1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

normalka...czyli nagrana płyta nie działa :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez t0mi_kg, Luty 27, 2010.

  1. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Po krótce...

    Gra:
    BioShock.2.PAL.XBOX360-DNL
    Sprzęt:
    -xbox przerobiony, lite-on, ixtreme 1.61
    nagrywarka lite-on, nie jakas nowa, ale nie ma problemu z nagrywaniem

    płyta nr 1
    -verbatim predkosc x2,4
    płyta nr 2
    -EMTEC x2,4

    soft:
    -najnowszy imageburn

    Obie płyty nagrały się elegancko, żadnych errorów itd. przeleciałem wczesniej abgx'em był jedynie żółty komunikat, że gry nie ma jeszcze w bazie wiec steal nie moze byc "naprawiony" no komunikat jakiś wideo PFI

    Na forum juz bylo kilka takich wyników i każdy odpowiadal, ze mozna normalnie wypalać.



    Po wypaleniu wkładam, i wyskakuje tylko DYSK DVD, zamiast tytułu gry. Po włączeniu, ładuje się tylko biały ekran z dużym logiem xboxa na środku i na tym koniec.

    Co mogło pójść nie tak? Przeleciałem 2 razy obraz abgx'em pod rząd, za każdym razem było to samo, więc nie majac żadnych komunikatów na czerwono, wypaliłem.
    Ustawienia abgx zrobilem zgodnie z tym tutorialem:

    http://xboxforum.pl/iso-f31/sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360-v1-0-2-a-6365.html

    Wszystko pozaznaczalem tak samo.

    Doradźcie prosze :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    kolejna płyta do kosza, tym razem avatar na 100% wave 4, wiec powinien chodzic. znowu białe tło z logiem, konsola widzi ją jako dvd z mediami. Co jest nie tak? Nośnik jak nośnik, połowe mam emteców i chodzą OK.Troche mi sie nie chce wierzyc ze nagrywarka jest zła, mało wypalałem zawsze, a jak już to bez problemów i nie mam żadnych errorów przy wypalaniu :D
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sprawdż jakąś nowszą grę na płycie jaki ma wave w abgx bo może być tak że masz ix 1.6 a nowe gry z wave 4, 5, 6 zostały spaczowane do wave 3 i działają . I nie nagrywaj imgburn tylko clonecd lub XBC .
     
  5. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jaki masz ixtreme? Jak niechodza Ci gry z wave 4 a jesli jet ok to pewnie masz 1.6.
    edit. sorki napisałeś ze masz 1.61 :p mogły byc gry przerobione na wave 3,2 i dlatego moga Ci nie chodzić, ale roumiem, że inne gry wave 4 Ci chodza normalnie??
     
  6. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    A co z Activate.iso? Współpracuje z 1.61?
     
  7. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    nie active.iso tylko z 1.6
     
  8. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    a skad mam wiedziec czy są przerobione czy nie? mozna to sprawdzić jakoś? Avatara sprawdzalem abgx'em zaraz po wypakowaniu z torrentów i było jak nic WAVE 4 :D stąd moje rozczarowanie, ze nie działa... a co do clonecd to w końcu nie wiem, zawsze imageburn wypalałem tutaj też każdy poleca, to szczerze mowiac nie wiem na co sie zdecydować. Chciałbym ominąć zabawy z kombinowaniem różnych metod, a w efekcie będzie 10 płyt do kosza, chyba ze jakos da sie uratowac :D
     
  9. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  10. Czesi0

    Czesi0 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To chyba nie masz 1.61 bo mi działa elegancko bez żadnych problemów. Może poproś jakiegos kolege niech ci nagra może coś masz z nagrywarką ;P a inne gry działają ci normalnie??
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sprawdzić możesz jaki wave jest na płycie w abgx360 trzeba zaznaczyć w okienku na pierwszej stronie "burned DVD" żeby sprawdzić płytę . Activate.iso działa zarówno na Ix 1.6 ( dla gier z wave 4,5,6 ) oraz na 1.61 ( dla gier paczowanych ) A tu masz link do activate.iso ( wszystkie napędy ) : http://rapidshare.com/files/355337122/activate.rar
     
  12. HydeFromT70s

    HydeFromT70s Banned

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bialy ekran z logiem xboxa pojawia sie wtedy gdy FW napedu "nie rozpoznaje" kopii. Najprawdopodobniej masz ix1.6 lub starszy. Proponuje dwa rozwiazania: albo nagraj sobie plytke activate.iso i bedziesz bawil sie w żonglerke plytkami (cos jak swap magic z ps2) albo flash na nowo napedu do ix 1.61 :)
     
  13. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    czy to activate.iso KONIECZNIE trzeba na dwuwarstwowej płycie? czy wystarczy zwykle dvd lub nawet cd?

