1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy dashboard i LT 1.5 - Błąd E66

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez VeeS, Lipiec 12, 2012.

  1. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Elos wam,
    Otóż mam problem, posiadam naped Samsunga z LT 1.5 i Dashboard 2.0.13604.0
    w konsolce, chciałem wgrać nowszy dashboard (z tego co wiem usunelo by to przerobke)
    i dałbym koledze konsolke żeby mi wgrał 2.01 ale wyskakuje mi błąd E66 przy aktualizacji
    dasha uznałem też ten pomysł za beznadziejny bo mam ostro laser zajechany
    1/20 razy mi gre czyta i tu nasuwa się moje pytanie:

    Czy da się wykonać taką kombinacje?

    1.Wkładam napęd Samsung czysty nieprzerobiony
    2.Wgrywam nowy dashboard do konsolki
    3.Wymieniam napęd na drugiego Samsunga tyle że już z LT 2.01

    Czy gry będą działać w ten sposób? Jak mówie coś banalnego itp to
    prosze nieśmiać sie ze mnie- nie jestem pro w tych tematach

    Te 2 napędy chce kupić tu [jeden z Lt a drugi bez]
    Napęd Samsung Xbox 360 ready LT+ (2458796342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Musisz wgrać OFW do napędu wtedy zrobisz aktualizacje .
    Jeśli posiadasz drugi napęd samsung z dobrym laserem to wgraj do niego lt2.01 z twoim kluczem z pierwszego napędu i wszystko będzie działać .
     
  4. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czyli
    Wkładam naped NR1 z ofw i aktualizuje konsolke. ok
    Po aktualizacji wkładam napęd NR2 przerobiony- lecz musi mieć klucz z napędu NR1

    Do tego napędu z uwalonym laserem nieposiadam klucza ani sprzetu aby wgrac ofw
    Dlatego chce kupić 2 napędy na allegro, jeden z LT a drugi nie.

    Z tego co rozumiem oba muszą mieć te same klucze ?
     
  5. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bez klucza napęd konsola nie będzie czytać gier .
    Lepiej kup nowy laser będzie taniej.
    Nie potrzebujesz sprzętu żeby przerobić samsunga sprawdź czy w programie JF widzisz napęd .
    Podłącz napęd do PC kablem SATA zasilanie z konsoli włączasz konsole i odpalasz program JF przechodzisz do zakładki MTK Flash 32 jeśli zobaczysz napęd samsung to samemu wgrasz LT2.01 i wyciągniesz klucz napędu .
     
  6. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hmmm, konsole kupiłem bez DVDkey z wgranym LT 1.5
    Czy tak sie da? Że mając LT , zczytam orginalny DVD key JungleFlasherem

    PS: Nie mam portu sata na plycie, znaczy 2 uszkodzone, słyszałem o jakiejś pierdółce usb->sata działa takie coś kupować ?
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Klucz spokojnie wyciągniesz przy pomocy JF. Na przejściówce sata-usb nic nie zrobisz, więc nie ma sensu kupować.
     
  8. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hmmm, to jakim cudem mam podłączyć napęd od X'kloca do kompa bez wejścia Sata?
    Pozostaje tylko znajowy z kompem z sata?

    A i mógłby mi ktoś dać jakiś poradnik/wskazówke jak mam z tego samsunga z LT wyciągnąć klucz JungleFlasherem a potem LT 2.01 wgrać?
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Poradniki masz w dziale LT, można kupić przecież kontroler sata na pci. Lub wybrać się do znajomego, jak wolisz.
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Zakładka MTK Flash.Klikasz sammy unlock(napęd przejdzie do vendor mode), klikasz opcję "read" i zapisujesz gdzieś klucz.w zakładce firmware tool wklejasz do 1 ramki klucz a do 2 ramki LT+ 2.01 i klikasz spoof to target.Przechodzisz z powrotem do zakładki mtk flash 32 i klikasz write ;)
     
  11. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    to jeszcze rzuce ostatnim pytaniem - jak klikne opcje read to mi wyskoczy orginalny klucz?
    bo musze także dashboard zaaktualizować, wyskakuje E66 a nie mam orginalnego klucza
     
  12. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
  14. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dobra tamten post to nie było moje ostatnie pytanie ;d

    Jak zczytam ten klucz napędu to poźniej go mam wgrać czy jak?
    Mówimy teraz o zczytaniu orginalnego DvDKeya, jeśli nie to mnie poprawcie
    Bo wkońcu w tym napędzie siedzi LT 1.5 (chyba, grałem na nim w kopie Fable III online i śmigało)
    Dashboard musze zaaktualizować a nie moge, wyskakuje bład e66 przez LT
    i tak jak pisałem wczesniej nie mam org. klucza dvd

    @!malyVVV
    jak to pisałem niewiedzialem jeszcze co to DvDkey
    poprostu chcialem miec jeden naped z LT a drugi bez .
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    jak już masz sczytany plik z kluczem to wgrywasz OFW i na nim aktualizacja dasha a potem w napęd LT
     
  16. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A skąd mam wziąść OFW [Original FirmWare o ile dobrze wiem]
    Bo jak kupilem konsole to miala lt ale za to zadnych kluczy i innych pierdół.
     
  17. VeeS

    VeeS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Sry za doubla, wiem juz skąd wziąść OFW, co jak zrobić

    Dzieki wszystkim :D

    Najwyżej jak będe miał jeszcze jakieś pytania to tu napisze
     
Wczytywanie...

Poleć forum