1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nowy dash 2.0.13146.0 cofnij sobie sam przeróbke :))

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez acid_rs, Maj 23, 2011.

  1. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    niedawno klient przytargał swoją konsolkę elite wersja 250gb limitowana że nie czyta mu płyt, chciałem sczytać napęd a tu zonk , lizard robi error za pomocą scorpiona , dosflash z lutowaniem , niby sczytał ale plik brak key, unknown liteon, okazało się ze klient wgrał nowy dash i teraz czyta tylko oryginalne płytki bez kopi zapasowych. Jakiś pomysł na to ? oczywiście nie mam oryginalnego klucza.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Póki co musimy czekać.




    @down
    wiem, busted :p
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    pÓki ;)


    Just PWND
     
  6. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    jeżeli nie możesz odczytać po przez MPT za pomocą scorpiona to masz problem, nowy dash szyfruje KEY i bez oryginalnego klucza raczej nic nie zdziałasz na dzień dzisiejszy dopuki nie pojawi sie nowy JF
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nowy dash nie szyfuje klucza tylko lokuje go w innym miejscu
     
  9. Uruk

    Uruk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    جحيم
    Nowy FW jest już gotowy.
    Twitter
     
  10. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    a pytanko, gdybym miał key ? to flash napedu z powrotem na LT+ ,pomoże i przy tym dashu będzie działać ?
     
  11. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tak
     
  12. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    jeszcze 2 pytanka: mam płytę do której nie mam key, czy jak wgram do niego nowy dash z podpiętym napędem z dowolnym key , będzie konsola chodziła z oryginałami ?
    mam klienta który wgrywał jakiś dash przez pena i nie dokończył się wyświetla error , próbowałem już podpiąć pen z dashem 2.0.13146.0 i nie działa
     
  13. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nowy dash 2.0.13146.0 cofnij sobie sam przeróbke :))

    @acid_rs:
    Jest oprogramowanie umożliwiające wydobycie klucza z nowego OFW.
    Nie. Aktualizacje powinna wyrzucić błąd o kodzie: 3151-3355-1600-xxxx-xxxx-xxxx. Jedyny sposób by to ominąć to wgrać nowy OFW (z nieprawidłowym kluczem) ręcznie i dopiero po tym zrobić aktualizację.

    To jaki teraz ma Dashboard?
     
  14. raflen

    raflen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    LDZ
    Witam,
    mam naped benq i wgranego lt+1.1, poprzednio byl Ixtreme 1.1 jedyne pliki jakie udalo mi sie wyciagnac z tego benq przy pomocy jungleflashera to key.bin, po wcisnieciu read stary flash z IX1.1 i po zakonczeniu zapisu nowy z lt1.1 i czy po wgraniu nowego dasha do konsoli bede mogl przywrocic przy pomocy tych plikow lt1.1?
    z gory dzieki za odpowiedz :)
     
  15. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska

    ja mam kod błedu
    22FB-3143-2600-0700-c000-0034

    te etoot wydobywa klucz z nand konsoli ? aaa, doczytałem wyciąga klucz z napędu po aktualizacji
     
  16. dinimil

    dinimil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zastanawia mnie jedno. Jesli posiadam płyte do której klucz napędu przepadł, czy po zainstalowaniu nowego dashu - sam on wgra klucz w napęd. Nawet jeśli utraci możliwość wykonania przeróbki , ważne ze konsola ożyje. Sprawdzał to już ktoś??
     
  17. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska

    ten sam problem mam, a nie chce mi się bawić, ale chyba jutro sobie podepne płyte i sprawdze , dam dowolny napęd liteon
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    podobno nie działa....ale cholera wie....a ten programik e tool wyciąga klucz z firmware'u zgranego na kompa czyli full dump.......czyli chyba tylko przez cięcie ale nie jestem pewnien.....
     
  19. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To by była niezła pociecha dla amatorów którzy wyczyścili sobie napęd przed dumpem ;D
     
  20. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    faktycznie działa, wyciągnąłem ful dump w dosflash z cięciem ścieżek potem tool wyciągnął mi klucz , dograłem do cfw i chodzi , czy można grac online ? bo klient ma konto na live na 12 mies ?
     
  21. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    jezeli nie bedzie fali to mozna grac...nigdy niewiadomo kiedy bedzie FALAAAA...:>
     
Wczytywanie...

Poleć forum