1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowa wersja BurnerMAX v0.15 działa z większością nagrywarek

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez avena127, Grudzień 20, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. avena127

    avena127 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    W lesie
    Wyszła nowa wersja BurnerMAX v0.15 pełne info tutaj BurnerMAX v0.15 - Downloads - 360Mods
    Program działa prawie z każdą nagrywarką nie trzeba nic flaszować.

    Info przetłumaczone z informacji od c4eva:

    Oficjalna wersja programu BurnerMAX v0.15 - współpracuje z większością chipsetów MTK w nagrywarkach Liteon itd.
    - Nie trzeba flashować nagrywarki. Program w czasie rzeczywistym zmienia ustawienia nagrywarki w celu zwiększenia pojemność płyt DVD + R DL dla gier z XGD3
    - Wsparcie dla nagrywarek iHas z serji B, C, D, wszystkich marek i modeli
    - Działa także z wieloma klonami LiteOn iHAS
    - Program obsługuje wiele innych nagrywarek, takich jak ASUS , Samsung, Pioneer itd.
    - Obsługuje zewnętrzne nagrywarki USB Liteon i Samsung
    - Obsługuje nagrywarki starsze nagrywarki Liteon z interfejsem IDE
    - Obsługuje wszystkie programy do nagrywania (Zalecany ImgBurn!)

    Instrukcja:
    Uruchom program ImageBurn. Włóż pustą płytę DVD+R DL. Uruchom program BurnerMAX Payload. Wybierz nagrywarkę potem wcisnij przycisk "BurnerMAX" po paru sekundach powinieneś zobaczyć wiadomość "BurnerMAX IS enabled" to oznacza że wszystko jest ok i można nagrywać. Program trzeba uruchamiać za każdym razem kiedy chcesz nagrać nową czystą płytę. Zalecane jest użycie Płyt VERBATIM DVD+R DL (co nie znaczy że inne nie będą działać wiele zależy także od samej nagrywarki)

    Ustawienia Imageburn dla nagrywarek Liteon iHAS z serji B,C,D :
    Force Hypertuning - Enabled
    Online Hypertung - Disabled
    Smartburn - Enabled
    Overspeed - Enabled
    OPC history - Do not clear

    Link do programu BurnerMAX v0.15: http://forums.360mods.net/downloads.php?do=file&id=34&act=down&actionhash=guest
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. greengo

    greengo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli oznacza to że nie trzeba ihasa żeby nagrywać xgd3 z civ np. fifę 13?
     
  4. czullo

    czullo Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dokladnie mi dziala nawet na nagrywarce laptopowej TSCCORP :D
     
  5. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    jak tego używać ?
    trzeba przed każdym nagraniem to uruchomić?
    może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić jak tego używać? :D
     
  6. czullo

    czullo Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Odpalasz imgburn
    2. Wkladasz plyte (czysta do napedu)
    3. Odpalasz burnermax i wybierasz naped w ktorym jest czysta plyta i klikasz "burnermax"
    4. Nagrywasz plyte

    Czynosc nalezy powtorzyc przy kazdym nagrywaniu.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    wielkie dzięki
    może to mi pomoże z nagrywaniem poprawnie wszystkich gier na iHASie (2 na 10 nie działają), jak wrócę do domu to sprawdzę (mam kilka gierek do wypalenia)
    i jeszcze ustawie to:
    Dla iHas palników B, C i D, zalecane są następujące ustawienia:

    Siła Hypertuning - Włączone
    Online Hypertung - Wyłączone
    Smartburn - Włączone
    Overspeed - Włączone
    Historia OPC - Nie należy usuwać
     
  8. DJSnackyPL

    DJSnackyPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    Dziala?

    jak sprawdzal to ktos czy gry xgd3 beda wypalane 1:1 jak na ihasie ??
     
  9. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Scanning failed!
    Will try matching for known write only drives..
    BurnerMAX not enabled, YET !

    Nagrywarka matshita laptopowa.
     
  10. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Slimtype laptopowa też nie supportowana

    PS: dajcie info o nagrywarkach laptopowych które są wspierane
     
  11. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    LG GH22NS40 NL02 też nie kuma
    (ale jest ihas 124b :) )
     
  12. avena127

    avena127 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    W lesie
    pioneer

    Nagrywarka pioneer w laptopie, laptop tegoroczny i jest komunikat enabled, nagrywarka tsstcorp z 4 letniego lapa nie jest obsługiwana. Plusem i tak jest to że nie trzeba polować na liteona ihas b który już jest w chorych cenach a można teraz będzie taniej upolować C i D oraz pewnie szybko pojawi się lista nowych nagrywarek innych firm, świeży news więc trzeba czekać na rozwinięcie sytuacji.
     
  13. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Najlepiej włożyć DVD i zobaczyć czy w PC wykrywa jako 8,13 GB
     
  14. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mi ze slimtype laptopowa niby zadzialalo ale w polowie nagrywania nagrywara przestala odpowiadac
     
  15. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    no mi po pobawieniu sie ,zawsze pisze NOT YET Enabled ,ale raz zaskoczyło na 8,13GB ,wiec cos tam działa ale nie do konca
     
  16. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Mi niestety laptopowa nie trybi wyskakuje komunikat
    Scanning: F:\ [MATSHITADVD-RAM UJ890AS 1.00]
    Scanning failed!
    Will try matching for known write only drives..
    BurnerMAX not enabled, YET !
    dobrze że mam Ihasa.
     
  17. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Przenieście rozmowę tutaj http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/
    u świeżaków mało kto to zobaczy..
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum