1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa płyta.

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez bankajos, Grudzień 25, 2012.

  1. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Dostałem od znajomego Płytke z Prockiem AMD athlon 3800+ 2,8gh x2, 2gb ram. Wsadzilem tam karte GF 9400GT i... przy boocie systemu(nawet nie pokazuje sie ładowanie windowsa) komputer sie resetuje. I teraz co moze byc przyczyną(płyta sprawna w 100%). Czy mój zasilacz(230w), czy to ,że system byl stawiany na innej płycie lub czy cos zle podłączyłem?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Nowa płyta.

    Ale masz post biosa?
    Zasilacz troszkę słaby przypadało by się 400w
    Wysłane z komórki pod schodami :)
     
  4. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Boot ustawiony na dysk. Moze faktycznie ten zasilacz.
     
  5. Los_Emilos

    Los_Emilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2012
    Posty:
    195
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wina zasilacza- całkowicie za słaby.
     
  6. skura22m3

    skura22m3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    okolice Żywca
    moim zdanie winny jest system zrób nowy nie zaszkodzi spróbować
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w biosie sprawdz ahci i ide
     
  8. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Primary IDE Master - Not Detect
    Primary IDE Slave - Not Detected.

    Sata 1: (Nazwa dysku) dziwne.
     
  9. Komputel_pl

    Komputel_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak dla mnie to wina słabego zasilacza i wymieniłbym na nowy. To powinno pomóc,szczególnie jeżeli inwestujesz w nową płytę główną. Posiadasz jakiś budżet na ten cel?
     
  10. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Nowa płyta.

    zasilacz swoja droga ale mieszajcie mu w glowie. przede wszystkim jak pisano wczesniej sprawdz w biosie czy tryb ahci wlaczony.jesli tak i nie dziala to powinna pomoc plyta z windowsem i opcja naprawy systemu, jaki win? w najgorszym wypadku format jesli nie uda sie naprawic plikow rozruchowych.
    zasilacz zmien bo bedzie bieda ale ten problem nie jest nim spowodowany.
    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum