1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa aktualizacja i podmieniony napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez crash_art, Lipiec 23, 2011.

  1. crash_art

    crash_art Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Tak jak w temacie od paru dni zmagam się z najnowszą aktualizacją w skrócie postaram się opisać mój problem może ktoś mi coś podpowie bo już tracę siłę:

    A więc od samego początku miałem xboxa 2005 rok (xenon) konsola bardzo długo leżała w szafie (nie było kiedy na niej grać) jednak ostatnio sobie o niej przypomniałem i podłączyłem. Ku mojemu zdziwieniu (choć trochę się z tym liczyłem) na starcie odpalił się RROD kod błędu 0022 - wyczytałem iż to zimne luty pod CPU. Z racji tego że konsola nie była już na gwarancji, na allegro znalazłem ofertę naprawy a więc konsola w karton i pojechała na naprawę. Wróciła po 3 dniach ponoć sprawna PONOĆ bo podłączyłem i po 10 minutach to samo więc podejrzewam, że ktoś suszarką bądź opalarką to grzał. Więc szukałem dalej znalazłem gościa który mi wymienił płytę i udzielił 6 mc. gwarancji a więc luz :) mówię niech wymienia. No i w końcu sukces konsola przyszła z wymienioną płytą też (xenon)

    Poprosiłem przy okazji wymiany płyty o przeróbkę gościu wgrał lt+ i dasha 2.0.12625 przy okazji jak konsola była w naprawie pościągałem z neta trochę gier między innymi dirt 3, NFS HP wypaliłem sobie na płyty.

    Odpalam grę i pojawił się komunikat aby można było uruchomić potrzeba jest aktualizacja (KONSOLA NIE PODŁĄCZONA DO NETA) więc dałem ok, aktualizacja przeszła bez problemu, ale pojawił się kolejny komunikat że niemożna odczytać płyty wyczyść miętką ściereczką i coś tam ...

    Doczytałem też że jak pobiorę najnowszą aktualizację to usunie się też przeróbka, więc mówię **** tą przeróbkę skoro i tak nic nie działa podpina do neta (test połączenia z LIVE) i krzyczy że jest dostępna aktualizacja no to ok. Tyle że aktualizacja pobiera się jest wszystko ok, dochodzi na końca i stoi tak przez 30 minut i nagle błąd 315-351f-1680-2203-c000-0001.

    To ja w google i wyczytałem że wina na 90 % dotyczy tego że podmieniony był napęd i teraz problem bo nie wiadomo jaki napęd był przy tej (nowej płycie). Przy mojej jest samsung.

    A moje pytanie jest taki czy ja dysponując dość potężną wiedzą informatyczną (od 10 lat jestem informatykiem - programistą - ...) jestem w stanie sobie z tym poradzić. Czytałem już że może pomóc podmiana napędu na takiej firmy jakiej był (ALE NIE WIADOMO JAKI BYŁ) bo gościu ściągał z zagranicy samą płytę.

    z góry dzięki wszystkim za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    Z tego co mi się wydaje to masz zbanowaną konsolę. To jest kod błędu gdy otrzymujemy bana na konsolę: 3151-335A-1380-2203-C000-0001. Twój jest bardzo podobny.
    Spróbuj zaktualizować offline za pomocą pendriva. Nie wymieniaj napędu jak chcesz pograć na live. Jak offline to może to ci pomoże: http://xboxforum.pl/sprzet-f27/spoof-czyli-podmiana-napedu-na-inny-7897.html
     
  4. crash_art

    crash_art Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem jest bo i z USB i z płyty jest to samo
     
  5. crash_art

    crash_art Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj jeszcze zauważyłem że jak odpinam napęd i chciałem przeprowadzić aktualizację to tak samo błąd się identyczny pojawia
     
  6. crash_art

    crash_art Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tyle fachowców a nikt nie może pomóc jakaś dziwna atmosfera panuje na tym forum ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum