1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

No Calibration data in soruce - problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ms_crew, Styczeń 21, 2010.

  1. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam
    Dzis postanowilem wgrac nowego iXtreme LT.
    Mam litka V1 i klucz wyciagnal mi koles co przerabial konsole (w postaci 3 plikow: key, inquiry, identify i na ich podstawie stworzylem w JF plik dummy.bin)
    Sciagnelem najnowszego JF 1.7 i w nim metoda Spoof traget to soruce wgralem informacje z mojego stworzonego pliku dummy.bin do iXtreme LT. Jest tylko maly problem bo wyskoczylo mi No Calibration data in soruce.
    [​IMG]
    Czy moge wgrac taki firmware czy musze klucz wyciagac jeszcze raz?
    A i plik dummy.bin byl robiony w JF 1.68 a Spoof w 1.7
    Barcodes nie uzupelnialem bo nie bede rokrecal napedu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ja radziłbym ci zczytanie na nowo klucza i potem zrobienie spoffa z LT.
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    qrde nie mam sprzetu a nie chce znowu isc do kogos i bulic kase

    PS
    Zrobilem Spoof w JF 1.67 i nie bylo tego info z calibracja ale nie rozpoznalo Firmware
     
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Nie masz sprzętu , a chcesz flaszować samodzielnie napęd? Przecież do sczytania klucza z iXtreme potrzebne jest tyle samo sprzętu co do wgrania flasza nowego... Skoro chcesz flaszować napęd , to znaczy , że masz też i sprzęt do sczytania klucza ;) Podpinasz pod sata , klikasz "dummy from iXtreme" i po kłopocie.
     
  6. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a igla itp
    Nie walce w banie ze wystarczy pod SATA podpiac
    EDIT
    No to podlaczam
    Qrde naprawde myslalem ze motyw z ta igla to za kazdym razem
     
  7. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Jeśli masz iXtreme wyższe niż 1.4 czyli 1.5 1.5.1 1.6 1.6.1 to przez sata czyli dummy form ixtreme odczytasz swój świeżutki klucz napędu proste? Igła była by ci potrzebna jak byś miał np 1.4 iXtreme i chciałbyś wgrać 1.5 lub 1.6,no i igła jest też potrzebna w przypadku wgrania iXtreme LT bo w LT dummy form ixtreme nie działa ino igłą się da wyciągnąć.

    Mam nadzieję ze w miarę jasno opisane jest.
     
  8. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka

    A ostatnio krążą pogłoski , że metoda z igłą nie zadziała na napęd z iXtreme LT. Jest na forum temat o tym. Nie wiem czy to prawda , ale jeśli tak , to pilnuj swoich plików jak oka w głowie autorze tematu ;)

    MRA hack , czyli metoda z przerywaniem ścieżek w napędzie. metoda z igłą , która pozwalała wyciągnąć klucz z dziewiczego lieteona 7xxxx v1 nie będzie już działać.
     
  9. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    jedni mówią tak a drudzy tak pewne jest to,że po wgraniu LT nie da się klucza poprzez dummy form ixtreme odczytać,a poprzez igłę i punkt R707 bez problemowo klucz się odczytuję(oczywiście mowa o litku v1)
     
  10. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm
    Podpielem naped do kompa przez Sata ale winda go nie widzi ??
    Jak mialem kompa ustawionego na AHCI to mi sie restartowal a jak mam na IDE to sie wlaczyl ale nie widzi winda napedu
    Co jest

    EDIT
    W biosie jest ok
     
  11. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    sterowniki portio32 zainstalowane?
     
  12. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No wlsanie przeczytalem ze trzeba
    glupek ze mnie
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    flas*** w dosflashu. a brak calibration nie wplywa na odczyt - napedy dzialaja bez problemow na standardowych ustawieniach.
     
  14. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Dexter możesz się jakoś do tego odnieś?

    ADDITIONAL NOTE - Once your drive is flashed with LT - It becomes UNDUMPABLE unless using MRA(or similar) Hack - 7series and 8series v1 method will no longer work --------- save your OFW during flashing process!

    MRA hack , czyli metoda z przerywaniem ścieżek w napędzie. metoda z igłą , która pozwalała wyciągnąć klucz z dziewiczego lieteona 7xxxx v1 nie będzie już działać.
     
  15. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sluchajcie
    Nadal komp nie widzi napedu mimo zainstalowania portio32
    Sterownik jest w systemie ale JF nie widzi napedu
    Co moze byc

    EDIT
    dexxxterek czyli moge taki firmware wgrac (bez tych danych z pierwszego postu)??
    Mimo to i tak bym chcial ponownie wycoiagnac klucz zeby sie upewnic
     
  16. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Kolego,jak masz juz custom firmware to calibration data przepadła przy pierwszym flashu (bo teraz odkryli zze jeszcze cos tam jest zapisane w FW ).Wgrywajac LT uzywasz defaultowej calibration data.Wgrywaj i sie ciesz,nic nie zrobisz i tka juz.
     
  17. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Poczytajcie ostatnią informację jeśli chodzi o wyciągnięcie plików po flashu na LT.
     
  18. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Ja przy flashowaniu "na zapas" kopiuje Calibr...data z OFW ,uzywajcie najnowszego JF z bulida 86 bo wczesniejszy 85 nie kopiował jej pomimo,ze dawał taki komunikat ze to zrobił
     
Wczytywanie...

Poleć forum