
  4. chudyosw

    chudyosw Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
  5. Paulo12

    Paulo12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gostynin
    taa ale chodzi o to ze jak gra na plytce od typka ktory przerabial i nagle wklada swoja plytke to nie dziala a jak resetnie konsole to dziala normalnie ;p mi komunikat ze szmatką nigdy nie wyskoczyl jesli nie bylo widocznej rysy lub nagralem na verbatimie 2.4 lub 4x
     
  6. Paulo12

    Paulo12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gostynin
    zapomnialem napisac ze rożne verbatimy są roznej jakosci zalezy od miejsca produkcji, pamietam tez ze iks lepiej czytal plyty 2.4 niz 8x
     
  7. jrk92

    jrk92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin/IE
    verbatimy mam napewno:p az taki to ja glupi nie jestem;] kupilem zapakowane 25pack na ebay-u (verbatim x8) CHUDYOSW-Przygotowanie i nagranie gry - krok po kroku jest mi zbedne bo mam juz dwa pliki .dvd i .iso a co do odpalania to wszystko jest chyba ok robie jak nalezy layerbreak ustawiony tylko zauwazylem problem ze nie moge zmienic book-type w xsie mam benq i jak chce zmienic wywala komunikat INVALID FIELD IN CDB.. i tu chyba chodzi o biosa- z kolei nie ma nowszego od tego co mam wgranego..jestem bezradny, ten typek co mi przerabial olal mnie i powiedzial ze nie wie co zrobic ( wzial kase i ma w du*ie- takie zycie) i powiedzial zeby to olac...
     
  8. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    też mam taki sam problem,jedynym wyjściem jest ponagrywać jeszcze raz na takie same płyty i to ważne tą samą nagrywarką ,z tego co widzę ten problem występuje dosyć często przy korzystaniu z płyt różnych producentów albo nagranych na różnych nagrywarkach(pewnie marka napędu w konsoli też ma znaczenie)
     
  9. jrk92

    jrk92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin/IE
    I 18:14:17 ImgBurn Version 2.4.4.0 started!
    I 18:14:17 Microsoft Windows Vista Home Premium Edition (6.0, Build 6000)
    I 18:14:17 Total Physical Memory: 1,832,512 KB - Available: 998,112 KB
    I 18:14:17 Initialising SPTI...
    I 18:14:17 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 18:14:17 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    W 18:14:26 Device Arrival Detected!
    I 18:14:26 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 18:14:27 Found 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    I 18:32:16 Operation Started!
    I 18:32:16 Source File: D:\AS\strange-afros.dvd
    I 18:32:16 Source File Sectors: 3,825,924 (MODE1/2048)
    I 18:32:16 Source File Size: 7,835,492,352 bytes
    I 18:32:16 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 18:32:16 Source File Volume Set Identifier: 34672923
    I 18:32:16 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 18:32:16 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)
    I 18:32:16 Destination Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GE20LU10 FE05 (G:) (USB)
    I 18:32:16 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00) (Speeds: 2.4x, 4x, 6x, 8x, 10x)
    I 18:32:16 Destination Media Sectors: 4,173,824
    I 18:32:16 Write Mode: DVD
    I 18:32:16 Write Type: DAO
    I 18:32:16 Write Speed: 4x
    I 18:32:16 Link Size: Auto
    I 18:32:16 Lock Volume: Yes
    I 18:32:16 Test Mode: No
    I 18:32:16 OPC: No
    I 18:32:16 BURN-Proof: Enabled
    I 18:32:16 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 18:32:16 User Specified L0 Data Zone Capacity: 1,913,760
    W 18:32:16 L0 Data Zone Capacity Miscompare!
    W 18:32:16 Wanted: 1913760, Got: 2086912
    I 18:32:16 Filling Buffer... (40 MB)
    I 18:32:17 Writing LeadIn...
    I 18:33:23 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3825923)
    I 18:33:23 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3825923)
    I 18:33:23 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)




    zwroccie uwage na to...cos nie tak chyba...zmienilo automatycznie layerbreak z 1713760 a zapis jest jako 2086912 :(
     
  10. jrk92

    jrk92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin/IE
    ja odkad zaczalem nagrywac gierki mam ten sam problem:p na bank nie bede nagrywac je jeszcze raz bo szkoda byloby 15 plytek :) ale z tym layerbreak cos nie tak jest chyba dlatego taki a nie inny problem;/
     
  11. slim3000

    slim3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  12. chudyosw

    chudyosw Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
    zmień program na clone CD
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wgraj to >> http://files.rpc1.org/uploads/GE20LU10_FE06.zip i ustaw LB w imgburn na stałe. Zmień szybkość nagrywania ma 2.4x i podłącz nagrywarkę pod inne gniazdo USB.
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    odradzam uzywanie nagrywarek zewnetrznych-poszukaj na necie czemu nie nadaja sie do plyt DL;)
     
  15. jrk92

    jrk92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dublin/IE
    wlasnie dzisiaj wypalilem velvet assassian i o dziwo- dziala jak nalezy:D $offtopic-WIELKIE DZIEKI- jestes Bossski:p
     
  16. sasukepl

    sasukepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie które nagrywarki sa lipne trzeba zmienic fw na nich na bardziej stabilna
    z nagywarek polecam lg liteon pionier

    ja np.nagrywam na platinium i wszystko chodzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum