1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Dash i nowa własnoręczna przeróbka - Możliwe ? Jak ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sasi, Czerwiec 4, 2011.

  1. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem świeży z świeżym problemem ;/

    Zrobiłem niepotrzebnie aktualizacje xBoxa ;/ i piraty nie działają, tym bardziej jestem wściekły że na live wchodzę raz na 1-2 tygodnie żeby sprawdzić tylko czy są nowe dema... i nie potrzebnie robiłem tą aktualizację;/
    Ale dobra nie o narzekaniu tutaj piszę.

    1. A więc moje pytanie brzmi czy jest już nowa wersja przeróbki/czy stara działa i trzeba ją od nowa wgrać ?
    2. Miałem LT+ i przerabiałem w jakimś tam serwisie, ale teraz chciałbym sam bo z tego co widziałem to podłączyć napęd do PC i kliknąć 5 razy myszką to raczej nie problem... tylko czy wystarczy na to PC z Sata (AsRock 775 Dual-VSTA) + zasilanie z konsoli(czytałem coś gdzieś że tak się da, tylko żadnego przejrzystego tutoriala z działającymi linkami nie znalazłem(albo z usuniętymi obrazkami gdzie było główne

    Chcę sam przerobić gdyż teraz naprawdę nie mam kasy nawet tych 50 zł !

    Szukałem trochę informacji na ten temat ale jedni piszą to a drudzy to... część mówi że trzeba tylko od nowa przerobić a część o tym że czekać na nowego softa a część to sama nie wie co pisze...

    Z góry dziękuje za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wszystko zalezy od tego jaki masz napęd...jesli liteona to potrzebne jest chociaż pmt....jesli benq lub hitachi to tylko sata
     
  4. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam liteona. pmt ? co to jest i ile by to kosztowało ?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wejdz w dzial firmware napedów na forum....tam jest tutorial pmt hack
     
  6. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tzn. http://www.home.no/emus/tutorial/philips_thomson_samsung.jpg tacka wygląda jak ta po środku a kabelki z przodu konsoli to 2 żółte. to jest liteon tak ?

    I facet w serwisie podłączył tylko raz do kompa włączył program i od razu odpiął napęd i gotowe. Nic nie robił przy napędzie podczas flashowania.
     
  7. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Ten film z linku "Spryciarze.pl " jest dla modelu Liteon 74850C,I jest to stary sposób.
    Napisałeś że "w serwisie podłączył tylko raz do kompa włączył..." może masz Liteona 83850Cv1 .

    Jeżeli masz model 83850Cv2/93450C to tylko metodą PMH .(74850C również)

    Musisz sprawdzić jaki masz dokładnie model napędu.
     
  9. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na napędzie pisze tylko 83850C bez v1/v2/v3 więc to jest wersja 1 ??
     
  10. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Więc masz 83850Cv1 .
    Najłatwiejszy napęd do flesha.
     
  11. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok to fajnie :>. Chymm mam jescze jedna prośbę moglibyście podesłać link z poradnikiem i działającymi linkami ;/ ? Bo szukam to albo obrazki nie działają albo linki albo nie do tego napędu. Z góry dziękuje.
     
  12. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Nie chcę zakładać nowego tematu więc podłącze się tutaj.
    Mam taką sama sytuację jak kolega tylko że ja mam napęd Benq.
    Miałem już kiedyś flashowany napęd i wgrane lt+1.1 (na 100% nie jestem pewien).
    Koleś co mi to przerabiał nagrał mi na płytkę oryginalny wsad jaki był wcześniej.
    Po aktualizacji wiadomo co....
    Mam pytanie bo chce samemu to zrobić czy wystarczy zgrać firmware np DosFlahs lub JF
    dograć LT i wgrać ponownie ??

    Z góry dzięki za odpowiedź
     
  13. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ... Robiąc według tego poradnika: YouTube - ‪Xbox 360 Hack: Flash Lite-On Drive‬‏ mam problem gdyż gdy wysuwam tackę do końca i klikam ok. to wyskakują same zera i pisze że "failed" ;/ próbowałem już tyle razy i nie wiem o co chodzi. Może ktoś z was mi pomóc ??
     
  14. maciusiek610

    maciusiek610 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już zrobione
    do oryginalnego wsadu dodałem LT 1.1 gdyż ten zgrany z konsoli nie miał klucza.
    Wgrałem ponownie i działa ;-).
    Mam pytanie czy pierwsze wgrywanie LT wykasowało mi ten klucz ??


    Pozdrawiam
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie wykasowwalo. tylko sam to zroviles wgrywajac nowy fw(lt)
     
  16. Sasi

    Sasi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak pobrałem JF 1.78 to od razu jak naciskam L083info to część odczytuje ale potem jest to samo same zera. A do nowszej wersji nie mam pliku ilbusb0.dll
     
Wczytywanie...

Poleć forum