1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Dashboard - nie działa hdmi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Poles, Listopad 13, 2010.

  1. Poles

    Poles Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was!
    Po długiej przerwie postanowiłem odpalic Xboxa i sprawdzic nowe demka, okazało sie ze jest nowa aktualizacja dashboardu, instalacja przebiegła poprawnie, po całym zabiegu chciałem ustawić rozdzielczosc ekranu gdyż ustawila sie na 1920X1080 a moj monitor obsługuje 1920X1200, jednak takiej rozdziałki nie było, za to zauważyłem nową opcje, nazywała sie dopasuj rozdzielczosc czy cos takiego, bez namysłu kliknąłem na nią z nadzieje że będe mógł wybrac 1920X1200, a tu zonk, konsola się wyłączyla i po chwili ponownie włączyła tyle że bez obrazu, dźwięk jest. Problem występuje jedynie przy hdmi na przejściówce na DVI, na samym hdmi jeszcze nie sprawdzalem. Co oni wykombinowali z tym nowym dashboardem? Obraz jest pod reszta wyjsc componentem, vga itd ale na HDMI ani nie drgnie, czy można jakoś przywrócić ustawienia fabryczne? Ustawiałem po omacku rozdzielczosc na inna ale obraz nawet nie drgnie, chyba nie uszkodziło się zlącze hdmi? Czy ktoś ma podobny problem?
    0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może to jest wina kabla?Chociaż wątpie.;)Sprawdź na innym kablu HDMI.
     
  4. Poles

    Poles Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel jest dobry bo to dvi ktorym tez podlaczam kompa, jak juz to moze cos z przejsciowka ale watpie zeby tak nagle sie stalo, czy ktos moze mi podac jak dostac sie do tej funkcji to po jej wcisnieciu konsola sie resetuje i sama ustawia rozdzielczosc?.
     
  5. Poles

    Poles Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widze ze nikt nie był mi w stanie pomóc, podam jednak rozwiazanie które moze sie przydac kiedys innym, w mojej sytuacji pomogło przywrócenie ustawień fabryczny prawy dolny trigger i Y.
     
Wczytywanie...

Poleć forum