    Nie wiem, na gwarancji jest napisane 1.6.1 :D
     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tak jak kolega podał w linku wcześniej : musi być DVD+R DL

    PS a sprawdziłeś jakąś nowszą płytę z grą w abgx360 jaki ma wave ??
     
  15. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    No niestety widać, ze wszystkie gry jakie mam są wave 3, nawet ich chyba nie trzeba sprawdzac, bo są na stronie agbx360 podane. Choc NFS SHIFT tez jest wave 3, a nie działa tak samo jak te, które próbowałem teraz. Więc chwilowo nie wiedząc, czy mam 1.6 czy 1.6.1 to, jest jakas uniwersalna metoda by zadziałało? Bo nie wiem czy tracic płytke na to activate.iso

    bioshock ma wave 6 z tego co widać, avatar wave 4, to po nagraniu tego activate.iso zaskoczy, czy nie ? niczego nie patchowałem, wiec już nie wiem jak te x 1.6/1.6.1 reagują poszczególnie :D masakra... hehehe :D
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tak , po nagraniu Avatar i Bioshock 2 powinny działać z activate , jeśli masz ix 1.6 , a wygląda na to że masz właśnie 1.6 . W sumie nie ma uniwersalnej metody na sprawdzenie ixtrema , jeśli się nie wie na pewno pozostaje metoda prób i błędów .
     
  17. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Wstępnie podumowując, jeżeli mam:

    1.6, to muszę wypalić activate.iso i wtedy te gierki 2(wave 6 i 4) po bootowaniu odpalą.

    a jeśli

    1.6.1 to musze zarówno nagrac gre przerobioną np. z wave 6 na 3 + activate.iso, czy samo przerobienie wystarczy wtedy?
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Na 1.61 nic nie musisz przerabiać . Powinna odpalić każda gra która ma oryginalny wave . Czyli jest niepaczowana do innego wave niż oryginalny . Ale jeśli masz takie gry to wtedy do 1.61 i do paczowanych gier również stosuje się activate.iso . Podobnie jak dla 1.6 gdy gra ma wave 4,5 lub 6 .
     
  19. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Więc jeśli wypale activate.iso i potem wrzuce bioshocka z wavem 6 i zadziala tzn ze mam 1.6, jeśli nie zadziała tzn. ze na 99% mam 1.6.1 ale sie źle płyta nagrała, bo inaczej Avatar z wavem 4 by zadziałał, a tak nie jest :D

    Tylko dziwi mnie, ze większosc osób ma dziwne komunikaty testujac obraz albo im wyskakuje error w nagrywaniu, a ja z kolei mialem obraz OK bo wszystko na zielono, nagrywarka nagrywala powoli 38minut i nic z tego. :D

    Z tym activate.iso jak postąpić? Tzn. jak wypalić itd zeby miec 100% pewnosci ze akurat to, będzie dobrze zrobione.

    ps. dzięki chłopaki za cierpliwość :D szkoda ze trzeba sie z tym tak męczyć hehe :D
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
  21. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    A jaki waszym zdaniem program jest nalepszy do wypalania? Co chwile tutaj czytam imageburn i tak :D
    Ogólnie ufam, że sklep wgrał 1.6.1 bo jak powiedzial znajomy "dla nich to przecież bez różnicy co wgrają" a na papierze z gwarancją jest 1.6.1 napisane, więc jakby nie mogliby oszukać w razie czego...

    Verbatima straciłem przyznam głupio, bo wypaliłem bioshocka 2 myśląć, że to wave 4(bo tak abgx podawal w nawiasie, lecz ponizej na żółto było opisane coś dodatkowo i wyszło, że poprostu to wave 6, a ze abgx nie obsluguje wave 6 to opisał jako 4 +komunikat). Z racji tego miało prawo nie zadziałać nawet na verbatimie, bo 1.6.1 wave 6 nie obsługuje.

    Ale wave 4 juz powinno, z tym, że AVATAR juz był na EMTECu wypalony, wiec może pech chcial, że sie o dziwo źle nagrało :D

    Zastanawiam się w co zainwestować, co będzie lepsze...kupić verbatima i nagrac avatara. Czy verbatima przeznaczyć już na activate.iso (bo chyba od teraz gry będą wychodizc wave 6 itd? wiec bede musial bootowac i tak i tak).
    Jeżeli wypale Avatara z wave 4 na verbatimie i bedzie znowu to samo to chyba będzie już 100% pewne ze mam 1.6 ... :D

    Godzina już późna, jutro skocze po płytke, przed wypaleniem tego avatara jeszcze raz wypakuje obraz, przelece abgx'em wkleje tutaj, jak będzie waszym zdaniem OK, to wypale i zobaczymy co wyjdzie :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum