1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Notebook a x360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez qwe4321, Listopad 18, 2009.

  1. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Ostatnio stałem się posiadaczem tego notebooka któy posiada wejście hdmi. Pomyślałem sobie że skoro mój tv muszę podłączać przez 'czincze' i trace na jakości to dlaczego niby mam tak robić skoro mam laptopa w hd-ready. Czy mogę i ew. jak mam podłączyć xboxa pod monitor laptopa. Rozumiem że kupuje kabel hdmi z 2 męskimi końcówkami i potem muszę coś ustawić na ixie bądź notebooku?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    niestety ,wątpię żebyś miał laptopa z WEJŚCIEM hdmi


    PS: zobacz sobie co piszą w komputroniku w "cechy produktu"

    PS.2:

    Edit: w Przypadku laptopa zostaje tylko tuner TV pod USB ale zapewniam cie , nie uzyskasz lepszej jakości niż przez czincze na zwykłym kineskopowym TV
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Po pierwsze: w laptopach jest WYJŚĆIE a nie WEJŚCIE HDMI
    Po drugie: jeżeli chcesz podłączyć xboxa do laptopa to musisz zaopatrzyć się w tuner tv do laptopa - jednak jakość nie będzie najlepsza i nie będzie HD
     
  5. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szlag :/ czyli zostaje mi tylko i wyłącznie granie na kineskowopym ? :( nie ma jakiejś możliwości żeby wyciągnąć więcej z ixa ? Nie mam telewizora hd i w najbliższym czasie prawdopodobnie mieć nie będę. jakieś inne pomysły (tanie najlepiej :p )

    może przez VGA się da ? jaka będzie jakość bo staram się żeby była lepsza od scart i czinczy.
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Póki co zostań przy tym TV i zbieraj sobie powoli na jakiś TV... za 1200zł już kupisz 32" HD Ready
     
  7. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli jakość przez VGA - VGA będzie kiepska ? A może jakieś tańsze rozwiązania . ? Bo na studia nie wiezmę tv za 1,2k .
     
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    można tez kupić na allegro monitor CRT , ale lepiej wcześniej poczytać komentarze użytkowników.

    Jeżeli posiadasz więcej pieniędzy to lepiej kupić monitor LCD 23 cale
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To w takim razie pozbieraj na jakiś monitorek tak jak kolega napisał wyżej
     
  10. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jeszcze tańsze rozwiązanie jest? i jak wygląda gra na crt czy lcd? lepiej od czinczy ?
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No nie ma... Monitor kupisz nawet i za 600zł jako taki.. Chciałbyś rozwiązanie za 100zł? no bez przesady...

    jak to czy lepiej na crt czy lcd że lepiej od czinczy? kompletnie nie rozumiem co chciałeś przekazać
     
  12. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy lepsze jest grafika i czy jest duża różnica
     
  13. 12slonio12

    12slonio12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    從遠處
  14. qwe4321

    qwe4321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Co za głupota , ta przejściówka przez ExpressCard i karta z wejściem HDMI to koszt około 1500$ (dolarów !!)




    Jakość bedzie duzo lepsza niz na czinczach, ale monitor CRT , to nie jest najlepszy pomysł jezeli planujesz sie przeprowadzać. Do tego dochodzi problem z pasami. Lepiej pozbierać i kupić jakiś LCD z DVI/HDMI za 500-600zł

    Daruj sobie stare LCD-ki , mają beznadziejny czas reakcji i do tego nie są w formacie 16:9/16:10(problem z pasami)
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zdecydowanie lepiej. po vga i hdmi uzyskasz najlepszy obraz
     
  17. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    krisr77 po Hdmi to się zgodze ale po VGA nie to już lepszy po componencie będzie
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co czytałem na zagranicznych forach to akurat do Xboxa lepiej nadaje się VGA ;) Kolory są lepiej nasycone + obraz się lepiej skaluje.

    Aha i nadal rozmawiamy o monitorach - kolega chciał najtaniej - to tam jednak najlepiej VGA ;)
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gdzieś bylo na sieci porównanie. trochę inna kolorystyka i nasycenie barw. ale ogolnie duzej różnicy nie ma.
     
  20. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pablooo88 oni piszą też że jak ktoś ma monitor np 22" to 99% osób nie zauważy różnicy, ale idąc w góre np na 40" już tak, dodatkowo drugą rzeczą jest ustawienie oraz sam telewizor który jeden drugiemu jest nierówny
     
  21. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    najtańszym rozwiązaniem w twoim przypadku jest zakup monitora LCD :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum