1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowe gry, a dysk twardy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lEcHUCk, Marzec 12, 2010.

  1. lEcHUCk

    lEcHUCk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Z góry przepraszam jeśli temat był już poruszany na forum ale nie udało mi się odszukać rozwiązania mojego problemu, a jest on następujący:
    Zakupiłem niedawno dysk twardy do mojego Xbox-a 360 Arcade i nie mogę uruchamiać nowych gier jeśli jest on podłączony. Konsola przy każdej próbie uruchomienia gry pyta o potrzebną aktualizację. Jeśli potwierdzę aktualizację to wyskakuje informacja o tym, że konsola nie może odczytać potrzebnych plików i że mam wyczyścić płytę z grą. Jeśli wybiorę rezygnacje z aktualizacji to pojawia się ponownie pytanie o aktualizację i tak w nieskończoność. Gdy dysk twardy nie jest podłączony, a włożona karta pamięci, gry się uruchamiają gdy najpierw zaakceptuję aktualizację, a następnie przy informacji o wolnym miejscu na karcie pamięci zrezygnuje z aktualizacji. Moją konsolę kupiłem używaną i z wgranym iXtreme w jakiejś starszej wersji. Doświadczalnie doszedłem to tego, że nie działają na mojej konsoli gry z wave3 i późniejszymi więc przerabiam wszystkie obrazy gier na wave2 i wtedy płyty są odczytywane przez konsolę. Bez problemu działają tez starsze gry nie wymuszające aktualizacji. Proszę o pomoc jeśli ktoś zna rozwiązanie takiego problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. doctorwho22

    doctorwho22 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Krypton
    http://download.microsoft.com/download/D/1/8/D181EE58-DE70-4484-936B-0E9161CCD6B2/$SystemUpdate_Fall09_8955.zip

    ściagnij update z tej strony nagraj na pendrive albo cd, podłącz dysk i zaaktualizuj dasha. Wszystkie gry powinny działąć wtedy z dyskiem.
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Moze problem jest w tym ze probojesz aktualizowac z patchowanej plyty a wtedy to normalka. Zrob aktualke z tego co podal kolega wyzej i powinno byc ok
     
  5. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jeśli patchowałeś gre to nie zaktualizujesz dashboardu z gry, musisz to wgrac przez pendrive lub cd tak jak to napisał doctorwho22
     
  6. lEcHUCk

    lEcHUCk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety ale to nie jest rozwiązanie problemu. Zapomniałem wcześniej napisać, że mam już taki firmware konsoli wgrany. Problemem jest coś co powinno się na płytce z grą znajdować, a tego nie ma. Może jakieś patche do gier czy coś innego by pomogło. Niestety ja nie mam pojęcia co by to mogło być i nadal potrzebuję pomocy.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nagraj to co Ci dali, nie masz avatarów zainstalowanych. więc przestań wymyślać i zainstaluj z linku.
     
  8. lEcHUCk

    lEcHUCk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem posta wyżej, że mam już taki dashboard zainstalowany na mojej konsoli. Nawet próbowałem wgrać jeszcze raz ten z podanego linku ale konsola tego nie przyjmuje. Sprawdziłem w informacjach systemowych i wersja firmware w konsoli jest dokładnie taka sama jak ta w podanym linku. Zastanawia mnie dlaczego konsola nie dogrywa potrzebnych danych z pirackich płytek. Czyżby z jakichś względów zostały one usunięte z obrazów gier? Szukam rozwiązania tego problemu po necie ale znalazłem jedynie posty ludzi uruchamiających takie gry bez dysku twardego w sposób jaki opisałem zakładając temat.
     
  9. lEcHUCk

    lEcHUCk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W końcu sobie poradziłem. Problem rozwiązało dogranie aktualizacji z pendrive. Z niewiadomych przyczyn jeśli mamy wgrany już najnowszy dashboard nie można dograć avatarów z płytki bo konsola już tego nie przyjmuje. Z pendrive poszło bez problemu. Dziękuję za naprowadzenie mnie na rozwiazanie tego problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum