1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa płyta głowna dla X360 slim

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez szmelc, Październik 19, 2011.

  1. szmelc

    szmelc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    109
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    MS jednak odpowiedzial na reset glitch hack i wydal nowa plyte glowna do slima.
    Sa to plyty z data MFR 17.08.2011 z czytnikiem Liteon 1071.
    Co dziwne na plycie nie ma ukladu HANA ale jest uklad ktory wspiera RGH.



    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]



    wszystko w linku
    New xbox 360 Slim Motherboard Revision that Patches the Reset Glitch Hack - InsomniacGamerZ.net
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nic w tym dziwnego ms śledzi na bierząco postępy piractwa i innych motywów ułatwiający piractwo
     
  4. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  5. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Reset glitch wyszedł 28.08 więc to nie jest żadna odpowiedź microsoftu tylko nowa rewizja płyty głównej w slimach o nazwie Corona, stary slim to Trinity.

    Corona ma połączoną hane z mostkiem południowym w jeden układ.
    WIęcej: A new revision of the Slim, no more Glitch?
     
  6. TechniX

    TechniX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    RGH i tak na ten moment nic ciekawego nie daje.
     
  7. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    I co z tego jak wydał nową płytę główną.. Jak większość osób siedzi na starych Elitkach Fat.. (w tym ja też + slimka która by się załapała na RGH) :)

    Więc to było do przewidzenia że dają poprawioną wersję slimki.. Tak jak ten nowy napęd .
     
  8. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Ponad 2 lata temu, jak na xbox-scene i innych stronach związanych z xboxem pojawiłą się ta wiadomość:

    849x System Update - Free60

    Mówiąca o tym, że od pewnego czasu grupa osób dopieszcza nowy hack umożliwiający odpalanie homebrew i dostępny od kilku dni dash nr 8xxx aktualizuje bootloader i uniemożliwia wykorzystanie luki to też nic nie było wiadomo/hack nic nie dawał. Co się stało 4miesiące później po wyjściu freeboota i xbr nie trzeba tłumaczyć :) - płaczki błagały o downgrader'y.
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    darcik dobrym linkiem zarzucił.
    jako, że nową płytę główną "corona" zaczeli produkować przed wyjściem RGH, bardzo możliwe, że i na tej wersji da rade RGH :D
     
  10. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Cóż, jedyne co mogę powiedzieć to... fajny wentylator :D
     
  11. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    dodaj do tego, że scena sprzedała jtaga M$owi - a żeby nie wyglądało to zbyt podejrzanie to ujawniła fakt istnienia tego samego dnia co wyszła aktualizacja dashboardu niwelująca jtaga - i tylko największy naiwniak może sądzić, że M$ nic nie wiedział i że najmniej miesiąc wcześniej zrobił tą aktualizację

    więc jakiekolwiek uwagi w tej sprawie są nie na miejscu

    a co do RGH - nie chcą ci co umieją napisać bootloadera do gier to go i nie ma - to samo jest z PS3 i ostatnimi aktualizacjami - nie chcą łamać hakerzy certyfikatów to są nienaruszone
     
  12. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Swiete slowa
    Poczekajmy az M$ wyda aktualke uniemozliwiajaca wykozytanie RGH to po paru tygodniach pojawi sie oprogramowanie umozliwiajace uruchomienie homebrew
    Tylko co z tego jak wiekszosc juz zaktualizuje konsole i tym samym pozbawi sie mozliwosci korzystania z homebrew
     
  13. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    i vice versa
    A może już jest , tylko ci co go mają nie chcą sie nim podzielić? who knows? :cool:
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Tak a ty myślisz że stworzenie nowej płyty głównej to 5 minut ? 2 miesiące to i tak mało.
     
  15. LinePL

    LinePL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zgadzam sie z MrDraigerem ; ))
     
  16. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Panowie wybaczcie ale potrzebuję wyjaśnienia. Czyli co? To jest różnica taka jak między falconem a jasperem czy co?
     
  17. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Baca:
    Bardziej jak pomiędzy Jasperem (v. 4) a Jasperem Kronos (v. 4.1).
     
Wczytywanie...

Poleć forum