1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez norberdo, Październik 26, 2008.

  1. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Pytanie dla znawcow tematu: czy jest jakas szansa, aby wraz z pojawieniem sie nowego dasha (a w zasadzie mozliwoscia zgrywania gier na hdd), pojawil sie inny sposob odpalania "kopii zapasowych gier"? W sensie bez przerabiania konsoli, cos na styl crack'a z PC.. ;) Jesli sie orientuje to wpierw plytka z gra bedzie musiala przejsc weryfikacje, czy to oryginal, a potem na hdd, wiec moze bedzie inna opcja wgrania na dysk obrazu co umozliwi granie w "kopie zapasowe"?

    Oczywiscie tu przychodzi mi do glowy przyklad PS3, ktory zgrywa gry na dysk, a jednak nikt rozwiazania na odpalanie "kopii zapasowych" nie wynalazl :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    Dobra wróżka z M$ przyleciała do mnie dziś w nocy i mi powiedziała, że takiej możliwości nie będzie :( Nie mogłem z tego powodu spać do rana...
    Ale zła wróżka z Xbox Hacer przyszła do mnie o 7rano i powiedziała, że popracuje nad tym by nie trzeba było posiadać płyty w napędzie:)

    Zobaczymy która wróżka wygra :D
     
  4. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    chyba xboxhacker?:p

    "Yeah, I know we still have no means of code execution, but all we have to do is reply with the "correct" answer when the 360 query's the "DVD-drive" for DMI, PFI, SS, Game name String etc. If we can sniff the SATA-port in the DVD-drive, then we could record the answers that authenticates that the disc is legit. After this check is done, I assume the 360 will enable launching the installed game from HDD." - pewnie o to chodzi.. dla tych co nie znaja jezyka, chodzi o to mniej wiecej aby konsola 'myslala' ze ma oryginalna plytke w napedzie ;)

    W kazdym badz razie trzymajmy kciuki za 'zla' wrozke..;)
     
  5. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    No wiem wiem jak się pisze :) Ale tak się śmieję z tych głupich pytań :p

    Do końca nikt nie wie jak będzie z tą instalacja na dysku.
    Problem z nieprawidłowymi "odpowiedziami" z napędu, występuje po zmianie LiteOna na Samsunga albo LG. Benq prawidłowo "odpowiada"-emuluje LiteOna(czyli jak M$ by chciał to wykryje i zbanuje konsolę)
    Dla tego ma się pojawić iXtreme 1.5 i by między innymi można było grać bezpiecznie Online i prawidłowo kopiować gry na dysk, bo jeśli gra nam się źle skopiuje to spora szansa na BANA
     
  6. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    nie do konca chodzilo mi o to by grac w zainstalowane gry na hdd bez plyty w napedzie. raczej o to czy technicznie mozliwe jest, aby wgrac (np. z pendriva, dvd, pc) na dysk twardy gre, a potem ja normalnie odpalic. oczywiscie chodzi o pirata, aby to dzialalo bez wybebeszania konsoli i grzebania w napedzie ;) cos na styl crack'a jak napisalem..

    a pytanie bylo czysto filozoficzne do osob ktore programuja albo wnikaja w techniczne szczegoliki konsoli i potrafia stwierdzic czy cos na wzor PCetowego crack'a mozna stworzyc.. ;)
     
  7. reed

    reed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2008
    Posty:
    197
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    Nie da rady, bo niezflashowany napęd nie czyta piratów. Chyba, żeby zrobić coś takiego jak przy zgrywaniu obrazu na dyska ale to i tak wiązałoby się z rozkręceniem konsoli.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    a pytanie z innej beczki choc podobne:)
    jak mysliie czy po updacie bedzie sie dało skopiowac pirata na hdd i z piratem wnapedzie w celu weryfikacji odpalac z dysku??? oczywiscie na przerobionej konsoli
    czy dla ms tp rozpozna??? posypia sie bany??
     
  9. reed

    reed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2008
    Posty:
    197
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    Można się tylko domyślać. To, że pirata będziemy mogli zgrac to dla mnie jest oczywiste choć moge się mylić (oby nie ;)). A co do wykrycia pirata na dysku to b. możliwe, bo piraty zajmują chyba mnie niż orginały i M$ mógłby to sprawdzać.
     
  10. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Odp: Nowy dash a "kopie zapasowe" gier..

    Ok, ale mi chodzi o dostep do HDD na x360 z poziomu PC i przegrywania calych obrazow gier na tenze dysk! Moglyby byc juz scrackowane dajmy na to ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum