1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa konsola a dysk ze zbanowanej konsoli.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez cruelx360, Luty 20, 2010.

  1. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zanim ktoś mnie objedzie pragnął bym poinformować ,że przeszukiwałem forum i "google" i nie mogę się doczytać być może to ta późna pora:DD. Mój problem jest następujący:
    Planuje zakup nowej konsoli "arcade". Stara konsola padła(uprzedzając pytania - nie bede jej 3 raz naprawiał) ale zanim zakończyła żywot zaliczyła ban'a. Nie od banowałem starej konsoli bo przestałem grac on-line. Czy żeby przełożyć dysk ze starej do nowej konsoli muszę coś z nim zrobić (formatować?), abym mógł na nim instalować gry??

    Z góry dzięki za odpowiedz.
    Pozdro.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sobota

    Sobota Guest

    musisz po prostu dać dysk do odbanowania jeśli jest zbanowany :)

    A jeśli nie jest zbanowany to wpinasz go i śmigasz na innej bez żadnego formatowania :)
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, nie musisz nic robić.

    @UP

    Jeżeli już to oddaje się konsole, a nie dysk
     
  5. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm podejrzewam że dysk jest zbanowany bo nie da się na nim zainstalować gry. Rozumiem ,że ban na dysku przejawia się brakiem możliwości instalowania na niego gier?
     
  6. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Touch!
    Krótko i na temat.
    Pozdro.
     
  7. Sobota

    Sobota Guest

    Ale wyraźnie napisał, że chce kupić NOWĄ konsole i włożyć dysk od STAREJ ZBANOWANEJ konsoli, więc jeśli tylko konsola była zbanowana (bo np. grał wtedy bez dysku, gdy dostał bana) to nic nie musi robić tylko wpiąć dysk do NOWEJ konsoli i grać. A jeżeli dysk też został zbanowany to trzeba go odbanować i po kłopocie. CZYTAJ UWAŻNIEJ Touch! !!!
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Dysku się nie odbanowywuje. Wysterczy że sforamutuje się go pod niezbanowaną konsolą i będzie działał.
    Poza tym to konsola dostaje bana, a nie dysk.
     
  9. Sobota

    Sobota Guest

  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    To jest możliwość odblokowania używania dysku. A wiesz może chociaż jak to się robi jak jesteś taki mądry?
     
  11. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    z opisu aukcji wyraźnie wynika, że operacja odbywa się na konsoli (odczyt NAND), a nie na dysku, który jest zablokowany jedynie na zbanowanej konsoli, na każdej innej zadziała bez problemu i ograniczeń.
     
  12. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    @ Sobota To chyba raczej kolega pie....li. Ban polega na zablokowania możliwości instalacji gier na dysku a nie blokowania dysku (banowania).

    To jest opis z allegro.

    Jak wiadomo jakiś czas temu MS masowo dokonał blokady konsol w wyniku czego gracze stracili dostęp do XBLive oraz utracili możliwość instalacji gier na HDD oraz uszkodzeniu ulegały zapisane stany gier.
    Teraz to już przeszłość dzięki operacji odbanowania odzyskujesz możliwość instalacji gier na dysku twardym - a poprzez to wydłużając żywotność napędu optycznego konsoli, oraz zyskując cichszą pracę i szybsze ładowanie ulubionych gier.


    a tu link do tutoriala http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/przywrocenie-instalacji-gier-na-hdd-juz-mozliwe-32356.html
     
  13. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie tez tak wywnioskowałem ale wolałem się podpytać na forum a nie ukrywam że stówki za darmo w serwisie nie chce zostawić.

    //poczekam jeszcze na wypowiedzi innych bo widzę ,że zdania są podzielone ;)
     
  14. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    ... i słusznie. Kto pyta nie błądzi :)
     
  15. cruelx360

    cruelx360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój tok rozumowania pokrywa się z kolegi @ Dlugin2 ale musiałem mieć pewność;)
    Dzięki, a temat już chyba do zamknięcia.
     
  16. Sobota

    Sobota Guest

  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jestem pewien tego co pytałem na 100%, więc nie martw się stary dysk zadziała po sforamtowaniu.
     
  18. mi3key

    mi3key Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nawet nie formatowałem Dysku - przełozyłem ze zbanowanej konsoli do nowego Arcade i wszystko śmiga (prócz niektórych uszkodzonych save)
     
  19. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Dysk nie jest banowany tylko mozliwosc instalacji na nim,ja tylko przelozylem dysk ze zbanowanego arcade do nie zbanowanej elite i smigalo wszystko,no oprocz uszkodzonych elementow.
     
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A na przyszłość w FAQ BAN masz wszystko napisane... Tym razem bez warna ale lepiej szukaj
     
Wczytywanie...

Poleć forum