1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy dash w Xboksie 360 ma swoje wady

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez DJDIDO88, Grudzień 19, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Digital Foundry to zacna ekipa. Jak tylko doszły ich słuchy o niższej jakości wideo, jaką zaobserwowano po aktualizacji dasha w Xboksie 360, natychmiast wzięli się do roboty i postanowili to wyjaśnić. Bo w tabelkach, wykresikach i wizualizacjach to oni są najlepsi.

    [​IMG][​IMG]

    I co się okazało? Po aktualizacji dashboardu, wyniki wideo poleciały na pysk. Zmniejszono m.in. liczbę kanałów RBG przez które idzie sygnał oraz zwiększyła się liczba wyświetlanych "artefaktów". Wniosek ogólny był taki, że nowy dash nie działa poprawnie i przydałoby się dokręcić śrubki w kilku miejscach.

    Jak się okazało, to już podczas beta testów zgłaszane były kwestie z odtwarzaniem wideo. Testerom podziękowano oraz poinformowano, że tego typu informacje nie są celem testów i nie zostaną uwzględnione w końcowym produkcie.

    Graficzni fetyszyści będą mieć używanie, a reszta dopiero teraz zacznie się przyglądać ekranowi.

    źródło: Nowy dash w Xboksie 360 ma swoje wady | PPE.PL - Portal PSX Extreme
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    ja osobiscie nie zauwazylem jakis brakow lub ubytkow. ale wierze na slowo :)
     
  4. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    różnice widać. Nie aż tak strasznie wielka różnica ale jest.
     
  5. Iner

    Iner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Szczerze mowiac gdyby nie ten temat to nawet bym nie wiedzial ;D. Wprawne oko pewnie cos zobaczy ale zwykly "laik" nie zauważy zbyt wiele .
     
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Dokładnie.
    Poza tym, ja tu widzę inną korekcję kolorów a nie gorszą grafikę. Wg mnie 'nowa' grafika ma naturalniejsze kolory :p
     
  7. jaspalamto

    jaspalamto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    chodzi o jakosc grafiki czy w filmach odtwarznych na xbox?
     
  8. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mniejsza liczba kanalów RBG nie zaszkodzi.dzięki temu, raczej to w góre przyspiesza FPS. Jestem grafikiem to wiem z doświadczenia.

    takze obsluguje nowy format divx.
     
  9. kamileqKSP

    kamileqKSP Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    216
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ehh. Same minusy tego dasha
     
  10. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a ja mam jeszcze dasha 13604 i nie nazekam :D tylko ciekawi mnie to czy do tych nowych gier ktore teraz beda wychodzic trzeba bedzie tego nowego dasha wie ktos?
     
  11. lumpek933

    lumpek933 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie wiem czy byl o tym temat czy nie, ale nowy dash ma problemy rowniez z odpaleniem nowszych gier jak np. MW3 czy Skyrim (u mnie nie dziala czasami mw3 a jak sie wlaczy to przycina) balem sie ze konsolka sie psuje ale szczescie w nieszczesciu ze to wina M$
    Kod:
    http://www.xpgamesaves.com/topic/27073-silent-xbox-live-anti-piracy-update-affecting-legit-gamers/
     
  12. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gralem MW3 nie widze problemu. grasz orginalnie czy przeróbka? Z przeróbki jest wina z wypalonych gier w (truncate) to przycina z powodu CIV error.

    IHAS nie stwarza zadnego problemu.
     
  13. Buchman

    Buchman Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    J-bie
    Ja sobie zacząłem grac od nowa ac II i różnica jest kolosalna np podczas wspinaczki na budynek u dołu ekranu robią się jakieś jeb@ne białe kreski
     
  14. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5429
    Polubienia:
    1683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Na szczęście gram na FSD więc nowy dash mnie nie interesuje, a w ogóle to mam jeszcze NXE 13xx . Ponieważ nie widzę jak na razie potrzeby "zmiany".
     
  15. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    nie wiem w czym wy widzicie problemy?? grałem w ac:revelasions oraz mw3 i widze że w ac jest bardziej płynniej
     
  16. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przeciez dash chyba ma ciula do plynnosci gier
     
  17. tony.sanchero

    tony.sanchero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziwne. Mam nadzieje że to chwilowy problem, który wkrótce zostanie naprawiony.
     
  18. lumpek933

    lumpek933 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wczytaj sie w temat ktory podalem w linku, chodzi tu o oryginalne gry nie przerobki, ja posiadam 2 dniowa gre zakupiona w Media Expert, na oficjalnym forum xboxa tez sa skargi tego dotyczace.
     
  19. aker2

    aker2 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    297
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    POLAND
    W ch*a nas robią nic się nie zmieniło.
     
  20. kussiek

    kussiek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jak zaraz po aktualce jakiś użytkownik wtrącił taką uwagę to go połowa forum go tak zjechała, że nie zostało na nim suchej nitki
     
  21. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    hahaha... strach prawde mowic :p
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum