1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nowa konsola dla świeżego gracza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bun93, Lipiec 2, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bun93

    bun93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    ponieważ jestem całkiem nowy w kwestiach konsolowych chciałbym poradzić się fachowców co myślicie na temat tej konsoli:

    Vobis.pl - Konsola Xbox 360 Arcade + Gra Lego Batman + Gra Pure

    Tak mi się szczęśliwie złożyło i już na samym początku wakacji udało mi się naskładać te 600zł. I tu moje pytania do was:
    - czy na tej konsoli będzie można grać na monitorze od pc (Flatron L1953s - 19 cali bodajże)? czy potrzebne kable są w zestawie?
    - czy na konsoli będzie można grać w pirackie gry? czy trzeba ją przerabiac i ile to kosztuje?
    - czy jeśli nie podłącze konsoli do internetu (a nie zamierzam tego robić) mam najmniejsze szanse na bana?
    - czy chłodzenie w tej konsoli jest wystarczające jeśli chodzi o komfortowe granie po 2-3 godziny popołudniami (pokój na strychu więc czasami temperatura jest dosyć wysoka)?
    - skoro są tu 3 sloty usb to czy przy podłączeniu pendriva 8GB będę mógł bezpośrednio z niego grać i zapisywać sejvy na tych 256mb wbudowanych?

    Myślę, że to tyle. Proszę o odpowiedź w miarę prosty sposób abym mógł zrozumieć ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    1-tak,kabli nie ma (chyba)
    2-nie mozna,trzeba przerobic,koszty rożne do kilkudzisieciu zł.
    3-nie
    4- zdecydowanie tak,nie przejmuj sie chlodzeniem
    5- nie wiem,(nie mam dobrych mysli,śpiący jestem):)
     
  4. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
  5. Knoper93

    Knoper93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    -będziesz mógł podłączyć do monitora jak dokupisz kabel VGA
    -trzeba przerobić żeby grać na piratach, cena: zależy u kogo, ja dałem 40zł
    -nie dostaniesz, ja tak gram i nie dostałem
    -raczej nie powinno być problemu, chociaż zależy na jaki egzemplarz trafisz, ja mam konsole już 3 lata, nic nie naprawiałem a zdarzało się że graliśmy z kolegami całą noc i jeszcze kawał dnia przez lan
    -wyszła niedawno aktualizacja pozwalająca zapisywać savy, gry na pendrivie sformatowanym przez xboxa, ale obrazu gry zrzuconego z PC na pedriva nie odtworzy
     
  6. Abarth

    Abarth Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odradzam przerabianie, używane w miare nowe orginalne gry to wydatek 80zł który wydasz raz, grę odsprzedasz i wcale nie stracisz. Na tych 80zł kupując i odsprzedając kupisz z 10 gier, czyli tyle ile prąd, czas i koszt wypalenia pirata - przerabiając konsole tracisz gwarancję i możliwość grania w sieci - multiplayer.

    Niby możliwość jest wgrania orginalnego firmware spowrotem - ale przy awarii chyba nie będziesz biegał za gościem z uszkodzonym Xboxem żeby ci wrzucił spowrotem orginalne oprogramowanie - wolałbyś mieć jak najszybciej naprawioną konsolę za darmo i co najważniejsze nieruszając się nawet z domu - bo to kurier przychodzi do domu i ją odwodzi bo gwarancja w MS jest "door to door" - 3 lata na RRod i 2 lata na reszte.

    Ps - 1 rok na akcesoria.
     
  7. kłaku7

    kłaku7 Banned

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.Musisz dokupić kable
    2.Musisz przerobić w jakimś komisie najlepiej.
    3.Jeśli się nie podłączysz do internetu na przerobionym napędzie nie dostaniesz.
    4.Niestety wersja arcade ma słabe chłodzenie dopiero w elite nie występuje rrod , ale jak grasz 2/3 h dziennie to nie powinno być problemów
    5.Tak możesz zapisywać save na pendrive , jak masz dysk i pendrive podłączone to jak zapisujesz grę to wybierasz na co chcesz zapisać .
     
  8. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Weź nie wprowadzaj ludzi w błąd. Wnętrzności obu wersji konsol są takie same, więc niby czemu arcade miałoby być bardziej awaryjne? Awaryjność jest zależna głównie od rodzaju płyty głównej. Xbox z płytą główną Jasper jest najmniej awaryjną konsolą i wersja konsoli nie ma tu najmniejszego znaczenia. Jeśli się gra średnio 2-3 godziny to nie powinno być problemu. Najlepiej postawić konsolę w miejscu, gdzie jest dobry przepływ powietrza. Poza tym aby dźwięk było słychać w komputerowych głośnikach, należy połączyć chinche z kabla VGA (odpowiedzialne za dźwięk) z kablem od głośników za pomocą tego http://allegro.pl/item1096135545_adapter_chinch_mini_jack_zenski_xbox_glosnki.html
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Znawca się znalazł :D Takich bzdur dawno nie słyszałem

    Arcade i Elite ma te same wnętrzności kolego :)

    1 tak ale musisz dokupić kabel
    2 musisz przerobić, koszt to od 50-100 zł
    3 nie
    4 Jasper mało się grzeje więc się nie martw
    5 co do save wybierasz gdzie chcesz je zapisać HDD lub pamięć podręczna, gry możesz zainstalować z poziomu konsoli na penie :)
     
  10. chowuscod4

    chowuscod4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
    Widze że wszyscy juz ci odpowiedzieli, ale ja jeszcze dodam, ze potrzebujesz przejsciowki takiej
    : Adapter RCA/Chinch - MiniJack Żeński !! KONSOLEX (1110470544) - Aukcje internetowe Allegro
    zeby podlaczyc glosniki do tego kabla VGA :)

    I takze odradzam ci przeróbke... uzywane mozna kupic za grosze, a satysfkacja jest niezla jak przejdziesz oryginalna gre ;-), na sam poczatek polecam ci zakupic

    Cod 4 - wydatek z rzedu moze 50 zl uzywana albo chociazby Halo 3 :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum