1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowe gry i ich nagrywanie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sajlenc, Listopad 19, 2011.

  1. sajlenc

    sajlenc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Nie jestem "nowy" na tym forum, jednak się nie udzielam, przeczytałem już tonę tematów, komentarzy itp. na temat nagrywania "nowych" gier, otóż mam kilka pytań:
    -czy do nowego laptopa trzeba kupić nową nagrywarkę do wypalania gier min. Fifa 12, COD:MW3, BT3 itp. przeczytałem komentarz pewnej pani, która nagrywa gry na laptopie, dostałem informacje jak, wziąłem z niej przykład, jednak gry dalej nie działają, posiadam LT+, imgburn 2.6.0(chyba ten najnowszy), nagrywam z opcja turnacate, na sam koniec piszę, że nagrywanie pomyślne i gdy wkładam płytkę do x'a, pokazuje się "Otwórz DVD" czy coś takiego, wie może ktoś czym jest to spowodowane oraz jak temu zapobiec.
    -moje drugie pytanie to przy nagrywaniu w imgburnie, którą opcje mam zaznaczyć w tools/write, chodzi mi o "Calculate Optimal" czy "User Specified", oraz jaką szybkością mam nagrywać x2,4 czy x4, szczerze próbowałem wszystkich kombinacji, jednak dalej nie idzie, proszę o pomoc, możliwie jak najszybciej. Dziękuje i pozdrawiam.

    Jeżeli ktoś by się bardziej zainteresował tą sprawą proszę pisać na gg 22091534
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no tak wnoszych gierkach musisz miec nagrywarke IHAS 124B z firmwarem od c4eva bez opcji truncate , normalnie wypalasz 100%

    i nagrywac plytki verbatim
     
  4. sajlenc

    sajlenc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak gierki są nagrywane na verbatimkach, ale jak wspomniałem pewna miła Pani powiedziała, że bezproblemowo nagrywa na laptopie, więc nie wiem czy mam jednak kupować tą nową nagrywarkę, a nie chciał bym wydawać pieniędzy jeżeli okazałoby się to prawdą
     
  5. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jest prawda.sam przekonalem.
     
  6. sajlenc

    sajlenc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    więc czemu nie chcę mi wypalić gry?? jeżeli nagrywałem we wszystkich kombinacjach ??
     
  7. bartlomiejfisz2

    bartlomiejfisz2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie o co chodzi z tą nagrywarką, nowych tytułów się nie da zwykłą nagrać ?
     
  8. sajlenc

    sajlenc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mniej więcej wiem o co chodzi z nagrywarką, jest narazie "podobna" tylko jedna nagrywarka która wypala gry w 100% i jest nią ten Liteon iHas 124b z tym firmware, no ale słyszałem, że bezproblemowo można nagrywać na laptopach, więc dlatego zamieściłem moje pytania
     
  9. bartlomiejfisz2

    bartlomiejfisz2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to w końcu da się wszystkie gry kulturalnie na laptopie wypalać ?
     
  10. sajlenc

    sajlenc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dlatego założyłem ten temat, by się dowiedzieć
     
  11. shogun65

    shogun65 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam miałem problem z nagrywaniem nowych gier xgd3 i napiszę jak mi poszło. Gry nagryawam na 3 letnim laptopie hp pawilon bez aktualizacji napędu, Xbox musi miec lt2.0 i aktualizację 2.0.13604 niektóre gry pociągną na 2.0.13599 ale samemu można bez problemu z aktualizować nowszą aktualizcję i nie traci się przeróbki sprawdziłem. Gry nagrywam na płytach maxell+dl clonem 1 do 1 żadna płyta nie padła i gry działają. Powtarzam podstawa lt2.0 i aktual. 2.0.13604.0. i jezeli cos nie działa to płyta walnięta nagrywarka potrzebuje aktualki - niektórym to pomogło i zapewniam nowy clone nagrywa bez błędów przynajmniej u mnie.
     
  12. shogun65

    shogun65 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem problem z nagrywaniem gier xgd3 i napiszę jak mi poszło. Najważniejsze przeróbka lt2.0 i aktualka 2.0.13604 chociaz niektóre gry pójdą na 2.0.13599. Nagrywan nowym clonem 1 do 1 na 3 letnim lapku hp pawilon bez aktualki napedu ok 15 płytek Maxell+dl jak na razie bez żadnych błędów. Ważne jak wcześniej pisano można było grać na lifie
    bez problemów ale ostatnio przestrzegają aby tego nie robić ponieważ MS poprzez ap2.5 coś tam wrzuca nam do xa.Jestem świeży ale naczytałem się juz setek stron na forum i polecam tą lekturę która wiele pomogła i wszystkim dziękuję.POZDRO.
     
  13. Krzychu30

    Krzychu30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A ja Powiem tak caly czas nagrywam na lapku i wsio chodzi normalnie znaczy nie nagrywalem forzy4 z wiadomych przyczyn zamierzam kupic jedna z tych nagrywarek co to ostatnio jest mowa moje pytanie czy ktos moze sprawdzil taka nagrywarke zewnetrzna na przejsciowce w lapku czy wsio ok chodzi ?????
     
  14. marcoss18

    marcoss18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    pieknie, a mi mowili ze zwykly naped wystarczy ;<
     
  15. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam nagrywarkę iHAS224B i czy jak zmienię jej soft to będzie funkcja LightScribe ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum