1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowe info o AP 2.5, ssv 3 od C4Eva

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez noname, Listopad 4, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dalsza część rozmowy z C4Eva odnośnie AP 2.5 i SS v3:

    Z rozmowy wynika, że każdy twórca gry może uaktualnić swoją starszą grę do AP 2.5 i wtedy będzie trzeba wypalać od nowa wszystkie uaktualnione gry dodając ss v3 :( Poza tym AP 2.5 oflagowuje konsolę offline.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Ale wiadomo już czy tylko oflagowuje czy może coś zablokować?
     
  4. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Trzeba wziąć pod uwagę ludzi posiadających Samsunga (nie "spoof`owany"). Według C4Eva napędy te nie obsługują AP 2.5, więc ich posiadacze (m.in. ja) w teorii powinni się czuć bezpiecznie (w teorii...).
     
  5. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    Myślę , że twórcy gier nie będą odświerzać gier (np MW 2) , po to , rzeby zwalczyć piratów.;)
    Pewnie będą wychodzić nowe tytuły z tym zabezpieczeniami.;)
    Ja mam LT 1.1 i napęd Liteon V3(niestety zrobiłem Flash na allegro 2 tygodnie temu , i znowu będe musiał wysyłać do ponownego Flasha , jak wyjdzie i troche stanieje LT+)

    Pozdrawiam.;)
     
  6. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    hmm jeśli ja nie podłączam x'a do neta i nie mam nowego dasha itp to chyba mi się nic nie stanie jak będe grał w gierki co nie?
     
  7. regeman85

    regeman85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    316
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    pytanie do tych ktorzy odwiedzaja zachodnie fora i szukaja informacji
    moze ktos natknął sie na informacje czy gry na kinecta ktore sa obecnie do sciagniecia tez maja zabezpieczenia jak fable?
    moze troche za wczesnie pytam ale jakby ktos gdzies wyczytal to prosze napisac
     
  8. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    I jak to w końcu jest czy te nowe gry tylko oflagowują konsolę i chodzą, czy oflagowują i w ogóle się nie uruchamiają?
     
  9. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    masakra jakaś... Lepiej zostać przy starym dashu i nie aktualizować go, przynajmniej nie oflaguje nam konsoli:)
     
  10. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Nowe gry na nowym dashu oflagowują konsolę i uniemożliwiają odpalenie takiej gry. Było już o tym w Aktualnościach. Jak chcecie dowiedzieć się więcej xbox-scene.com
     
  11. kurdt

    kurdt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak nie zaktualizuje dasha a mam 1.51 ix to mozna grac?? fable mi smiga call tez.
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jak dorzucą AP 2.5 do starych gier to jaki problem poprosić kogoś o upload jednego z pierwszych obrazów po premierze i ściągnąć ten starszy obraz i wypalić z SS v2?
     
  13. rbej

    rbej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciężkie jest życie złodzieja...

    Tyle pytań i wątpliwości...

    A wystarczy być uczciwym człowiekiem i żyć spokojnie.
     
  14. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Witam
    Ja ściągnąłem taką grę jak Fighters_Uncaged_XBOX360-CCCLX i normalnie się uruchamia tylko ze wypisuje komunikat ze brak Kinecta.Niema takich objawów jak z Fable3.
     
  15. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Być może tylko w Fable III zrobili ap 2.5. Czas pokaże może była to taka próbka(podobnie było z fifą 09) pożyjemy zobaczymy może tylko w Fable III coś takiego miało miejsce tak po za tym to było później z tym dość dużo kłopotów w tym ja je miałem ,bo nie chodziło mi oryginalne Fable III WtF?!.
     
  16. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    [​IMG]
    Po co ten post? Nie wnosisz nic do tematu to się nie wypowiadaj ...

    Nie no pewnie narazie te zabezpieczenia będą posiadać gry prosto z M$ a dopiero później zaczną je dorzucać do innych tytułów... Więc jeszcze Assassin's Creed Brotherhood powinien latać spokojnie :)
     
  17. szczygiell87

    szczygiell87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ciekawi mnie jedna rzecz. Czy na nowym dashu, odpalając kopie zapasową z wave 6 i ssv1 (np.: Black Ops) też można zostać oflagowanym i gra przestaje działać? Do tej pory dogrywanie ssv2 do gier z Wave>3 było potrzebne do grania online. Teraz sprawa się zmienia i do offline również? Moja wątpliwość wynika z tego fragmentu:
     
  18. Szark

    Szark Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rbej jeśli uważasz, że kupowanie gniotów po 200 zł sprawi, iż moje życie będzie spokojniejsze to jesteś po prostu głąbem.Co najwyżej zzniszczyłbym coś w domu ze złości.
     
  19. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na tym xbox-scene pokazują jakiegoś mod-chipa (x360SED v1.0 'Stealth Eject' Chip ), którego trzeba wlutować pomiędzy płytę główną konsoli, a napęd DVD. Chip ten obchodzi zabezpieczenie AP 2.5 Mam nadzieję, że to nie jest ostateczny sposób na obejście tego nowego zabezpieczenia. Wolałbym jakiś prostszy - flashowy sposób, a nie jakieś urządzonko, które nie dość, że będzie pewnie trochę kosztować to jeszcze trzeba coś majstrować lutownicą w konsoli.
     
  20. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    na pewno bedzie lepszy sposob mowie wam w grudniu bedzie LT+ a na dniach pojawi się jakiś patcher czy coś zeby obejsc zabezpieczenia coś w stylu vave
     
  21. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [+c4eva] just a word of warning on the sed "disc swap" [note x-s: see our x360SED v1.0 news], although this passes the timing check, ap25 also returns data from its check which will be wrong with the wrong disk and will get you banned!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum