1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Dashboard + HDD USB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Malakai, Czerwiec 29, 2010.

  1. Malakai

    Malakai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    mam następujący problem. Otóż wyczytałem na forum, że dzięki nowemu Dashboardowi można instalować gry na dysku usb. Wgrałem więc Dash, dysk USB Samsung S2 250GB sformatowałem w Fat32 i utworzyłem na Nim partycje 16GB. Następnie podpiąłem dysk, xbox go znalazl w opcjach (dostosuj?) zapytał ile miejsca przeznaczyć na pamięć masową... i tu pojawił się problem, obojętnie ile bym nie przeznaczył miejsca na partycji 16GB wyskakuje błąd "podczas wykonywania czynności wystapił bład".

    Dodam może jeszcze, że konsola jest przerobiona chyba najstarszą wersją iXtreme (1.4?).

    Proszę o pomoc i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Wydaje mi się, że konsola rozpoznaje tylko jako dysk usb pamięć flash (pendrive), ale mogę się mylić. Na pewno nie ma problemów z podpięciem dysku, np.250GB mając w konsoli przeróbkę JTAG.
     
  4. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Konsola rozpozna ten twój dysk jako pendrive 16gb. Jeżeli chcesz, by wykorzystał całą pojemność, musisz mieć JTAG'a.

    @down

    Jeżeli pomogliśmy, w prawym dolnym rogu naszych postów jest przycisk "Dziękuję".
     
  5. Malakai

    Malakai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź. Wczoraj kombinowałem 3h i nic nie wymyśliłem.
    W takim razie nie mając pendrive-a 16Gb taniej wyjdzie kupić Dysk do Xbox-a 20GB :)

    @ Jablo33 a czy trzeba coś dogrywać do dysku ? Tak jak wspomniałem wyskakuje mi okienko "podczas wykonywania czynności wystapił bład" :|
     
  6. tolman

    tolman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie powinieneś mieć tego błędu. Sprawa jakaś głębsza jest.
    Mam Arcade z dyskiem "exboxowym" 20 GB. Ostatnio kupiłem dysk 20 gb sata 2'5 cala i wsadziłem go w obudowę usb. Podpiąłem obudowę przez usb do kompa. Zainicjowałem dysk i sformatowałem go. Dodam, że sformatowałem go w całości (20 gb) na FAT 32. Następnie podpiąłem go do xboxa i tam w opcjach pamięci zrobiłem to przy czym ci wyskakuje błąd. U mnie to się zrobiło bez problemu i mam oprócz dysku 20 GB xboxowego (13gb do wykorzystania w rzeczywistości) dysk w 16 gb (który xbox widzi jako pamięć usb). Konsola jest nieprzerobiona (z nowym dashem afkors).
    Spróbuj może na kompie przejechać skandiskiem.
     
  7. Malakai

    Malakai Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ehh... robie dokładnie to co Ty zrobiłeś, nie wiem w czym tkwi problem :|
    Może jest jakaś lista dysków niekompatybilnych i mój dysk się do tego zalicza.
    Chyba się poddam. Teraz wogóle patrze, że dysk ma 320 a nie 250 GB :p

    Dzięki za odpowiedź
     
  8. wroona

    wroona Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niejestem pewny ale może chodz własnie o wielkość dysku. Przecież na normalnym kompie jeśli był stary niedało się podpiąć większego dysku niż 32 giga bo go niewidział. Może tu też występuje tego typu zależność.
     
Wczytywanie...

Poleć forum