1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez raforza, Listopad 19, 2008.

  1. raforza

    raforza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witka. Nowy Dash już łądnie zainstalowany, ban zażegnany :) ale mam pytanko. Wszystko ładnie pięknie lecz miała być optymalizacja dla obrazu 3:4 czyli dla monitorów, chodzi mi o usunięcie czarnych pasów w grach. Niestety nic takiego nie zauważyłem, pasy są nadal, no chyba że to jakoś inaczej trzeba ustawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    A kto ci powiedział że znikną pasy??

    Optymalizacja jest co oznacza że rozdzielczość nie jest skalowana jak było przedtem lecz obraz jest powiększany.
    Żadnej mowy o zniknięciu pasów nie było tym bardziej że XBOX to nie PC.

    Rozdzielczość jest zoptymalizowana pod HD a nie monitory.
    To jest konsola i priorytetem działania są telewizory nie monitory z nietypowymi rozdzielczościami.
     
  4. dzikiskunks

    dzikiskunks Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    Optymalizacja zostala zrobiona, ale pod moniotry panoramiczne w formacie 16:10. Pojawiły się pasy z góry i z dołu redukujące format do 16:9 - czyli do formatu HD, w ktorym są wyświetlane gry w Xbox 360. Rozwiązalo to problem jajogłowych postaci w grach.
     
  5. raforza

    raforza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    OK, dzięki chłopaki za info, a już myślałem że mój leciwy nec 19" dalej będzie mi służył :) No nic, trzeba przerzucić sie na monitor panoramiczny, najlepiej full hd, bo te czrne paski w niektórych grach naprawdę działają na nerwy.

    Pozdro !
     
  6. dzikiskunks

    dzikiskunks Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    Tylko kup monitor w formacie 16:9 (wyszło już kilka modeli), bo jak kupisz 16:10 to będziesz miał nadal czarne paski tylko o wiele cieńsze niż na swoim obecnym starym monitorze.
     
  7. raforza

    raforza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    Mam takie pytanie, czy to normalne że na monitorze 22" połączonym przez kabel vga obraz jest lekko nieostry wygląda to jakby litery i inne szczegóły miały leciutkie odbicia,z daleka tego nie widać ale jak się bliżej przyjrzeć to ewidentnie widać że są takie jakby "podwójne" (rozdzielczość ustawiona na 1680x1050) szczególnie jest to widoczne na literach w menu konsoli.
     
  9. skinny500

    skinny500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TG
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    Wygląda na tanetny kabel. Jakiś noname czy coś lepszego?
     
  10. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    z tego co pamiętam to 2-tech wygląda na dosyć solidny chciałem tylko się upewnić czy takie objawy są normalne bo nie mam gdzie porównać wszyscy znajomi grają na telewizorach :(
     
  11. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    To normalne. Konsola skaluje obraz przez co powstaje tak zwany efekt ducha pod czcionkami na ekranie.
     
  12. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    ale jak ustawię rozdzielczość 1680x1050 która jest natywna dla 22" monitora to też skaluje obraz?
     
  13. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy Dash a optymalizacja pod monitor

    Tak.

    Konsola działa tylko bez skalowania w rozdzielczościach 720 oraz 1080.
     
Wczytywanie...

Poleć forum