1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NO JTAG gry - parę pytań

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dziend0bry, Luty 26, 2011.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Mam parę pytanie odnośnie gier NOJTAG.
    Sciagam własnie MW2, za jakieś 8h będę miał na PC.
    Mam dysk przenosny skonfigurowany pod Xboxa (odpalam z niego gry)

    Masz nieprzerobionego X360, a nie masz kasy na gry? To jest sposób dla Ciebie. Mianowicie chodzi mi o gry nonJTAG. Nie będę dużo o nich pisał, po prostu - są to gry zakupione przez kogoś i wrzucone do internetu. Poniżej zamieszczam poradnik by me, i sposób, jak taką grę odpalić.

    Jak grę zainstalować?

    Potrzebujemy:
    - pamięć przenośną przynajmniej 8GB
    - XTaf (link na końcu poradnika)
    - Xbox LIVE
    - dwa pady pod X360

    Cytat:
    1. Ściągamy grę koniecznie nonJTAG razem z profilem i rozpakowujemy wszystko.
    2. Podłączamy pamięć pod X360 i instalujemy to, co będzie kazał X360.
    3. Odłączamy pendrive.
    4. Odpalamy XTaf i otwieramy pamięć w tym programie.
    5. Wybieramy "Data Partition", wciskamy PPM i klikamy "New folder...".
    6. Wpisujemy "Content" i dajemy OK.
    7. Wchodzimy w folder Content i klikamy na nazwę PPM i wybieramy "New folder..."
    8. Nowy folder musi nazywać się "0000000000000000".
    9. W rozpakowanym folderze z grą powinny znajdować się foldery z różnymi nazwami. Robimy wszystko identycznie, co w punkcie 7, tylko, że dajemy poprzedni folder i nazwę z rozpakowanego pliku.
    10. Wgrywamy wszystkie pliki.
    11. Dajemy File, a potem "Close Current Drive".
    12. Odłączamy pendrive od PC i podłączamy pod konsolę.


    Jak odpalić grę?:

    Cytat:
    1. Najlepiej przekopiować wszystko na dysk twardy Xboxa.
    2. Na padzie nr. 1 logujemy się na swój normalny profil, a na padzie nr. 2 logujemy się na profil, który zainstalowaliśmy.
    3. Odpalamy grę. Pamiętamy, że potrzebujemy Xbox LIVE!

    Generalnie poradnik rozumiem, ALE!
    Mam jednego pada, czy będę mógł uruchomić grę?
    Widziałem poradniki, że ludzie na początku włączali grę na sciagnietym profilu, wylogowywali się, Xbox kazał zalogować znowu na tamten, logowali się, wylogowywali i logowali na swoj prawdziwy.
    Czy w tym przypadku też to działa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    uruchomisz , niektóre gry xbla potrzebują 2 padów . do GOD starczy jeden
     
  4. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jest poradnik video w dziale oprogramowanie mojego autorstwa.
    Niektóre gry wymagają 2 padów jednak nie jest to reguła
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Mógłbyś rzucić linkiem, bo za bardzo nie mam czasu szukać. Dziękuuję z góry.
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    bedzie działać, ja odpalam tą gre na 'lewym profilu',jak sie odpali to to sie wylogowuje ,loguje ponownie na to samo {uwaga;jeśli prośi o wybranie obrazka to prosze wcisnąć guide button-to dla bezpieczeństwa}wylogowuje i loguje sie na własny profil i gram ,jedynie z dlc do ufc2010,avp i dantes interfno trzeba 2 pady aby było aktywne dlc
     
  7. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Dobra, mam MW2 ale za cholerę nie wiem, jak wrzucić.
    Proszę o jakiś poradnik, gdzie wrzucić grę, gdzie profil.
    Nie mam pojecią, na forum szukałem i niczego nie rozumiem. Może ktoś mi pomóc?
     
  8. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Grę wrzucasz do Content/000000000000, a profil do Content/

    Tak btw. to gratuluję przejścia na ciemną stronę mocy. Jeszcze do niedawna miałeś chyba sygnę "Ci co grają na oryginałach", albo "Nie przerabiam, nie kradnę", ale teraz już jesteś swój chłop! Jeszcze raz gratulacje!

    A no jeszcze zarzucę jeszcze link do poradnika kj5, bo jesteś od roku na forum i masz prawie 900 postów, ale niestety nie potrafisz tego ogarnąć, aby wejść w odpowiedni dział i odnaleźć temat:
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-...de-w-pelnej-wersji-na-dashu-9199-a-66467.html
     
  10. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Nie przeszedłem na ciemna stronę mocy, chcę po prostu wyprobowac ten sposob.
    Nie miałem czasu szukac tego filmu, poniewaz bylem w pracy, a btw widziałem juz go i myslalem, ze to jakis inny.

    Wracajac!
    Utworzylem taki ciag folderow:
    [​IMG]
    Przeciagnalem pod koniec te pliki:
    [​IMG]

    A jak widac na 1 screenie okazalo sie, ze skopiowalo tylko (przez ponad 20minut) 160MB...
    Co zle zrobilem? Moze mam kopiowac osobno kazdy z 41 plikow wazacych 160mb (160*20=3200 3200/60~~53h wole chyba kupic gre niz czekac ponad 50godzin na wrzucenie.. )
    Podlaczylem pamiec do konsoli, zamiast 16gb wolne bylo 9 (czyli niby Call jest) ale gdy wchodze w pamiec -> gry -> 0KB zajete, ale niby 9gb coś zjadło.. profil wykrywa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum