1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowe Liteony x83 i x94 juz Flashowalne

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Ankoholik, Listopad 30, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    -Lift pin 101 and 122 (The MT Chip)
    -solder a cable to pin 100, pin 101 and one to 3,3V
    -use a 2-way switch which either connects 101 to 3,3V or to 100
    -put the switch into the position so that it connects 100 to 101
    -power drive
    -start Dosflash, it will recognise the SPI with Status x72
    -if you read it out now, it will just give you a .bin full of FFFFFFFF, but thats OK, this is how we tricked the Flash Controller to think the SPI is empty
    -put the switch in the other position (so that 101 is connected to 3,3V)
    -now read the flash
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Bo dużo rozumiem z tego newsa. Nie jesteśmy w Anglii kolego! Napisz coś po polsku i przetłumacz tę instrukcje, a nie wklejasz czyjąś instrukcje i wszystko w porządku.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12072
    Polubienia:
    1066
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zamiast wcisnąć thx to bluzgasz na niego nie rozumiesz to nie czytaj
     
  5. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    ja nie moge elementarne slowka...jak bedziesz sie zabieral za flash to tez na PCB bedziesz prosil kogos zeby ci oznaczenia złączy przetlumaczył?
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze marek2fgc myśli ze jak ktoś mu to przetłumaczy to będzie tam napisane naciśnij przycisk i buch zrobione :)

    jak ktoś nie rozumie tego co tam jest napisane to lepiej sie za to nie brać
     
  7. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Czy ten iXtreme LT jeste wykrywalny przez M$ ?
    2. Czy jest wersja do benq ?
     
  8. maly_ntt

    maly_ntt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie do Ankoholika jest takie , skąd ten tekst wkleił.
    Sam opis wiosny nie czyni, skąd można pobrać pliki i czy jest to prawdziwa informacja.
    Ankoholik - jak cos cytujesz (wklejasz) , to podaj źródło.
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To nie o tym jest temat!

    1. póki co wg testów nie a jak będzie to się okaże.
    2. nie ma jeszcze iX LT i nie wiadomo kiedy wyjdzie
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa

    Czy to jest news o iXtreme LT????
    Skad takie pytanie ???

    Ps odpowiadajac. skad mamy wiedziec???
     
  12. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ok , napisane jest ze mozna odczytać klucze , ale o flashu nic nie ma. Zasugerowano tylko ze klucze z tych napędów mozna wgrać do przerabialnych napędów. No ale skoro mozna juz klucze wyciągnąć to flash tez pewnie niedlugo bedzie możliwy
     
  13. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    te info zostało potwierdzone na xbox-scene.Jest to metoda READ , write zapewne bedzie działać jak w przypadku pierwszych wersji.Mogę powiedziec nieoficialnie ze iXtreme LT powinno się pojawić do 10 grudnia.Dzisiaj dostalem juz wersje 0.98 więc blisko do finalnej.Jak by ktoś pytał ,iXtreme LT nie sprawdza WAVE ,wiec nie bedzie trzeba flashowac co kilka tygodni,pozdro
     
  14. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja mysle ze kolega chcial poprostu sie dowiedziec co nowego w świecie flashowania a nie od razu sie za to brać, dlatego nie rozumiem pretensji skierowanych w jego strone.
     
  15. Crysis

    Crysis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Lift pin 101 i 122 (MT Chip)
    lutu kabel do pinu 100, 101 i jeden pin do 3,3 V
    wykorzystania 2-switch sposób, który łączy ze 101 do 3,3 V lub 100
    -umieszczeniu przełącznika w pozycji tak, że łączy 100 do 101
    -moc napędu
    -start Dosflash będzie uznać SPI ze statusem x72
    -jeśli czytasz go teraz, to po prostu daje. bin pełne FFFFFFFF, but thats OK, to w jaki sposób oszukać Flash Controller myśleć SPI jest pusty
    -umieszczeniu przełącznika w inne miejsce (tak, że 101 jest podłączony do 3,3 V)
    -teraz czytać flash
    :)
    Pozdro
     
  16. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    a ja mysle ze jak ktos nie zna angielskiego to bierze sobie slownik do reki, tudziez otwiera pierwszy lepszy translator wkleja tekst i ma pobieznie o co chodzi. dlaczego wszyscy maja robic to za niego? w 10 kliknieciach myszka by sie zmiescil
     
  17. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Swietna wiadomość , moze ujawnisz jeszcze rąbka tajemnicy na temat niewykrywalnosci LT , co sprawia , ze jest on bezpieczniejszy od obecnych fw. Ewentualnie interesuje mnie tez scenariusz z konsolami potencjalnie oflagowanymi do bana. Czy po podłączeniu do XBL LT bedzie w stanie oszukać maszynę do banowania i powiedziec jej ze mam orginalny fw w napędzie?
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to co wywalił nam crysis jest jeszcze mniej czytelne niz angielska wersja :)
     
  19. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    nie mam dostepu dotakich danych. Dostalem 2 wersje do testów,jednej jeszcze nie zsdazyłem wgrać.Takie info co ro ze jest bezpieczneto chyba tylko c4e wie i jego ekipa co pisze
     
  20. maax990

    maax990 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zescie tak ustawili forum ze gosc i reszta chce dobic sobie do 20 postow wiec odpalil jakis translator i sru,g.... z tego wiadomo,posta moze mod skasowac nie potrzeba mi 20
     
  21. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    -Lift pin 101 and 122 (The MT Chip)
    -solder a cable to pin 100, pin 101 and one to 3,3V
    -use a 2-way switch which either connects 101 to 3,3V or to 100
    -put the switch into the position so that it connects 100 to 101
    -power drive
    -start Dosflash, it will recognise the SPI with Status x72
    -if you read it out now, it will just give you a .bin full of FFFFFFFF, but thats OK, this is how we tricked the Flash Controller to think the SPI is empty
    -put the switch in the other position (so that 101 is connected to 3,3V)
    -now read the flash


    Tłumaczenie to:
    -odlutuj pin 101, 102 (MT chip)
    -podłącz przewód do pinu 100, 101 i jeden do zasilania 3.3v
    -użyj przełącznika który przełącza 3.3v pomiędzy pin 101, a pin 101 i 100
    -ustaw przełącznik w pozycji tak aby łączył pin 100 ze 101
    -podłącz zasilanie
    -uruchom DosFlasha, rozpozna układ spi ze statusem 0x72
    -kiedy do odczytasz teraz da Ci plik .bin wypełniony wartośćią FF, ale to jest ok, wlasnie w ten sposób oszukujemy kontroler flashowania i myśli on ze spi jest puste
    -przestaw przełącznik w druga pozycję (tak aby łączył pin 101 z zasilaniem 3,3v)
    -teraz odczytaj flash.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum