1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa Plyta glowna z XBOX360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZIDKE, Kwiecień 5, 2012.

  1. ZIDKE

    ZIDKE Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem posiadam konsole z rodem E74 dziala w niej naped DVD Flash LT2.0 Mam mozliwosc kupic plyte głowna(jest bez chlodzenia i radiatorow) .Moje pytanie brzmi czy jest mozliwosc zgrania klucza z napedu i wgrania na nowa płyte głowna?(tak aby naped dzialal na nowej plycie gł.)Czy moze lepiej kupic nowa konsole? Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz napędu musisz mieć z nowej płyty inaczej napęd nie będzie działał. Myślę, że lepiej kupić nową konsole niż bawić się z tą płytą no chyba, że to jasper bez śmiesznych historii z rodem.
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Do swojego napędu musiałbyś wgrać klucz, który był w napędzie "nowej" płyty głównej. Jeśli sprzedający go nie ma, to zostaje rgh, jtag. No i moim zdaniem lepiej kupić następnego xboxa. Taka wymiana kosztować będzie pewnie z połowę wartości nowej konsoli.
     
  5. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jesli nie jestes w temacie to odradzam taka zabawe. Szkoda czasu i nerwow. Musilbys kupic odpowiedni programator do odczytu nand (koszta 50-70zl ). Bawic sie w lutowanie tego na plycie + dochodzi jeszcze wydatek na lutownice, cyne, topnik itp. jesli nie posiadasz. Lepiej czesci pogonic na allegro i kupic nowa.

    PS. Za uszkodzona plyte na allegro powinienes dostac 30-35zl.
     
  6. ZIDKE

    ZIDKE Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki bardzo za Pomoc :)

    Edit:
    Mam jeszcze jeden problem plyta ktora chce kupic ma pewien mankament płyta startuje mignie 3 diody i później palą się cały czas 2 czy jest ona uszkodzona (wiadomo 2 czerwone diody sie przegrzewa.3 diody Rrod) dziwne zjawisko moze rozpatrzycie moja sprawe Pozdrawiam (jest mozliwosc szczytania klucza z takim problemem jak moj koszt okolo 50zł w serwisie)

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro się nie włącza normalnie to coś z nią jest raczej nie tak :) Najlepiej sprawdzić kod błędu to będzie wiadomo z czym jest problem.
    Jak już chcesz kupić samą płytę to radzę poszukać taką która jest w 100% sprawna i nie była grzebana.
     
  8. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Plyta uszkodzona, lepiej nie pakowac sie w taki interes. Na dluzsza mete szkoda nerwow.
     
Wczytywanie...

Poleć forum